Articolul precedentCum Îl renegăm pe Isus?
  Articolul următorTradu Biblia în viața ta

  Şi să-L iubesc pe El

  Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. (Ioan 14:15)

  Cu doi ani în urmă, m-am căsătorit. Deşi eu şi soţul meu suntem din aceeaşi localitate, datorită slujbei sale a fost nevoie să fac câteva schimbări majore în viaţa mea: m-am mutat din oraşul în care studiam, de lângă prietenii şi majoritatea cunoscuţilor mei, am mers mult mai departe de părinţi şi de meleagurile copilăriei mele. M-am transferat la o altă universitate, transfer pentru care a trebuit să alerg mult cu acte, să dau mai multe examene de diferenţă, apoi să fac naveta zilnic la 37 de kilometri. Într-un cuvânt, lumea mea s-a schimbat complet. Totul era nou şi necunoscut: locuinţa, oraşul, colegii, biserica etc.

  Revenind în locurile de unde plecasem, întrebarea care mi se punea cel mai des era: Cum îţi este? E greu, nu-i aşa? Am stat şi am analizat bine această întrebare. Şi am constatat că, deşi au fost schimbări majore în viaţa mea, totuşi nu am simţit că mi-a fost foarte greu şi nu priveam ca un sacrificiu alegerea făcută. Totuşi m-am întrebat de ce această diferenţă de percepţie între mine şi cunoscuţii mei? Mi-am dat seama că nu mi-a fost greu, pentru că eu îl iubesc pe el. Nu m-au speriat nici noul, nici necunoscutul, pentru că eram cu el. Şi m-am întrebat cum de-am ajuns să ţin atât de mult ia cineva, să îmi schimb complet viaţa pentru el şi să nici nu văd asta ca pe un sacrificiu din partea mea? Am realizat atunci că am ajuns în acest punct in urma timpului pe care l-am petrecut împreună, în urma faptului că am ajuns să îl cunosc şi să am încredere în el.

  M-am gândit apoi: De ce ne este greu uneori să facem anumite lucruri sau să renunţăm la altele pentru Dumnezeu? De ce viaţa de creştin pare uneori atât de grea şi plină de sacrificii din partea noastră? Cred că răspunsul este acelaşi, şi anume faptul că noi cunoaştem multe despre Dumnezeu, dar nu-L cunoaştem pe El. Nu avem acea relaţie profundă şi apropiată cu Isus şi nu am ajuns să-L iubim şi să ne dorim să facem orice pentru El, fără să ne fie greu. Şi totuşi, cum putem să-L iubim dacă nu ne luăm zilnic un timp de calitate pe care să-l petrecem cu Domnul nostru? Cum să-I descoperim frumuseţea şi să apreciem la adevărata valoare marele sacrificiu pe care Isus l-a făcut pentru noi, dacă nu umblăm cu El? Răspunsul este: TIMP petrecut cu El. Fie ca azi şi în fiecare zi să ne apropiem de Dumnezeu, să ÎI cunoaştem mai mult şi să II iubim din toată inima; astfel încât să fim dispuse să facem orice cu bucurie pentru El.

  Adela Toma, Sighişoara, Transilvania de Sud

  Şi să-L iubesc pe El - 2016. Cu doi ani în urmă, m-am căsătorit. Deşi eu şi soţul meu suntem din aceeaşi localitate, datorită slujbei sale a fost nevoie să fac câteva schimbări majore în viaţa mea: m-am mutat din oraşul în care studiam, de lângă prietenii şi majoritatea cunoscuţilor mei, am mers mult mai departe de...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...