Articolul precedentFortărețe pentru Dumnezeu
  Articolul următorCredincioșia lui Dumnezeu

  Alegerea îţi aparţine

  Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile…, căci aceasta este voia Lui cu privire la voi. (1 Tesaloniceni 5:18)

  Dacă nu veghem, spiritul de nemulţumire ne poate capta foarte uşor şi motivele sunt multiple, atât la nivelul societăţii, al bisericii, dar mai ales în viaţa de familie. De dragul tău şi al altora vreau să te gândeşti la câteva aspecte: chemarea sau porunca de a fi mulţumitori are în vedere atât binele nostru, cât şi al altora, întrucât nemulţumirea duce la critică, distanţare, amărăciune, muncă exagerată, relaţii extraconjugale etc. (Evrei 10:24).

  Pe de altă parte, înţeleptul Solomon ne spune că „cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat” (Proverbele 15:15). Mulţumirea determină starea sufletească, şi aceasta influenţează relaţia noastră cu Dumnezeu şi cu semenii noştri. În concluzie, mulţumirea sau nemulţumirea sunt vizibile şi contagioase! Dificultăţile pe care le experimentăm în viaţa de cuplu ne fac vulnerabili. Apoi cine îşi poate permite să uite că trăim în contextul unei lupte permanente cu Diavolul? De aceea, avem nevoie să întărim permanent relaţia noastră cu Dumnezeu, iar în momentele de criză e important să ne verificăm valorile, prietenii, relaţiile, convingerile. Vremurile de criză ne oferă şi oportunitatea de a lua decizii înţelepte.

  Duhul de nemulţumire începe cu tot ce a făcut sau nu a făcut persoana de lângă noi. Nu e deloc surprinzător că în mare parte mulţumirea sau nemulţumirea apare în contextul relaţiilor noastre cu ceilalţi. De unde găsim putere să fim mulţumitori în astfel de momente? În primul rând, e nevoie să ne aducem aminte zilnic de toate motivele de recunoştinţă pe care le avem pentru toate binecuvântările pe care le primim de la Dumnezeu. Apoi, în relaţiile pe orizontală, tot pe El să-L rugăm să ne deschidă ochii, ca să vedem calităţile semenilor, darurile lor şi modul în care viaţa noastră e înfrumuseţată prin prezenţa lor. Este adevărat că nu toate lucrurile sunt aşa cum am vrea, dar primim putere să luptăm pentru a ieşi învingători, „căci aceasta este voia lui Dumnezeu cu privire la noi”!

  Nu uita! Atunci când răbdarea şi dragostea te caracterizează, iar credinţa este motorul vieţii tale, toate aceste binecuvântări sunt un dar de la Dumnezeu, iar cel mai potrivit mod de a-I mulţumi este să-l împărţi cu alţii. Dumnezeu ne-a oferit libertatea. Depinde de noi ce alegem!

  Poţi alege să-i faci fericiţi pe cei din jurul tău şi vei constata că fericirea şi mulţumirea se vor întoarce în viaţa ta!

  Mirela Tănase, Banat

  Alegerea îţi aparţine - 2016. Dacă nu veghem, spiritul de nemulţumire ne poate capta foarte uşor şi motivele sunt multiple, atât la nivelul societăţii, al bisericii, dar mai ales în viaţa de familie. De dragul tău şi al altora vreau să te gândeşti la câteva aspecte: ...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...