Inabordabili?

  Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă. (1 Samuel 16:7 u.p.)

  I-am cunoscut la spital. El, un doctor foarte distins, elegant, îngrijit, întotdeauna înmuiat parcă în parfum, cu o mustaţă mică şi tuns scurt. Foarte tacticos în ceea ce făcea, laconic în vorbire, cu un zâmbet abia schiţat, nenatural, şi un mers gen Hitler. Ea, o doamnă asistentă cu o faţă ce părea sculptată în piatră, făcându-şi lucrul cu mişcări de robot, trăind în lumea ei. Fără vorbe, fără zâmbete, fără viaţă.

  Mi-am propus să mă întorc la spital cu câteva cărţi, pentru a le oferi colegelor de salon, asistentelor şi celor cărora Domnul mă va îndemna. Dar aceştia doi, sau cel puţin ea, nu erau pe „lista mea”. Însă, când am păşit în Secţia de reanimare, m-am lovit de ea. M-a întrebat rece pe cine caut. I-am reamintit cine eram şi i-am spus că vreau să-i dăruiesc o carte în semn de mulţumire pentru tot ce făcuse pentru mine. Imediat, faţa ei a înflorit într-un zâmbet larg şi a devenit foarte amabilă. Am schimbat câteva cuvinte, apoi am rugat-o să-mi dea relaţii despre o altă asistentă căreia doream să-i dăruiesc aceeaşi carte, Tragedia veacurilor. A pornit imediat în căutarea ei, a verificat programul şi, în final, a acceptat să i-o ofere chiar ea, în momentul în care va fi în aceeaşi tură cu ea. Parcă nu mai era ea. Şi-a păstrat zâmbetul şi faţa plină de bucurie până ne-am despărţit, eu plecând în căutarea altcuiva.

  După ce doctorul mi-a scos firele, în timp ce îmi scria o reţetă, am aşteptat pe hol, rugându-mă ca Domnul să-mi dea curaj să-i pot vorbi şi să-i dau cartea pregătită. Mă aşteptam la un refuz de la „domnul Hitler”. Inima îmi bătea cu putere în timp ce i-am înmânat-o, facându-i o scurtă prezentare despre conţinutul ei. El a luat-o, a răsfoit-o, apoi, spre surprinderea mea, mi-a spus: „Mulţumesc, sărut mâna!” şi m-a îmbrăţişat, sărutându-mă pe ambii obraji. Faţa îi era zâmbitoare şi ochii îi clipeau veseli.

  Am continuat să dăruiesc cărţile pregătite şi altora, care nu erau inabordabili in viziunea mea. Dar schimbarea acestor doi oameni m-a mustrat pentru puţina mea credinţă. Dumnezeu schimbă vieţi, înmoaie inimi, sculptează un chip frumos în cel mai tare granit. Să avem în vedere acest lucru, când pornim în căutarea celor pe care Domnul vrea să-i mântuiască: „Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: «Întăreşte-te şi îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face»” (Iosua 1:9)

  Liliana Brodoceanu, Vaslui, Moldova

  Inabordabili? - 2016. I-am cunoscut la spital. El, un doctor foarte distins, elegant, îngrijit, întotdeauna înmuiat parcă în parfum, cu o mustaţă mică şi tuns scurt. Foarte tacticos în ceea ce făcea, laconic în vorbire, cu un zâmbet abia schiţat, nenatural, şi un mers gen Hitler.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...