Modelate după chipul Său

  Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, L-a făcut după chipul lui Dumnezeu. (Geneza 1:27)

  Pe când eram elevă, aveam mai mult timp liber la dispoziţie decât am acum şi îmi plăcea să petrec acel timp citind, tricotând, ascultând muzică, compunând poezii sau desenând. Dar dintre toate acestea, cel mai mult îmi plăcea să desenez. Când m-am căsătorit şi am dat naştere unei fetiţe şi apoi unui băieţel, timpul liber a început să fie mai limitat, în schimb mi-am descoperit un nou „hobby” – gătitul. Am tricotat atunci când copii erau mai mici, am citit când aveam mai mult timp liber la dispoziţie şi am desenat doar ca să-mi ajut copiii să-şi facă desenele pentru şcoală.

  Acum, după 20 de ani de căsătorie, când copiii au crescut şi unul dintre ei a plecat din „cuib”, am revenit la marea mea dragoste, desenul. Am început să desenez portrete în creion. Am observat, desenând în creion, că fiecare linie, fiecare umbră, fiecare detaliu contează dacă vrei să redai cât mai fidel imaginea respectivă. De multe ori, portretul nu este reuşit şi privesc comparând fiecare detaliu din desen cu originalul. S-a întâmplat să şterg de mai multe ori în acelaşi loc şi aproape că am rupt foaia. Am vrut de multe ori să mototolesc desenul şi să-l arunc la coş, ca apoi să mă răzgândesc, gândindu-mă cât am lucrat la el. Poate că persoanele pe care le desenez nu sunt lângă mine, dar le simt privind acel desen şi trăiesc cu speranţa ca le voi revedea într-o zi.

  Mă gândesc că la fel procedează şi Dumnezeu cu noi. Ştim că El a întocmit un plan şi, de la căderea omului în păcat, dorinţa Sa este să refacă chipul Său în oameni aşa cum a fost la început. El lucrează la desăvârşirea caracterelor noastre, comparând fiecare detaliu cu originalul. El doreşte să-şi pregătească un popor fără „pată şi fără zbârcitură”. Ştergerea defectelor din caracterele noastre este de multe ori dureroasă şi necesită multă răbdare din partea Lui. Dar chiar şi atunci când pare că viaţa noastră s-a subţiat după atâtea corecturi, El nu ne mototoleşte şi nu ne aruncă la coş, ci ne aşază în colecţia Lui, gândindu-se cât de mult a investit în noi. El priveşte la fiecare dintre noi cu dragoste şi dor şi doreşte să ne revadă într-o zi faţă în faţă. Să ne lăsăm astăzi modelate şi transformate prin puterea Duhului Său cel Sfânt, ca să ne putem bucura la revenirea Lui, privindu-I chipul după care El ne-a creat şi bucurându-ne o veşnicie împreună cu El. Amin!

  Otilia Palade, Vaslui, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...