Articolul precedentCum Îl renegăm pe Isus?
  Articolul următorTradu Biblia în viața ta

  Şi să-L iubesc pe El

  Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. (Ioan 14:15)

  Cu doi ani în urmă, m-am căsătorit. Deşi eu şi soţul meu suntem din aceeaşi localitate, datorită slujbei sale a fost nevoie să fac câteva schimbări majore în viaţa mea: m-am mutat din oraşul în care studiam, de lângă prietenii şi majoritatea cunoscuţilor mei, am mers mult mai departe de părinţi şi de meleagurile copilăriei mele. M-am transferat la o altă universitate, transfer pentru care a trebuit să alerg mult cu acte, să dau mai multe examene de diferenţă, apoi să fac naveta zilnic la 37 de kilometri. Într-un cuvânt, lumea mea s-a schimbat complet. Totul era nou şi necunoscut: locuinţa, oraşul, colegii, biserica etc.

  Revenind în locurile de unde plecasem, întrebarea care mi se punea cel mai des era: Cum îţi este? E greu, nu-i aşa? Am stat şi am analizat bine această întrebare. Şi am constatat că, deşi au fost schimbări majore în viaţa mea, totuşi nu am simţit că mi-a fost foarte greu şi nu priveam ca un sacrificiu alegerea făcută. Totuşi m-am întrebat de ce această diferenţă de percepţie între mine şi cunoscuţii mei? Mi-am dat seama că nu mi-a fost greu, pentru că eu îl iubesc pe el. Nu m-au speriat nici noul, nici necunoscutul, pentru că eram cu el. Şi m-am întrebat cum de-am ajuns să ţin atât de mult ia cineva, să îmi schimb complet viaţa pentru el şi să nici nu văd asta ca pe un sacrificiu din partea mea? Am realizat atunci că am ajuns în acest punct in urma timpului pe care l-am petrecut împreună, în urma faptului că am ajuns să îl cunosc şi să am încredere în el.

  M-am gândit apoi: De ce ne este greu uneori să facem anumite lucruri sau să renunţăm la altele pentru Dumnezeu? De ce viaţa de creştin pare uneori atât de grea şi plină de sacrificii din partea noastră? Cred că răspunsul este acelaşi, şi anume faptul că noi cunoaştem multe despre Dumnezeu, dar nu-L cunoaştem pe El. Nu avem acea relaţie profundă şi apropiată cu Isus şi nu am ajuns să-L iubim şi să ne dorim să facem orice pentru El, fără să ne fie greu. Şi totuşi, cum putem să-L iubim dacă nu ne luăm zilnic un timp de calitate pe care să-l petrecem cu Domnul nostru? Cum să-I descoperim frumuseţea şi să apreciem la adevărata valoare marele sacrificiu pe care Isus l-a făcut pentru noi, dacă nu umblăm cu El? Răspunsul este: TIMP petrecut cu El. Fie ca azi şi în fiecare zi să ne apropiem de Dumnezeu, să ÎI cunoaştem mai mult şi să II iubim din toată inima; astfel încât să fim dispuse să facem orice cu bucurie pentru El.

  Adela Toma, Sighişoara, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...