Articolul precedentO altă condiție
  Articolul următor„Unde e prietena ta?”

  Spre Ierusalim

  Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi. (Matei 21:22)

  Dimineaţa, pe când Se întorcea în cetatea Ierusalim, I-a fost foame… (Matei 21:18-22).

  În drum, a trecut pe lângă o livadă de smochini. Îi era foame şi, zărind de departe un smochin care avea frunze, s-a apropiat să caute rod în el. Dar n-a găsit decât frunze. Nu era încă vremea smochinelor coapte, dar acest pom părea să fie înaintea celorlalţi. El era deja acoperit de frunze. Specificul smochinului este că apar întâi fructele şi apoi frunzele.

  Dimineaţa este timpul întoarcerii spre Ierusalim. Gândul, atitudinea şi comportamentul să caute tronul harului.

  Astăzi, pe drumul nostru, ne va fi foame. Să nu fim dezamăgiţi dacă în copacii din jur nu găsim decât frunze. Să ne gândim că şi altora le e foame, iar Isus ne spune: „Daţi-le voi să mănânce” (Marcu 6:37 p.p.)

  Hristos a blestemat smochinul.

  Cât timp a locuit pe pământ alături de oameni, Isus i-a mângâiat pe cei cu duhul zdrobit, a alinat durerea, a vindecat boala şi chiar a înviat morţi. Dar El a mustrat păcatul, ipocrizia, chiar a pronunţat sentinţe. „Cu îndurare şi iubire, El ridică vălul viitorului şi le descoperă oamenilor urmările unei vieţi păcătoase.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 385)

  A doua zi de dimineaţă, pe când Mântuitorul şi ucenicii erau din nou pe drum spre cetate, au văzut ramurile uscate şi frunzişul ofilit ale smochinului blestemat.

  Isus a căutat în Israel roade ale dreptăţii. El revărsase asupra lor darurile Sale ca ei să poată aduce rod pentru binecuvântarea lumii. Dar iubirea de Dumnezeu era eclipsată de îngâmfare şi mulţumire de sine.

  De ce ne mirăm şi noi atunci când se usucă un smochin? „Cum de s-a uscat smochinul acesta într-o clipă?” De ce nu s-au mirat ucenicii atunci când nu au găsit rod în smochinul plin de frunze frumoase, care stătea semeţ pe marginea drumului spre Ierusalim?

  Mă cutremură gândul că noi suntem smochini, roditori sau neroditorii „Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. împotriva acestor lucruri nu este lege” (Galateni 5: 22,23).

  Vă invit să ne îndreptăm împreună cu El spre Ierusalim. Să cerem cu credinţă astăzi, prin rugăciune, rodul Duhului Sfânt. Astfel vom fi un smochin roditor.

  „Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora” (Isaia 53:11 p.p.)

  Alina Lupu, Bacău, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...