Articolul precedentMeditează și acționează!
  Articolul următorDatoria noastră civică

  Dumnezeu Se descoperă în lucrurile mărunte

  Căci aşa vorbeşte Cel Preaînalt, a cărui locuinţă este veşnică şi al cărui Nume este sfânt: „Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie, dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite. (Isaia 57:15)

  Într-o dimineaţă de primăvară, mă îndreptam spre Spitalul „Matei Balş”, să-mi verific stadiul bolii de ficat. Este nevoie să-mi fac aceste analize din trei în trei luni. În acea dimineaţă, după ce am coborât din metrou, mai aveam încă o staţie de tramvai de mers pe jos până la Spitalul Colentina.

  Pe drum, un domn în vârstă de 82 de ani m-a întrebat cum poate să ajungă la Spitalul Colentina. I-am răspuns că eu mă îndrept chiar acolo şi deci putem merge împreună. A fost tare încântat, aşa că am început să vorbim despre noi. Aşa am aflat că merge la copilul lui, care este internat la Secţia de terapie intensivă, că este îngrijorat şi că se roagă la Dumnezeu ca să-l vindece.

  Am vorbit despre credinţa în Dumnezeu şi despre relaţia lui cu Dumnezeu, care s-a înfiripat după ce a ieşit la pensie. A început să meargă regulat la biserică, şi îmi spunea că de atunci a devenit un alt om. I-am împărtăşit şi eu din cunoştinţele mele despre Dumnezeu şi împreună am ajuns la aceeaşi concluzie: Dumnezeu există, Domnul Isus Hristos este Mântuitorul nostru, iar, prin jertfa Sa pe cruce, lumea are o şansă la mântuire.

  Înainte de a ne despărţi, mi-a mărturisit că s-a rugat lui Dumnezeu înainte de a pleca de acasă, ca să-i trimită pe cineva care să-l ajute să găsească drumul spre spital, iar acum Îi mulţumea lui Dumnezeu pentru intervenţia Sa.

  Ce minunat ni se descoperă Dumnezeu chiar şi în lucrurile mărunte. Nimic nu este întâmplător când ne aşezăm viaţa în mâna Lui. El are un plan cu noi în fiecare zi şi ne pregăteşte ocazii de a-L mărturisi. Chiar dacă par lucruri mici şi aparent nesemnificative, atunci când le folosim, ele pot fi asemenea picăturilor de rouă care cad peste sufletele însetate. Drumurile noastre zilnice, persoanele pe care le întâlnim, momente providenţiale, toate sunt cu un scop: „Lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu şi sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28).

  „Dacă eşti un urmaş al lui Isus, atunci, prin tine, El trimite o epistolă familiei tale, localităţii şi străzii unde locuieşti. Domnul Hristos locuind în tine, doreşte să Se adreseze inimii acelora care nu-L cunosc… Creştinii au menirea de a fi nişte purtători de lumină pe calea spre ceruri.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, cap. „Bucuria în Domnul”)

  Ecaterina Zuba, Petroşani, Hunedoara

  Dumnezeu Se descoperă în lucrurile mărunte - 2016. Căci aşa vorbeşte Cel Preaînalt, a cărui locuinţă este veşnică şi al cărui Nume este sfânt: „Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie, dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite. (Isaia 57:15) Într-o dimineaţă de primăvară, mă îndreptam spre ...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...