Articolul precedentCununi și robe
  Articolul următorNimic nu e prea greu la Dumnezeu

  Încredere răsplătită

  Doamne auzi-mi glasul dimineaţa. Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept. (Psalmii 5:3)

  Se întâmpla undeva la jumătatea lunii aprilie. Aveam agenda destul de încărcată, dar după o planificare atentă a lucrului, am decis ca în cursul săptămânii următoare să merg într-o zi la ţară pentru a face curăţenia de primăvară în casa socrilor mei. Totul a decurs conform planului, numai că prognoza meteo nu era prea favorabilă. Era destul de rece afară şi o vreme mohorâtă că numai de curăţenie de primăvară nu îţi venea să te apuci. La început am fost tentată să renunţ. Apoi, să mă învinovăţesc, considerând că m-am grăbit şi că nu am luat în calcul toate datele problemei.

  În timp ce mă frământam, am simţit îndemnul să mă rog. Aveam convingerea că Dumnezeu poate să vină în ajutorul meu şi să îmi ofere o vreme potrivită pentru ceea ce aveam de făcut. Dar avea să schimbe El prognoza pentru mine? Am început totuşi să mă rog. „Doamne, Îţi mulţumesc frumos pentru nori. Am nevoie de umbra lor ca să pot curăţa geamurile… Dar când ajung la spălatul perdelelor, al cuverturilor de pe pat şi al preşurilor ţesute, am nevoie de căldura soarelui. Şi cum nu am la dispoziţie decât ziua de azi pentru a finaliza curăţenia, Te rog frumos, dă-mi şi vânt călduţ ca să se usuce tot ce spăl. Îţi mulţumesc frumos că îmi vei da şi sporul de care ştii că am nevoie ca să pot să termin curăţenia până se întunecă, astfel încât să pot lăsa toate lucrurile în ordine. Faca-se voia Ta. Amin! ”

  Cu toată rugăciunea, mărturisesc că am avut mari emoţii, dar m-am apucat de treabă. Nici nu am terminat bine de curăţat geamurile că soarele a început să-mi zâmbească printre nori. „Doamne, ştiu că poţi, ştiu că ai putere. Te rog, ajută-mă să mă bucur de răspunsul Tău şi să nu-l pun pe seama întâmplării.” Am mers în baie să spăl perdelele. Când am ieşit, pe cer nu mai era nicio urmă de nor. Un vânt călduţ adia plăcut. Soarele a continuat să strălucească pe toata durata zilei, uscând aproape tot ce am spălat. Era înainte de apus când toate lucrurile erau aşezate la locul lor. Au urmat câteva zile reci şi ploioase. Am fost copleşită de bunătatea Lui, de atenţia manifestată şi de răspunsul pe care Dumnezeu mi l-a trimis la rugăciunea credinţei.

  Draga mea cititoare, te confrunţi cu anumite probleme şi dificultăţi? Nu uita că ai un Dumnezeu care te iubeşte şi care doreşte să răspundă rugăciunilor tale. Trebuie doar să ai încredere în El, să-ţi deschizi inima şi să aştepţi. El vrea şi poate să facă lucruri mari pentru tine. Te provoc. Pune-L la încercare.

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Încredere răsplătită - 2016. Se întâmpla undeva la jumătatea lunii aprilie. Aveam agenda destul de încărcată, dar după o planificare atentă a lucrului, am decis ca în cursul săptămânii următoare să merg într-o zi la ţară pentru a face curăţenia de primăvară în casa socrilor mei. Totul a decurs conform planului, numai că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...