O lecţie învăţată

  Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în tine. (Psalmii 56:3)

  Ca soţii şi mame, cred că ne-am confruntat adesea cu tot felul de temeri justificate, dar ce te faci când acestea devin stresante, nu-ţi mai dau pace? Şi nu poţi să te linişteşti decât după ce se rezolvă problema respectivă?

  Desigur, aceste emoţii şi sentimente negative nu ne fac bine nici nouă, nici celor din jur, ne pot chiar îmbolnăvi. Să nu credeţi că eu fac excepţie. Deşi citeam multe texte din Biblie pentru încurajare, am descoperit că una este să citeşti, şi alta este să te încrezi cu adevărat în Dumnezeu.

  Era o zi frumoasă de vară şi pe fetele mele, fiind în vacanţă, le-am lăsat să meargă cu maşina, împreună cu părinţii mei în localitatea Bran, la nişte prieteni. Fiind micuţe, nu prea le lăsam să meargă fără noi la un aşa drum lung, însă, la insistenţele lor, am cedat.

  Ne-am înţeles cu părinţii ca atunci când vor sosi la destinaţie să ne anunţe prin telefon ca să stăm liniştiţi. A sosit seara şi ne-am dat seama că telefonul încă nu sunase. Începea să se profileze teama de ce anume s-ar fi putut întâmpla, dar atunci m-am hotărât să nu mă mai tem şi să nu-mi mai fac griji inutile, ci am îngenuncheat, pur şi simplu, şi L-am rugat pe Domnul să mă liniştească, încredinţându-i pe toţi cei dragi protecţiei Sale. Doream să experimentez Cuvântul lui Dumnezeu în viaţa mea, doream să-I simt puterea.

  Apoi mi-am văzut de treburi, conştientă că Cineva atotputernic îmi veghează familia. Nu mi-a mai trecut prin minte nimic negativ.

  Poate părea de necrezut, dar pacea Lui a coborât în sufletul meu şi, deşi se făcuse ora 22, i-am spus soţului meu să mergem la culcare liniştiţi, că ei vor ajunge cu bine. Nu erau pe atunci telefoane mobile. Soţul meu, cunoscându-mi firea, m-a întrebat cum de pot fi liniştită că până şi el este îngrijorat. L-am liniştit şi pe el, rugându-l să adoarmă, asigurându-l că vom primi cu siguranţă şi telefonul mult aşteptat. Cu ajutorul Domnului, am adormit de-a binelea. Pe la ora 00:30, am fost treziţi de sunetul telefonului şi, de la capătul firului, tatăl meu ne asigura că, în ciuda faptului că avusese o mică pană pe drum, plus alte opriri, ajunseseră cu bine şi fetele chiar dormeau. M-am bucurat şi i-am spus că ştiam că vor ajunge cu bine. M-am simţit atât de bine că am putut câştiga o nouă biruinţă pe calea credinţei, aceea de a te abandona cu totul grijii şi protecţiei lui Dumnezeu, aşteptând în pace rezolvarea Lui.

  De aceea şi acum, ori de câte ori mă tem, mă încred în Domnul.

  Poţi încerca şi tu astăzi această experienţă şi te asigur că va funcţiona, pentru că fiecare cuvânt al lui Dumnezeu este plin de putere.

  Benona Antea, Bucureşti, Muntenia

  O lecţie învăţată - 2016. Ca soţii şi mame, cred că ne-am confruntat adesea cu tot felul de temeri justificate, dar ce te faci când acestea devin stresante, nu-ţi mai dau pace? Şi nu poţi să te linişteşti decât după ce se rezolvă problema respectivă?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...