Articolul precedentSuntem conștienți de nevoia noastră?
  Articolul următorVioara orfanului

  Dumnezeu, doar la un click distanţă

  Dar eu către Tine îmi înalţ rugăciunea, Doamne, la vremea potrivită, în bunătatea Ta cea mare, răspunde-mi, Dumnezeule, şi dă-mi ajutorul Tău! (Psalmii 69:13)

  În toamna anului 2008, în plină maturitate, la 40 ani, un diagnostic de boală incurabilă (afecţiune autoimună) a căzut ca un trăsnet peste mine. Lumea medicală ridică din umeri: nu se ştie cauza bolii, în concluzie nu avem cu ce să tratăm. Chiar dacă după spusele medicilor această boală era prezentă în mod tăcut de peste 15 ani în corpul meu, pentru mine răul de abia din clipa aceea a început, pentru că o depresie cu grave tulburări anxioase a pus stăpânire pe viaţa mea, o frică cumplită a întunecat mintea mea.

  Am stat în această stare doi ani de zile şi am făcut slalom printre doctori, psihologi, psihiatri, medicamente alopate, medicamente din plante, terapii şi iar terapii, iar rezultatul a fost zero. Ajunsesem la capătul puterilor fizice şi psihice. Viaţa mea spirituală era şi ea zero. Ortodoxă cu numele în virtutea tradiţiei, nu aveam niciun Dumnezeu. Toate obiceiurile şi datinile strămoşeşti îmi păreau o mare prostie. Toată familia alerga după dumnezeul lumii prezente: carieră, bani, proprietăţi. Dumnezeu era ceva foarte departe şi nu intra „în calculele mele”.

  Dar eu eram în calculele Lui fără să ştiu. într-una din nopţile de disperare, după zile întregi de insomnie, aflându-mă la capătul puterii, am strigat către Cer: „Dumnezeule, dacă exişti, Te rog, du-mă într-un loc unde să-mi găsesc liniştea. NU MAI POT!”

  A doua zi, mergând la serviciu, am deschis computerul şi mi-am verificat e-mailul. Un mesaj nu ştiu de la cine, ce cuprindea un link către Centrul Lifestyle Herghelia, mi-a apărut în faţa ochilor. Fără să stau pe gânduri, am făcut click cu mouse-ul pe acel link şi am ajuns pe site-ul Centrului de sănătate. După ce am citit şi răscitit, mi-am spus: „Aici trebuie să ajung!” Am pun mâna pe telefon şi am sunat imediat, am făcut programare şi o stare de linişte pe care nu o mai simţisem de foarte mult timp m-a cuprins. Mai târziu, după ce am terminat lucrul la serviciu, am vrut să mai citesc informaţii ce mi-au părut interesante. Am căutat mesajul, dar nu l-am mai găsit, ca şi cum nici n-a fost acolo! Nu ştiu dacă un înger ceresc sau unul uman mi-a trimis acest link, dar un lucru ştiu sigur, că Dumnezeu mi-a răspuns la rugăciune. Clickul urma să fie poarta către un nou început, urma să împartă viaţa mea aşa cum este împărţită istoria: înainte de Hristos şi după Hristos.

  Vreau să te încurajez să crezi că Dumnezeu are soluţii şi pentru tine, indiferent prin ce crize şi încercări treci chiar acum. Roagă-te cu credinţă!

  Tatiana Jurubiţă, Băldana, Muntenia

  Dumnezeu, doar la un click distanţă - 2016. În toamna anului 2008, în plină maturitate, la 40 ani, un diagnostic de boală incurabilă (afecţiune autoimună) a căzut ca un trăsnet peste mine. Lumea medicală ridică din umeri: nu se ştie cauza bolii, în concluzie nu avem cu ce să tratăm.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...