Articolul precedentPrivirea ațintită la Isus
  Articolul următorPentru că ești prețios…

  Îngerul din ghetou

  Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi. (Ioan 15:13)

  Zilele trecute mergeam pe stradă şi am văzut un monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial. Au trecut atâţia ani de atunci şi nimeni nu-şi mai aduce aminte de cei care au murit pe front. Din păcate, jertfa lor a fost manipulată de tratativele politice cum dictau interesele vremii. Mi-am amintit de un alt erou – Irena Sendler. Numele nu este înscris pe un monument, ci pe un pom. Aţi citit bine: pe un pom. Pe bulevardul care duce la Memorialul Holocaustului din Ierusalim, un pom îi poartă numele.

  Irena, de origine poloneză, este considerată de statul Israel ca făcând parte dintre „drepţii neamurilor” care merită toată cinstea. Acest titlu, împreună cu respectul lumii întregi şi le-a câştigat în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Fiind infirmieră de profesie, s-a înscris în organizaţia secretă Jegota, ca să poată salva vieţile deportaţilor din ghetoul din Varşovia. Ascunzându-i în valize, în cutii cu scule sau chiar în sicrie, a reuşit să scoată mii de copii care apoi au fost plasaţi cu ajutorul organizaţiei în diverse familii. Fiecare copil salvat era o nouă ocazie de biruinţă împotriva morţii. Salvarea de suflete, aceasta era misiunea ei. îşi aflase sensed existenţei în lupta cu moartea.

  Ea a păstrat numele copiilor intr-un borcan ascuns în grădină, ca să-l redea părinţilor după încheierea războiului. Odată, când scotea un copil din lagăr, a fost prinsă şi, fără prea multe formalităţi, a fost condamnată la moarte. Urma să fie împuşcată, dar, din fericire, unul dintre soldaţii care se ocupau de execuţie a acceptat să o abandoneze pe câmp în schimbul unei sume mari de bani. A fost salvată şi ţinută ascunsă până la terminarea războiului. „Fiecare copil salvat este o justificare a existentei mele pe acest pământ… Voi regreta mereu că n-am putut salva mai mulţi”, a spus ea.

  A fost nominalizată de câteva ori la Premiul Nobel pentru Pace. Ultima dată în 2007, în locul ei a fost ales Al Gore. A murit în anul 2008, fără să primească Premiul Nobel, însă înconjurată de mesajele de dragoste ale tinerilor pe care îi salvase… A salvat 2.500 de suflete al căror preţ este inestimabil. Pe mormântul ei scrie: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi” (Ioan 15:13).

  Vă îndemn să medităm la aceste cuvinte ale Mântuitorului şi să facem un gest de dragoste faţă de cei lângă care ne-a aşezat Dumnezeu. în felul acesta, contribuim la înfrumuseţarea şi mântuirea acestei lumi.

  Maria Lupu, Neamț, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...