Articolul precedentAscultare din inimă
  Articolul următorPune-ţi încrederea în Domnul

  Urme…

  Croiţi cărări drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce şchiopătează să nu se abată din cale, ci mai degrabă să fie vindecat. (Evrei 12:13)

  Când mă gândesc la copilărie, am în minte vii şi plăcut colorate experienţele pe care le-am trăit în casa bunicilor. Cel mai drag mi-a fost bunicul, un om simplu, dar cu mult haz şi o bucurie debordantă, aşa că, atunci când îl întâlneau, copiii din sat îl provocau şi stăteau apoi să-i asculte poveştile.

  Mă lua de multe ori cu el pe câmp sau pe lacul din apropierea casei lor – uneori vara, la pescuit, dar chiar şi iarna când era groasă gheaţa; luam şi sania cu noi. Un lucru foarte interesant, pe care n-am să-l uit niciodată, este că bunicul meu era foarte priceput în a cunoaşte urmele de animale. Mai ales pe zăpadă erau foarte vizibile şi-mi arăta: asta este de lup, asta de câine, de mistreţ, de vulpe, iepure etc. Atunci am încercat să le învăţ, cu toate că azi nu le-aş mai recunoaşte, dar toate acestea au fascinat mintea mea de copil şi rămân ca ceva foarte frumos intr-un ungher special al amintirilor.

  Această amintire mă duce cu gândul la altfel de „urme” – urmele noastre, ale oamenilor. Şi dacă vulpea şi tot neamul ei au o singură urmă, la fel şi lupul şi aşa mai departe, noi, oamenii, suntem speciali; nu avem toţi aceeaşi urmă, ci fiecare, în parte, urma lui. Suntem unici. Este foarte frumos că Dumnezeu ne-a creat astfel. Dar se naşte întrebarea inevitabilă: Ce fel de urme las eu? îndemnul este să croim cărări drepte cu picioarele noastre…

  Nu ştiu dacă aţi avut ocazia să mergeţi pe cărări pe care erau urme rău croite (şi îngheţate). Cert este că se merge anevoios şi există riscul de a cădea. Noi am pornit pe cărarea ce duce spre ceruri şi ni se cere să lăsăm urme drepte, clare, pentru ca toţi cei ce vin după noi să nu cumva să cadă şi să nu se mai ridice.

  Draga mea doamnă, te provoc în această dimineaţă să-ţi analizezi „urmele”. Poate eşti doamna casei – ce văd cei ce vin în casa ta? Văd o urmă clară, dreaptă, bună de urmat? Poate eşti mămică: odraslele tale pot călca pe urmele tale şi să-i fie astfel plăcute lui Dumnezeu? Poate că eşti bunică şi nepoţii te privesc cu încredere, fără rezerve; vor rămâne urmele tale întipărite frumos în mintea lor?

  Dar cum să ne putem ţine urmele drepte într-o lume din ce în ce mai strâmbă? Trebuie să ne rugăm şi să privim în fiecare zi la Cel ce a venit din cer şi ne-a lăsat exemplu, la Domnul Isus, ascultându-I Cuvântul în fiecare dimineaţă, pentru că El ne-a lăsat o pildă ca să călcăm pe urmele Lui. „Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oştirilor” (Zaharia 4:6).

  Lidia Mărginean, Mediaş, Transilvania de Sud

  Urme... - 2016. Când mă gândesc la copilărie, am în minte vii şi plăcut colorate experienţele pe care le-am trăit în casa bunicilor. Cel mai drag mi-a fost bunicul, un om simplu, dar cu mult haz şi o bucurie debordantă, aşa că, atunci când îl întâlneau...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...