Articolul precedentSuntem conștienți de nevoia noastră?
  Articolul următorVioara orfanului

  Dumnezeu, doar la un click distanţă

  Dar eu către Tine îmi înalţ rugăciunea, Doamne, la vremea potrivită, în bunătatea Ta cea mare, răspunde-mi, Dumnezeule, şi dă-mi ajutorul Tău! (Psalmii 69:13)

  În toamna anului 2008, în plină maturitate, la 40 ani, un diagnostic de boală incurabilă (afecţiune autoimună) a căzut ca un trăsnet peste mine. Lumea medicală ridică din umeri: nu se ştie cauza bolii, în concluzie nu avem cu ce să tratăm. Chiar dacă după spusele medicilor această boală era prezentă în mod tăcut de peste 15 ani în corpul meu, pentru mine răul de abia din clipa aceea a început, pentru că o depresie cu grave tulburări anxioase a pus stăpânire pe viaţa mea, o frică cumplită a întunecat mintea mea.

  Am stat în această stare doi ani de zile şi am făcut slalom printre doctori, psihologi, psihiatri, medicamente alopate, medicamente din plante, terapii şi iar terapii, iar rezultatul a fost zero. Ajunsesem la capătul puterilor fizice şi psihice. Viaţa mea spirituală era şi ea zero. Ortodoxă cu numele în virtutea tradiţiei, nu aveam niciun Dumnezeu. Toate obiceiurile şi datinile strămoşeşti îmi păreau o mare prostie. Toată familia alerga după dumnezeul lumii prezente: carieră, bani, proprietăţi. Dumnezeu era ceva foarte departe şi nu intra „în calculele mele”.

  Dar eu eram în calculele Lui fără să ştiu. într-una din nopţile de disperare, după zile întregi de insomnie, aflându-mă la capătul puterii, am strigat către Cer: „Dumnezeule, dacă exişti, Te rog, du-mă într-un loc unde să-mi găsesc liniştea. NU MAI POT!”

  A doua zi, mergând la serviciu, am deschis computerul şi mi-am verificat e-mailul. Un mesaj nu ştiu de la cine, ce cuprindea un link către Centrul Lifestyle Herghelia, mi-a apărut în faţa ochilor. Fără să stau pe gânduri, am făcut click cu mouse-ul pe acel link şi am ajuns pe site-ul Centrului de sănătate. După ce am citit şi răscitit, mi-am spus: „Aici trebuie să ajung!” Am pun mâna pe telefon şi am sunat imediat, am făcut programare şi o stare de linişte pe care nu o mai simţisem de foarte mult timp m-a cuprins. Mai târziu, după ce am terminat lucrul la serviciu, am vrut să mai citesc informaţii ce mi-au părut interesante. Am căutat mesajul, dar nu l-am mai găsit, ca şi cum nici n-a fost acolo! Nu ştiu dacă un înger ceresc sau unul uman mi-a trimis acest link, dar un lucru ştiu sigur, că Dumnezeu mi-a răspuns la rugăciune. Clickul urma să fie poarta către un nou început, urma să împartă viaţa mea aşa cum este împărţită istoria: înainte de Hristos şi după Hristos.

  Vreau să te încurajez să crezi că Dumnezeu are soluţii şi pentru tine, indiferent prin ce crize şi încercări treci chiar acum. Roagă-te cu credinţă!

  Tatiana Jurubiţă, Băldana, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...