Mari privilegii

  Să se lase cel rău de calea lui şi omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu oboseşte iertând. (Isaia 55:7)

  Am să vă povestesc o experienţă pe care am trăit-o la începutul anului 2015, în perioada de stagiu la spitalul judeţean. Din anul 2014 am început să studiez pentru a deveni asistentă medicală. Lucrarea în spitale este ceva minunat şi nu trebuie neglijată. Îi apreciez pe toţi cei care nu uită de cei aflaţi în suferinţă şi merg să le aline suferinţele sufleteşti.

  M-am rugat mult să pot avea ocazia să vorbesc cu pacienţii, să le pot duce vestea bună a salvării prin Isus Hristos, să le pot oferi un balsam pentru sufletele lor, să le pot da o carte sau să fac orice altceva ar avea ei nevoie în direcţia mântuirii şi eliberării lor de sub puterea celui rău. Aţi fi uimite, poate, dragi surori, să vedeţi câtă descurajare şi câtă suferinţă se găseşte în sufletului unui om bolnav; dacă aceste sentimente ar fi alungate, pacienţii ar fi vindecaţi mult mai repede şi pe deplin.

  În fiecare zi luam cu mine cărţi şi broşuri de sănătate şi aşa ajungeam la spital. Într-o dimineaţă, am avut această experienţă pe care m-am gândit să o împărtăşesc cu dumneavoastră, în speranţa că lucrarea din spitale va deveni mai apreciată şi mai răspândită. Am întâlnit într-un salon o doamnă în vârstă şi am început să discutăm. Femeia aceasta ducea cu sine de zeci de ani o povară nespus de mare – se simţea vinovată pentru un avort pe care îl făcuse în tinereţe, deşi se rugase de multe ori pentru iertare. Avea totuşi simţământul că nu este iertată, că Dumnezeu o pedepseşte continuu, mai ales că un alt copil îi murise de mult, iar acum un nepot se afla grav bolnav de cancer. M-am simţit atât de apăsată de această situaţie: cât de greu trebuie să fie să trăieşti astfel întreaga viaţă, fără asigurarea unui Mântuitor iubitor, care nu oboseşte iertând!

  Am încurajat-o pe doamna aceasta, i-am dat o carte – Suferinţele Domnului Hristos – şi i-am spus că are toate motivele să creadă că este iertată, să Îl creadă pe Dumnezeu pe cuvânt. Cred că am fost acolo la momentul potrivit, să stau de vorbă cu ea, să manifest empatie şi să aşez mâna ei în mâna marelui Medic. Ştiu că El îşi va continua lucrarea în sufletul ei.

  Am reuşit, personal, să înţeleg mai clar cât de privilegiate suntem ca fiice ale lui Dumnezeu. El ne invită să îi căutăm pe cei deznădăjduiţi, care se află în valea umbrei morţii, înrobiţi de Satana.

  Astăzi, draga mea soră, vei lua jugul lui Hristos, vei colabora cu El pentru a duce vestea bună a mântuirii celor ce pier fără a-L cunoaşte pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii?

  Cristina Martin, Orşova, Oltenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...