Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul (II)

  Câtă vreme se zice: Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii. (Evrei 3:15)

  O bună perioadă de timp nu am mers regulat la biserică, fiindcă nu reuşeam să mă hotărăsc pentru o predare deplină. Trăiam între cele două lumi, fără puterea de a lua o decizie. Conştiinţa îmi dădea semnale, iar în sufletul meu exista o luptă.

  Când copiii au mai crescut, am început să merg mai des la biserică, Duhul Sfânt mă pregătea pentru următorul pas, dar eu tot amânam botezul. Dumnezeu mă aştepta să mă arunc în braţele Lui cu toate poverile şi nedesăvârşirile mele, iar eu aşteptam să mă simt pregătită pentru legământul cu El. Aşteptarea aceasta s-a prelungit ani şi ani, până într-o zi când maşina în care eram s-a ciocnit cu o altă maşină care intrase pe contrasens. Şoferul a pierdut controlul volanului şi am intrat frontal într-un gard de beton al unui depozit de materiale de construcţii, am dărâmat gardul şi am intrat în curtea depozitului. Într-o fracţiune de secundă, gândul mi-a fugit la copiii mei, care mă aveau numai pe mine, şi am strigat în gând: „Doamne, ai grijă de copiii mei!” Apoi mi-am pierdut cunoştinţa.

  Dumnezeu, în marea-I bunătate, nu a îngăduit să-mi rămână copiii orfani. În zilele ce au urmat, îmi venea obsedant în minte un gând: „Puteam să mor şi să pierd mântuirea.” Cred că aceasta a fost calea pe care a îngăduit-o Dumnezeu în dreptul meu, ca să-L primesc ca Mântuitor al meu prin botez. Prin harul Domnului, ziua cea mare a sosit şi am fost botezată în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea pe care o cunoscusem din copilărie, la un an după ce fiica mea a făcut acest pas înaintea mea. Eram fericită, soarele strălucea şi era pace în inima mea.

  „Feriţi-vă de o amânare îndelungată. Nu lăsaţi pentru altă dată lucrarea de părăsire a păcatelor şi de căutare a curăţiei inimii prin Domnul Hristos. În această privinţă au greşit mii şi mii de oameni, spre pierzarea lor veşnică. Nu vreau să insist aici asupra scurtimii şi nesiguranţei vieţii, dar există un pericol teribil, un pericol insuficient înţeles – acela de a amâna mereu ascultarea de vocea Duhului Sfânt al lui Dumnezeu. Orice neglijare sau respingere a harului lui Hristos are repercusiuni asupra ta însuţi; inima se împietreşte, voinţa slăbeşte, capacitatea de înţelegere devine confuză şi te face mai puţin capabil de a te supune îndemnurilor blânde ale Duhului Sfânt.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, pp. 38-40)

  Dragă soră, bunătatea lui Dumnezeu te cheamă la pocăinţă. Nu amâna predarea. Astăzi, chiar acum, este momentul potrivit. Prin credinţă, ia decizia cea bună.

  Gabriela Ichim, Galaţi, Moldova

  Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul (II) - 2016. O bună perioadă de timp nu am mers regulat la biserică, fiindcă nu reuşeam să mă hotărăsc pentru o predare deplină. Trăiam între cele două lumi, fără puterea de a lua o decizie. Conştiinţa îmi dădea semnale, iar în sufletul meu exista o luptă.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...