Dacă nu veţi fi ca ei…

  Dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. (Matei 18:3)

  Seara, înainte de culcare, ne rugăm împreună, citim povestiri biblice, cântăm. Avem şi o listă cu numele celor bolnavi, pe care le amintim în fiecare seară, astfel încât după un timp fiul meu mai mic ştie numele pe de rost. Nu de mult, ne-am rugat timp de trei luni, în fiecare seară, pentru o soră, rugându-L pe Dumnezeu să o vindece.

  Într-o zi însă, a venit vestea tristă că sora a murit. În seara aceea, fiul meu s-a rugat pentru vindecarea ei. După rugăciune, l-am luat în braţe şi i-am explicat că acea tanti a murit, nu mai trebuie să ne rugăm pentru vindecarea ei. Fiul meu de trei ani şi jumătate nu a fost mulţumit cu această explicaţie, ci a vrut să ştie ce înseamnă că a murit şi ce va fi cu ea. I-am explicat că este aşezată într-o groapă, dar ea nu ştie nimic, pentru că a murit. Moartea – am încercat să-i explic – este ca atunci când un copil adoarme în braţele mamei lui şi apoi ea îl aşează în pat să se odihnească. Doar că acest somn este diferit, fiindcă din acesta doar Isus poate să o trezească. Copiii lui Dumnezeu adorm în braţele Sale şi se odihnesc în patul lor de ţărână până când vine îngerul şi sună din trâmbiţa lui. Atunci, Isus îi învie pe cei care au adormit acest somn al morţii, îi ia în braţe pe copiii Lui şi îi duce acasă împreună cu noi, cei care trăim.

  După ce am vorbit şi despre împărăţia cerurilor, unde sunt tobogane cereşti, fiul meu m-a întrebat de ce nu mergem de acum acolo. I-am spus că Dumnezeu decide când vine să ne ia şi că doar Isus Hristos ne poate duce acolo; noi nu avem o scară aşa de înaltă, ca să ne ducă în cer. I-am amintit de scara visată de Iacov şi i-am spus că acea scară este Isus Hristos, că pe cel care se prinde de El, îl duce în cer şi că e bine că nu doar mâinile noastre slabe se prind de El, ci El ne ţine pe noi.

  A urmat un timp de linişte. Am văzut că se gândeşte profund. Într-o seară următoare, după ce am privit împreună poze de la înmormântare, fiul meu s-a rugat aşa: „Dragă Isuse, Te rog să o învii pe sora X. Tu vezi ce trist este soţul şi fiul ei. Înviaz-o mai repede ca să nu mai fie atât de trişti şi du-ne şi pe noi în cer.”

  Ce-aş fi putut spune? Nimic. Acum eu a trebuit să învăţ ceva: dacă moare cineva, să continui să mă rog nu pentru el, ci pentru familia lui; şi mai ales să mă rog să vină mai repede ziua învierii ca să se împlinească făgăduinţa: „El va şterge orice lacrimă din ochii lor, şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4).

  Jărfâs Feher Eszter, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...