O lecţie învăţată

  Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în tine. (Psalmii 56:3)

  Ca soţii şi mame, cred că ne-am confruntat adesea cu tot felul de temeri justificate, dar ce te faci când acestea devin stresante, nu-ţi mai dau pace? Şi nu poţi să te linişteşti decât după ce se rezolvă problema respectivă?

  Desigur, aceste emoţii şi sentimente negative nu ne fac bine nici nouă, nici celor din jur, ne pot chiar îmbolnăvi. Să nu credeţi că eu fac excepţie. Deşi citeam multe texte din Biblie pentru încurajare, am descoperit că una este să citeşti, şi alta este să te încrezi cu adevărat în Dumnezeu.

  Era o zi frumoasă de vară şi pe fetele mele, fiind în vacanţă, le-am lăsat să meargă cu maşina, împreună cu părinţii mei în localitatea Bran, la nişte prieteni. Fiind micuţe, nu prea le lăsam să meargă fără noi la un aşa drum lung, însă, la insistenţele lor, am cedat.

  Ne-am înţeles cu părinţii ca atunci când vor sosi la destinaţie să ne anunţe prin telefon ca să stăm liniştiţi. A sosit seara şi ne-am dat seama că telefonul încă nu sunase. Începea să se profileze teama de ce anume s-ar fi putut întâmpla, dar atunci m-am hotărât să nu mă mai tem şi să nu-mi mai fac griji inutile, ci am îngenuncheat, pur şi simplu, şi L-am rugat pe Domnul să mă liniştească, încredinţându-i pe toţi cei dragi protecţiei Sale. Doream să experimentez Cuvântul lui Dumnezeu în viaţa mea, doream să-I simt puterea.

  Apoi mi-am văzut de treburi, conştientă că Cineva atotputernic îmi veghează familia. Nu mi-a mai trecut prin minte nimic negativ.

  Poate părea de necrezut, dar pacea Lui a coborât în sufletul meu şi, deşi se făcuse ora 22, i-am spus soţului meu să mergem la culcare liniştiţi, că ei vor ajunge cu bine. Nu erau pe atunci telefoane mobile. Soţul meu, cunoscându-mi firea, m-a întrebat cum de pot fi liniştită că până şi el este îngrijorat. L-am liniştit şi pe el, rugându-l să adoarmă, asigurându-l că vom primi cu siguranţă şi telefonul mult aşteptat. Cu ajutorul Domnului, am adormit de-a binelea. Pe la ora 00:30, am fost treziţi de sunetul telefonului şi, de la capătul firului, tatăl meu ne asigura că, în ciuda faptului că avusese o mică pană pe drum, plus alte opriri, ajunseseră cu bine şi fetele chiar dormeau. M-am bucurat şi i-am spus că ştiam că vor ajunge cu bine. M-am simţit atât de bine că am putut câştiga o nouă biruinţă pe calea credinţei, aceea de a te abandona cu totul grijii şi protecţiei lui Dumnezeu, aşteptând în pace rezolvarea Lui.

  De aceea şi acum, ori de câte ori mă tem, mă încred în Domnul.

  Poţi încerca şi tu astăzi această experienţă şi te asigur că va funcţiona, pentru că fiecare cuvânt al lui Dumnezeu este plin de putere.

  Benona Antea, Bucureşti, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...