Articolul precedentCe faci cu timpul tău?
  Articolul următorCum ne vedem pe noi înșine?

  Du-te şi fă şi tu la fel

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus; iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17)

  Când am plecat în America, la invitaţia prietenei mele, Aurora, am pus înaintea Domnului, împreună cu ea, atât aprobarea vizei (şi am primit viză pe zece ani!), cât şi costurile, care erau mult peste posibilităţile mele financiare. Dar Domnul a lucrat într-un mod minunat şi am putut împrumuta banii necesari, fără a mi se cere nicio garanţie în schimb (nu aş fi avut cu ce să girez).

  Cum nu aveam suficienţi bani pentru a fi operată în America, am fost operată în Mexic, la Tijuana. Am făcut două operaţii într-una: de stomac şi de fiere. Medicii au fost minunaţi: m-au îngrijit cum nu se poate mai bine. Iar biserica română din Loma Linda m-a primit cu braţele deschise, aşa cum nu sperasem niciodată, pentru că nu cunoşteam decât foarte puţine persoane acolo. Am văzut cum Dumnezeu lucrează prin aceşti oameni ai Săi, vrednici să poarte numele de creştini şi m-am simţit mândră că sunt adventistă şi că fac parte din poporul lui Dumnezeu.

  Prietena mea, Aurora, la care am locuit pe perioada şederii mele în America şi care m-a îngrijit atât la spital, cât şi după operaţie, mi-a „împrumutat” prietenele ei pe care am fost onorată să le cunosc şi să leg o relaţie de prietenie. Spunându-le că nu am cuvinte să le mulţumesc şi că nu ştiu cum voi putea să le răsplătesc vreodată bunătatea, una dintre ele mi-a zis: „Du-te şi fă şi tu la fel!”

  „Iubirea este lanţul de aur care leagă inimile credincioase una de alta în legături ale prieteniei de bunăvoie, ale gingăşiei şi consecvenţei în credinţă; care, de asemenea, leagă sufletul de Dumnezeu.” (Ellen G. White, Mărturii pentru comunitate, voi. 3)
  Dacă ai astăzi probleme de sănătate sau probleme sufleteşti, pune-le înaintea Domnului, sora mea, iar El te va vindeca şi întări, aşa cum a promis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi” (Evrei 13: 5).

  „Sufletul care se întoarce spre Dumnezeu după ajutor, sprijin şi putere, prin rugăciune zilnică şi serioasă, va avea aspiraţii nobile, o înţelegere lămurită a adevărului şi datoriei, planuri mari de acţiune şi o continuă foame şi sete după neprihănire. Păstrând legătura cu Dumnezeu, vom ajunge în stare să le dăm şi altora, lumina, pacea şi seninătatea care domnesc în sufletele noastre. Tăria câştigată prin rugăciune, unită cu efortul stăruitor de a ne educa mintea pentru meditaţie şi luare-aminte, ne pregăteşte pentru îndatoririle zilnice şi ne păstrează un duh liniştit în toate împrejurările.” (Ellen G. White, Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 85)

  Ilzi Sora, Piteşti, Oltenia

  Du-te şi fă şi tu la fel - 2016. Când am plecat în America, la invitaţia prietenei mele, Aurora, am pus înaintea Domnului, împreună cu ea, atât aprobarea vizei (şi am primit viză pe zece ani!), cât şi costurile, care erau mult peste posibilităţile mele financiare. Dar Domnul a lucrat într-un mod minunat şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...