Articolul precedentFortărețe pentru Dumnezeu
  Articolul următorCredincioșia lui Dumnezeu

  Alegerea îţi aparţine

  Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile…, căci aceasta este voia Lui cu privire la voi. (1 Tesaloniceni 5:18)

  Dacă nu veghem, spiritul de nemulţumire ne poate capta foarte uşor şi motivele sunt multiple, atât la nivelul societăţii, al bisericii, dar mai ales în viaţa de familie. De dragul tău şi al altora vreau să te gândeşti la câteva aspecte: chemarea sau porunca de a fi mulţumitori are în vedere atât binele nostru, cât şi al altora, întrucât nemulţumirea duce la critică, distanţare, amărăciune, muncă exagerată, relaţii extraconjugale etc. (Evrei 10:24).

  Pe de altă parte, înţeleptul Solomon ne spune că „cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat” (Proverbele 15:15). Mulţumirea determină starea sufletească, şi aceasta influenţează relaţia noastră cu Dumnezeu şi cu semenii noştri. În concluzie, mulţumirea sau nemulţumirea sunt vizibile şi contagioase! Dificultăţile pe care le experimentăm în viaţa de cuplu ne fac vulnerabili. Apoi cine îşi poate permite să uite că trăim în contextul unei lupte permanente cu Diavolul? De aceea, avem nevoie să întărim permanent relaţia noastră cu Dumnezeu, iar în momentele de criză e important să ne verificăm valorile, prietenii, relaţiile, convingerile. Vremurile de criză ne oferă şi oportunitatea de a lua decizii înţelepte.

  Duhul de nemulţumire începe cu tot ce a făcut sau nu a făcut persoana de lângă noi. Nu e deloc surprinzător că în mare parte mulţumirea sau nemulţumirea apare în contextul relaţiilor noastre cu ceilalţi. De unde găsim putere să fim mulţumitori în astfel de momente? În primul rând, e nevoie să ne aducem aminte zilnic de toate motivele de recunoştinţă pe care le avem pentru toate binecuvântările pe care le primim de la Dumnezeu. Apoi, în relaţiile pe orizontală, tot pe El să-L rugăm să ne deschidă ochii, ca să vedem calităţile semenilor, darurile lor şi modul în care viaţa noastră e înfrumuseţată prin prezenţa lor. Este adevărat că nu toate lucrurile sunt aşa cum am vrea, dar primim putere să luptăm pentru a ieşi învingători, „căci aceasta este voia lui Dumnezeu cu privire la noi”!

  Nu uita! Atunci când răbdarea şi dragostea te caracterizează, iar credinţa este motorul vieţii tale, toate aceste binecuvântări sunt un dar de la Dumnezeu, iar cel mai potrivit mod de a-I mulţumi este să-l împărţi cu alţii. Dumnezeu ne-a oferit libertatea. Depinde de noi ce alegem!

  Poţi alege să-i faci fericiţi pe cei din jurul tău şi vei constata că fericirea şi mulţumirea se vor întoarce în viaţa ta!

  Mirela Tănase, Banat

  Alegerea îţi aparţine - 2016. Dacă nu veghem, spiritul de nemulţumire ne poate capta foarte uşor şi motivele sunt multiple, atât la nivelul societăţii, al bisericii, dar mai ales în viaţa de familie. De dragul tău şi al altora vreau să te gândeşti la câteva aspecte: ...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!