Articolul precedentDă mai departe din ce primești
  Articolul următorUn cântec diferit

  Noi hotărâm sau Domnul?

  Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlineşte. (Proverbele 19:21)

  Nu ştiu alţii cum sunt, dar în mine încă se luptă două moduri de gândire: unul care este călăuzit de Cuvântul lui Dumnezeu şi altul care apare uneori în clipele când se ivesc amintirile din copilărie care nu au avut nimic inocent. Din cauza trecutului, mi-e destul de greu să accept noua stare de lucruri cu privire la maternitate.

  Am crescut în comunism, într-o familie neînsemnată; părinţii erau muncitori, deci nu aveam pile nici la librării, nici la cosmetice, nici la farmacii…

  De mică, am văzut femeile plângând că sunt gravide şi femei avortând. Şi tot de mică am ştiut de procesele pe care le intenta statul doctorului care îndrăznea să chiureteze o femeie care pierduse o sarcină – fiindcă tot timpul se considera că pierderea se provoca acasă, pentru că doar aşa se putea scăpa de ceea ce nu doreai. Da, statul te obliga să ai cel puţin cinci copii, după care îţi dădea voie să te descurci altfel.

  Atunci, femeile se străduiau să nu aibă copii. Şi aveau din belşug. Acum, femeile vor să aibă copii – şi multe nu pot… Vârsta, stresul, avorturile anterioare. .. Am prietene căsătorite care au apelat la metoda in vitro şi chiar necăsătorite – dacă tot nu au prinţul visat, măcar copilul dorit. Lumea noastră e diversă şi poţi doar să o cunoşti şi să-ţi iubeşti necondiţionat cunoscuţii.

  Oamenii din prezent vor să aibă totul în mână: să hotărască sexul copilului, când apare pe lume, cât de intensă să fie durerea resimţită… Cei care vor să strunească totul, medicina, farmacia sau orice alt departament, inventează soluţii.

  În ce mă priveşte, aş spune că noi doar avem impresia că strunim totul: dacă ceva bun vine în viaţa noastră, nu este pentru că ne-am străduit noi, ci pentru că Dumnezeu a considerat că trebuie să-l avem şi ni l-a dăruit. Dacă ceva bun ne lipseşte, nu înseamnă că n-am fost pricepuţi în a lupta pentru asta, ci că Dumnezeu a ştiut că nu ne face bine ceea ce ne dorim.

  Priviţi şi dumneavoastră lucrurile în acest fel şi vă veţi bucura mai mult pentru ceea ce primiţi şi nu veţi mai regreta ce vă lipseşte.

  „Nu avem înţelepciune să ne planificăm propriile vieţi. În viaţa Sa pe pământ, Hristos nu a făcut niciun plan pentru Sine. A acceptat planurile lui Dumnezeu pentru El… Tot aşa ar trebui să depindem şi noi de El… Dumnezeu nu-Şi conduce niciodată copiii altfel decât ar alege ei înşişi să fie conduşi, dacă ar putea vedea sfârşitul de la început şi dacă ar zări slava scopului pe care îl împlinesc ca împreună-lucrători cu El.” (Elle G. White, Divina vindecare, p. 453)

  Bianca Timşa-Stoicescu, Bucureşti, Muntenia

  Noi hotărâm sau Domnul? - 2016. Nu ştiu alţii cum sunt, dar în mine încă se luptă două moduri de gândire: unul care este călăuzit de Cuvântul lui Dumnezeu şi altul care apare uneori în clipele când se ivesc amintirile din copilărie care nu au avut nimic inocent. Din cauza trecutului, mi-e destul de greu să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...