Articolul precedentDă mai departe din ce primești
  Articolul următorUn cântec diferit

  Noi hotărâm sau Domnul?

  Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlineşte. (Proverbele 19:21)

  Nu ştiu alţii cum sunt, dar în mine încă se luptă două moduri de gândire: unul care este călăuzit de Cuvântul lui Dumnezeu şi altul care apare uneori în clipele când se ivesc amintirile din copilărie care nu au avut nimic inocent. Din cauza trecutului, mi-e destul de greu să accept noua stare de lucruri cu privire la maternitate.

  Am crescut în comunism, într-o familie neînsemnată; părinţii erau muncitori, deci nu aveam pile nici la librării, nici la cosmetice, nici la farmacii…

  De mică, am văzut femeile plângând că sunt gravide şi femei avortând. Şi tot de mică am ştiut de procesele pe care le intenta statul doctorului care îndrăznea să chiureteze o femeie care pierduse o sarcină – fiindcă tot timpul se considera că pierderea se provoca acasă, pentru că doar aşa se putea scăpa de ceea ce nu doreai. Da, statul te obliga să ai cel puţin cinci copii, după care îţi dădea voie să te descurci altfel.

  Atunci, femeile se străduiau să nu aibă copii. Şi aveau din belşug. Acum, femeile vor să aibă copii – şi multe nu pot… Vârsta, stresul, avorturile anterioare. .. Am prietene căsătorite care au apelat la metoda in vitro şi chiar necăsătorite – dacă tot nu au prinţul visat, măcar copilul dorit. Lumea noastră e diversă şi poţi doar să o cunoşti şi să-ţi iubeşti necondiţionat cunoscuţii.

  Oamenii din prezent vor să aibă totul în mână: să hotărască sexul copilului, când apare pe lume, cât de intensă să fie durerea resimţită… Cei care vor să strunească totul, medicina, farmacia sau orice alt departament, inventează soluţii.

  În ce mă priveşte, aş spune că noi doar avem impresia că strunim totul: dacă ceva bun vine în viaţa noastră, nu este pentru că ne-am străduit noi, ci pentru că Dumnezeu a considerat că trebuie să-l avem şi ni l-a dăruit. Dacă ceva bun ne lipseşte, nu înseamnă că n-am fost pricepuţi în a lupta pentru asta, ci că Dumnezeu a ştiut că nu ne face bine ceea ce ne dorim.

  Priviţi şi dumneavoastră lucrurile în acest fel şi vă veţi bucura mai mult pentru ceea ce primiţi şi nu veţi mai regreta ce vă lipseşte.

  „Nu avem înţelepciune să ne planificăm propriile vieţi. În viaţa Sa pe pământ, Hristos nu a făcut niciun plan pentru Sine. A acceptat planurile lui Dumnezeu pentru El… Tot aşa ar trebui să depindem şi noi de El… Dumnezeu nu-Şi conduce niciodată copiii altfel decât ar alege ei înşişi să fie conduşi, dacă ar putea vedea sfârşitul de la început şi dacă ar zări slava scopului pe care îl împlinesc ca împreună-lucrători cu El.” (Elle G. White, Divina vindecare, p. 453)

  Bianca Timşa-Stoicescu, Bucureşti, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...