Articolul precedentCe faci cu timpul tău?
  Articolul următorCum ne vedem pe noi înșine?

  Du-te şi fă şi tu la fel

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus; iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17)

  Când am plecat în America, la invitaţia prietenei mele, Aurora, am pus înaintea Domnului, împreună cu ea, atât aprobarea vizei (şi am primit viză pe zece ani!), cât şi costurile, care erau mult peste posibilităţile mele financiare. Dar Domnul a lucrat într-un mod minunat şi am putut împrumuta banii necesari, fără a mi se cere nicio garanţie în schimb (nu aş fi avut cu ce să girez).

  Cum nu aveam suficienţi bani pentru a fi operată în America, am fost operată în Mexic, la Tijuana. Am făcut două operaţii într-una: de stomac şi de fiere. Medicii au fost minunaţi: m-au îngrijit cum nu se poate mai bine. Iar biserica română din Loma Linda m-a primit cu braţele deschise, aşa cum nu sperasem niciodată, pentru că nu cunoşteam decât foarte puţine persoane acolo. Am văzut cum Dumnezeu lucrează prin aceşti oameni ai Săi, vrednici să poarte numele de creştini şi m-am simţit mândră că sunt adventistă şi că fac parte din poporul lui Dumnezeu.

  Prietena mea, Aurora, la care am locuit pe perioada şederii mele în America şi care m-a îngrijit atât la spital, cât şi după operaţie, mi-a „împrumutat” prietenele ei pe care am fost onorată să le cunosc şi să leg o relaţie de prietenie. Spunându-le că nu am cuvinte să le mulţumesc şi că nu ştiu cum voi putea să le răsplătesc vreodată bunătatea, una dintre ele mi-a zis: „Du-te şi fă şi tu la fel!”

  „Iubirea este lanţul de aur care leagă inimile credincioase una de alta în legături ale prieteniei de bunăvoie, ale gingăşiei şi consecvenţei în credinţă; care, de asemenea, leagă sufletul de Dumnezeu.” (Ellen G. White, Mărturii pentru comunitate, voi. 3)
  Dacă ai astăzi probleme de sănătate sau probleme sufleteşti, pune-le înaintea Domnului, sora mea, iar El te va vindeca şi întări, aşa cum a promis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi” (Evrei 13: 5).

  „Sufletul care se întoarce spre Dumnezeu după ajutor, sprijin şi putere, prin rugăciune zilnică şi serioasă, va avea aspiraţii nobile, o înţelegere lămurită a adevărului şi datoriei, planuri mari de acţiune şi o continuă foame şi sete după neprihănire. Păstrând legătura cu Dumnezeu, vom ajunge în stare să le dăm şi altora, lumina, pacea şi seninătatea care domnesc în sufletele noastre. Tăria câştigată prin rugăciune, unită cu efortul stăruitor de a ne educa mintea pentru meditaţie şi luare-aminte, ne pregăteşte pentru îndatoririle zilnice şi ne păstrează un duh liniştit în toate împrejurările.” (Ellen G. White, Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 85)

  Ilzi Sora, Piteşti, Oltenia

  Du-te şi fă şi tu la fel - 2016. Când am plecat în America, la invitaţia prietenei mele, Aurora, am pus înaintea Domnului, împreună cu ea, atât aprobarea vizei (şi am primit viză pe zece ani!), cât şi costurile, care erau mult peste posibilităţile mele financiare. Dar Domnul a lucrat într-un mod minunat şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...