Articolul precedentSuntem conștienți de nevoia noastră?
  Articolul următorVioara orfanului

  Dumnezeu, doar la un click distanţă

  Dar eu către Tine îmi înalţ rugăciunea, Doamne, la vremea potrivită, în bunătatea Ta cea mare, răspunde-mi, Dumnezeule, şi dă-mi ajutorul Tău! (Psalmii 69:13)

  În toamna anului 2008, în plină maturitate, la 40 ani, un diagnostic de boală incurabilă (afecţiune autoimună) a căzut ca un trăsnet peste mine. Lumea medicală ridică din umeri: nu se ştie cauza bolii, în concluzie nu avem cu ce să tratăm. Chiar dacă după spusele medicilor această boală era prezentă în mod tăcut de peste 15 ani în corpul meu, pentru mine răul de abia din clipa aceea a început, pentru că o depresie cu grave tulburări anxioase a pus stăpânire pe viaţa mea, o frică cumplită a întunecat mintea mea.

  Am stat în această stare doi ani de zile şi am făcut slalom printre doctori, psihologi, psihiatri, medicamente alopate, medicamente din plante, terapii şi iar terapii, iar rezultatul a fost zero. Ajunsesem la capătul puterilor fizice şi psihice. Viaţa mea spirituală era şi ea zero. Ortodoxă cu numele în virtutea tradiţiei, nu aveam niciun Dumnezeu. Toate obiceiurile şi datinile strămoşeşti îmi păreau o mare prostie. Toată familia alerga după dumnezeul lumii prezente: carieră, bani, proprietăţi. Dumnezeu era ceva foarte departe şi nu intra „în calculele mele”.

  Dar eu eram în calculele Lui fără să ştiu. într-una din nopţile de disperare, după zile întregi de insomnie, aflându-mă la capătul puterii, am strigat către Cer: „Dumnezeule, dacă exişti, Te rog, du-mă într-un loc unde să-mi găsesc liniştea. NU MAI POT!”

  A doua zi, mergând la serviciu, am deschis computerul şi mi-am verificat e-mailul. Un mesaj nu ştiu de la cine, ce cuprindea un link către Centrul Lifestyle Herghelia, mi-a apărut în faţa ochilor. Fără să stau pe gânduri, am făcut click cu mouse-ul pe acel link şi am ajuns pe site-ul Centrului de sănătate. După ce am citit şi răscitit, mi-am spus: „Aici trebuie să ajung!” Am pun mâna pe telefon şi am sunat imediat, am făcut programare şi o stare de linişte pe care nu o mai simţisem de foarte mult timp m-a cuprins. Mai târziu, după ce am terminat lucrul la serviciu, am vrut să mai citesc informaţii ce mi-au părut interesante. Am căutat mesajul, dar nu l-am mai găsit, ca şi cum nici n-a fost acolo! Nu ştiu dacă un înger ceresc sau unul uman mi-a trimis acest link, dar un lucru ştiu sigur, că Dumnezeu mi-a răspuns la rugăciune. Clickul urma să fie poarta către un nou început, urma să împartă viaţa mea aşa cum este împărţită istoria: înainte de Hristos şi după Hristos.

  Vreau să te încurajez să crezi că Dumnezeu are soluţii şi pentru tine, indiferent prin ce crize şi încercări treci chiar acum. Roagă-te cu credinţă!

  Tatiana Jurubiţă, Băldana, Muntenia

  Dumnezeu, doar la un click distanţă - 2016. În toamna anului 2008, în plină maturitate, la 40 ani, un diagnostic de boală incurabilă (afecţiune autoimună) a căzut ca un trăsnet peste mine. Lumea medicală ridică din umeri: nu se ştie cauza bolii, în concluzie nu avem cu ce să tratăm.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...