Articolul precedentCe faci cu timpul tău?
  Articolul următorCum ne vedem pe noi înșine?

  Du-te şi fă şi tu la fel

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus; iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17)

  Când am plecat în America, la invitaţia prietenei mele, Aurora, am pus înaintea Domnului, împreună cu ea, atât aprobarea vizei (şi am primit viză pe zece ani!), cât şi costurile, care erau mult peste posibilităţile mele financiare. Dar Domnul a lucrat într-un mod minunat şi am putut împrumuta banii necesari, fără a mi se cere nicio garanţie în schimb (nu aş fi avut cu ce să girez).

  Cum nu aveam suficienţi bani pentru a fi operată în America, am fost operată în Mexic, la Tijuana. Am făcut două operaţii într-una: de stomac şi de fiere. Medicii au fost minunaţi: m-au îngrijit cum nu se poate mai bine. Iar biserica română din Loma Linda m-a primit cu braţele deschise, aşa cum nu sperasem niciodată, pentru că nu cunoşteam decât foarte puţine persoane acolo. Am văzut cum Dumnezeu lucrează prin aceşti oameni ai Săi, vrednici să poarte numele de creştini şi m-am simţit mândră că sunt adventistă şi că fac parte din poporul lui Dumnezeu.

  Prietena mea, Aurora, la care am locuit pe perioada şederii mele în America şi care m-a îngrijit atât la spital, cât şi după operaţie, mi-a „împrumutat” prietenele ei pe care am fost onorată să le cunosc şi să leg o relaţie de prietenie. Spunându-le că nu am cuvinte să le mulţumesc şi că nu ştiu cum voi putea să le răsplătesc vreodată bunătatea, una dintre ele mi-a zis: „Du-te şi fă şi tu la fel!”

  „Iubirea este lanţul de aur care leagă inimile credincioase una de alta în legături ale prieteniei de bunăvoie, ale gingăşiei şi consecvenţei în credinţă; care, de asemenea, leagă sufletul de Dumnezeu.” (Ellen G. White, Mărturii pentru comunitate, voi. 3)
  Dacă ai astăzi probleme de sănătate sau probleme sufleteşti, pune-le înaintea Domnului, sora mea, iar El te va vindeca şi întări, aşa cum a promis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi” (Evrei 13: 5).

  „Sufletul care se întoarce spre Dumnezeu după ajutor, sprijin şi putere, prin rugăciune zilnică şi serioasă, va avea aspiraţii nobile, o înţelegere lămurită a adevărului şi datoriei, planuri mari de acţiune şi o continuă foame şi sete după neprihănire. Păstrând legătura cu Dumnezeu, vom ajunge în stare să le dăm şi altora, lumina, pacea şi seninătatea care domnesc în sufletele noastre. Tăria câştigată prin rugăciune, unită cu efortul stăruitor de a ne educa mintea pentru meditaţie şi luare-aminte, ne pregăteşte pentru îndatoririle zilnice şi ne păstrează un duh liniştit în toate împrejurările.” (Ellen G. White, Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 85)

  Ilzi Sora, Piteşti, Oltenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...