O lecţie învăţată

  Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în tine. (Psalmii 56:3)

  Ca soţii şi mame, cred că ne-am confruntat adesea cu tot felul de temeri justificate, dar ce te faci când acestea devin stresante, nu-ţi mai dau pace? Şi nu poţi să te linişteşti decât după ce se rezolvă problema respectivă?

  Desigur, aceste emoţii şi sentimente negative nu ne fac bine nici nouă, nici celor din jur, ne pot chiar îmbolnăvi. Să nu credeţi că eu fac excepţie. Deşi citeam multe texte din Biblie pentru încurajare, am descoperit că una este să citeşti, şi alta este să te încrezi cu adevărat în Dumnezeu.

  Era o zi frumoasă de vară şi pe fetele mele, fiind în vacanţă, le-am lăsat să meargă cu maşina, împreună cu părinţii mei în localitatea Bran, la nişte prieteni. Fiind micuţe, nu prea le lăsam să meargă fără noi la un aşa drum lung, însă, la insistenţele lor, am cedat.

  Ne-am înţeles cu părinţii ca atunci când vor sosi la destinaţie să ne anunţe prin telefon ca să stăm liniştiţi. A sosit seara şi ne-am dat seama că telefonul încă nu sunase. Începea să se profileze teama de ce anume s-ar fi putut întâmpla, dar atunci m-am hotărât să nu mă mai tem şi să nu-mi mai fac griji inutile, ci am îngenuncheat, pur şi simplu, şi L-am rugat pe Domnul să mă liniştească, încredinţându-i pe toţi cei dragi protecţiei Sale. Doream să experimentez Cuvântul lui Dumnezeu în viaţa mea, doream să-I simt puterea.

  Apoi mi-am văzut de treburi, conştientă că Cineva atotputernic îmi veghează familia. Nu mi-a mai trecut prin minte nimic negativ.

  Poate părea de necrezut, dar pacea Lui a coborât în sufletul meu şi, deşi se făcuse ora 22, i-am spus soţului meu să mergem la culcare liniştiţi, că ei vor ajunge cu bine. Nu erau pe atunci telefoane mobile. Soţul meu, cunoscându-mi firea, m-a întrebat cum de pot fi liniştită că până şi el este îngrijorat. L-am liniştit şi pe el, rugându-l să adoarmă, asigurându-l că vom primi cu siguranţă şi telefonul mult aşteptat. Cu ajutorul Domnului, am adormit de-a binelea. Pe la ora 00:30, am fost treziţi de sunetul telefonului şi, de la capătul firului, tatăl meu ne asigura că, în ciuda faptului că avusese o mică pană pe drum, plus alte opriri, ajunseseră cu bine şi fetele chiar dormeau. M-am bucurat şi i-am spus că ştiam că vor ajunge cu bine. M-am simţit atât de bine că am putut câştiga o nouă biruinţă pe calea credinţei, aceea de a te abandona cu totul grijii şi protecţiei lui Dumnezeu, aşteptând în pace rezolvarea Lui.

  De aceea şi acum, ori de câte ori mă tem, mă încred în Domnul.

  Poţi încerca şi tu astăzi această experienţă şi te asigur că va funcţiona, pentru că fiecare cuvânt al lui Dumnezeu este plin de putere.

  Benona Antea, Bucureşti, Muntenia

  O lecţie învăţată - 2016. Ca soţii şi mame, cred că ne-am confruntat adesea cu tot felul de temeri justificate, dar ce te faci când acestea devin stresante, nu-ţi mai dau pace? Şi nu poţi să te linişteşti decât după ce se rezolvă problema respectivă?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...