Articolul precedentUltima călătorie
  Articolul următorÎnvață să nu te increzi in tine

  Fii veselă

  El face din ea o mamă veselă în mijlocul copiilor ei… (Psalmii 113:9 u.p.)

  În fiecare dimineaţă răsare soarele, dar ce frumoase sunt acele dimineţi în care zâmbeşte larg cu raze ce ajung până la noi. Se întâmplă însă uneori ca un nor să se aşeze chiar în dreptul lui, astfel încât noi să nu-i putem venea zâmbetul. Uneori şi noi mergem prin casă ori trecem pe stradă sau prin viaţă ca şi când am avea un nor pe faţă.

  Pe tine te-a întrebat vreodată copilul: „Mama, de ce eşti supărată?”, iar tu mângâindu-l pe creştet, cu zâmbet ca din icoană, i-ai spus: „Nu sunt supărată”, cufundându-te din nou în gânduri?!

  Este adevărat ca viaţa ne solicită din ce în ce mai mult, la serviciu se cere excelenţă, mai sunt o mulţime de lucruri de pus la punct şi acasă, la biserică avem alte responsabilităţi care ne cer timp şi energie, aşa încât tot timpul trebuie să anticipăm, să gândim şi să organizăm totul în aşa fel încât să reuşim. Este bine să fim riguroase şi să avem totul planificat, să gândim proiecte şi apoi să urmărim muncind din greu pentru buna lor desfăşurare, să dereticăm prin casă şi să gătim… Dar un singur lucru uităm adesea: să fim vesele. Să nu uităm că noi suntem cele care dăm tonul în ceea ce priveşte atmosfera din casa noastră.

  ..Mama trebuie… să fie plăcută şi optimistă.” „Evitaţi să fiţi văzute de copii cu fruntea încruntată”, spune o autoare inspirată. Acestea sunt detaliile mărunte care dau farmec vieţii. Un hohot de râs este un tonic pentru întreaga zi, nu doar pentru noi, ci şi pentru cei a căror fericire depinde de lâmbetul de pe faţa noastră.

  Planifică-ţi pentru astăzi momente de veselie, dacă nu vin de la sine ca un şuvoi. Iar dacă ai o fire veselă, cultivă aceasta în fiecare zi. Mi-a plăcut să descopăr în Biblie că Dumnezeu nu vrea să fim sobre, exagerat de melancolice sau cu atenţia încordată la fiecare gest sau mişcare. Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să aşeze în sufletul tău bucurie, astfel încât fii o „mamă veselă”.

  „Dumnezeu doreşte ca toate fiicele şi toţi fiii Săi să fie fericiţi, plini de pace şi ascultători…Chiar dacă nu avem plăcerile acestei vieţi, putem totuşi să fim bucuroşi privind dincolo, spre bucuria vieţii veşnice. Dar chiar aici, pe pământ, creştinii pot avea bucuria comuniunii cu Hristos; ei pot avea lumina iubirii Sale şi mângâierea prezenţei Sale… De aceea, să nu ne părăsim încrederea noastră, ci să avem o siguranţă temeinică şi statornică, mai puternică decât oricând. „Până aici, Domnul ne-a ajutat” (1 Samuel 7:12) şi ne va ajuta până la sfârşit.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 157,158 ed. buz.)

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Fii veselă - 2016. În fiecare dimineaţă răsare soarele, dar ce frumoase sunt acele dimineţi în care zâmbeşte larg cu raze ce ajung până la noi. Se întâmplă însă uneori ca un nor să se aşeze chiar în dreptul lui, astfel încât noi să nu...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...