Modelate după chipul Său

  Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, L-a făcut după chipul lui Dumnezeu. (Geneza 1:27)

  Pe când eram elevă, aveam mai mult timp liber la dispoziţie decât am acum şi îmi plăcea să petrec acel timp citind, tricotând, ascultând muzică, compunând poezii sau desenând. Dar dintre toate acestea, cel mai mult îmi plăcea să desenez. Când m-am căsătorit şi am dat naştere unei fetiţe şi apoi unui băieţel, timpul liber a început să fie mai limitat, în schimb mi-am descoperit un nou „hobby” – gătitul. Am tricotat atunci când copii erau mai mici, am citit când aveam mai mult timp liber la dispoziţie şi am desenat doar ca să-mi ajut copiii să-şi facă desenele pentru şcoală.

  Acum, după 20 de ani de căsătorie, când copiii au crescut şi unul dintre ei a plecat din „cuib”, am revenit la marea mea dragoste, desenul. Am început să desenez portrete în creion. Am observat, desenând în creion, că fiecare linie, fiecare umbră, fiecare detaliu contează dacă vrei să redai cât mai fidel imaginea respectivă. De multe ori, portretul nu este reuşit şi privesc comparând fiecare detaliu din desen cu originalul. S-a întâmplat să şterg de mai multe ori în acelaşi loc şi aproape că am rupt foaia. Am vrut de multe ori să mototolesc desenul şi să-l arunc la coş, ca apoi să mă răzgândesc, gândindu-mă cât am lucrat la el. Poate că persoanele pe care le desenez nu sunt lângă mine, dar le simt privind acel desen şi trăiesc cu speranţa ca le voi revedea într-o zi.

  Mă gândesc că la fel procedează şi Dumnezeu cu noi. Ştim că El a întocmit un plan şi, de la căderea omului în păcat, dorinţa Sa este să refacă chipul Său în oameni aşa cum a fost la început. El lucrează la desăvârşirea caracterelor noastre, comparând fiecare detaliu cu originalul. El doreşte să-şi pregătească un popor fără „pată şi fără zbârcitură”. Ştergerea defectelor din caracterele noastre este de multe ori dureroasă şi necesită multă răbdare din partea Lui. Dar chiar şi atunci când pare că viaţa noastră s-a subţiat după atâtea corecturi, El nu ne mototoleşte şi nu ne aruncă la coş, ci ne aşază în colecţia Lui, gândindu-se cât de mult a investit în noi. El priveşte la fiecare dintre noi cu dragoste şi dor şi doreşte să ne revadă într-o zi faţă în faţă. Să ne lăsăm astăzi modelate şi transformate prin puterea Duhului Său cel Sfânt, ca să ne putem bucura la revenirea Lui, privindu-I chipul după care El ne-a creat şi bucurându-ne o veşnicie împreună cu El. Amin!

  Otilia Palade, Vaslui, Moldova

  Modelate după chipul Său - 2016. Pe când eram elevă, aveam mai mult timp liber la dispoziţie decât am acum şi îmi plăcea să petrec acel timp citind, tricotând, ascultând muzică, compunând poezii sau desenând. Dar dintre toate acestea, cel mai mult îmi plăcea să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...