Articolul precedentUltima călătorie
  Articolul următorÎnvață să nu te increzi in tine

  Fii veselă

  El face din ea o mamă veselă în mijlocul copiilor ei… (Psalmii 113:9 u.p.)

  În fiecare dimineaţă răsare soarele, dar ce frumoase sunt acele dimineţi în care zâmbeşte larg cu raze ce ajung până la noi. Se întâmplă însă uneori ca un nor să se aşeze chiar în dreptul lui, astfel încât noi să nu-i putem venea zâmbetul. Uneori şi noi mergem prin casă ori trecem pe stradă sau prin viaţă ca şi când am avea un nor pe faţă.

  Pe tine te-a întrebat vreodată copilul: „Mama, de ce eşti supărată?”, iar tu mângâindu-l pe creştet, cu zâmbet ca din icoană, i-ai spus: „Nu sunt supărată”, cufundându-te din nou în gânduri?!

  Este adevărat ca viaţa ne solicită din ce în ce mai mult, la serviciu se cere excelenţă, mai sunt o mulţime de lucruri de pus la punct şi acasă, la biserică avem alte responsabilităţi care ne cer timp şi energie, aşa încât tot timpul trebuie să anticipăm, să gândim şi să organizăm totul în aşa fel încât să reuşim. Este bine să fim riguroase şi să avem totul planificat, să gândim proiecte şi apoi să urmărim muncind din greu pentru buna lor desfăşurare, să dereticăm prin casă şi să gătim… Dar un singur lucru uităm adesea: să fim vesele. Să nu uităm că noi suntem cele care dăm tonul în ceea ce priveşte atmosfera din casa noastră.

  ..Mama trebuie… să fie plăcută şi optimistă.” „Evitaţi să fiţi văzute de copii cu fruntea încruntată”, spune o autoare inspirată. Acestea sunt detaliile mărunte care dau farmec vieţii. Un hohot de râs este un tonic pentru întreaga zi, nu doar pentru noi, ci şi pentru cei a căror fericire depinde de lâmbetul de pe faţa noastră.

  Planifică-ţi pentru astăzi momente de veselie, dacă nu vin de la sine ca un şuvoi. Iar dacă ai o fire veselă, cultivă aceasta în fiecare zi. Mi-a plăcut să descopăr în Biblie că Dumnezeu nu vrea să fim sobre, exagerat de melancolice sau cu atenţia încordată la fiecare gest sau mişcare. Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să aşeze în sufletul tău bucurie, astfel încât fii o „mamă veselă”.

  „Dumnezeu doreşte ca toate fiicele şi toţi fiii Săi să fie fericiţi, plini de pace şi ascultători…Chiar dacă nu avem plăcerile acestei vieţi, putem totuşi să fim bucuroşi privind dincolo, spre bucuria vieţii veşnice. Dar chiar aici, pe pământ, creştinii pot avea bucuria comuniunii cu Hristos; ei pot avea lumina iubirii Sale şi mângâierea prezenţei Sale… De aceea, să nu ne părăsim încrederea noastră, ci să avem o siguranţă temeinică şi statornică, mai puternică decât oricând. „Până aici, Domnul ne-a ajutat” (1 Samuel 7:12) şi ne va ajuta până la sfârşit.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 157,158 ed. buz.)

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...