Schimbarea mult dorită

  Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa… (Ioan 14:6)

  În urmă cu ceva timp, nu cunoşteam sensul autentic al vieţii pe acest pământ şi mă topeam într-o amorţire spirituală. Nu-L cunoşteam pe Dumnezeu, nu aveam o relaţie cu El; ştiam că exista undeva, acolo sus, şi din când în când mă veghează şi mă protejează.

  Eu şi soţul meu nu mai aveam o relaţie de cuplu fericită, pentru că, din cauza viciilor (alcool, tutun şi altele), viaţa mea devenise un calvar. Simţeam nevoia unei schimbări radicale. Tânjeam după altfel de oameni lângă mine, cu alte valori, oameni care să poarte în inimă dragoste. Nevoia mea disperată de schimbare I-a dat voie lui Dumnezeu să lucreze în mod minunat.

  Uimirea a fost mare când, prin puterea Duhului Sfânt, soţul meu a renunţat subit la consumul de alcool şi la tutun. Devenise un alt om. Atunci, mi-am spus: Da, există Dumnezeu; iată puterea Lui! Cum să-I mulţumesc? Întrebarea aceasta m-a urmărit ani buni. Eram sfătuită de prietene să vizitez anumite lăcaşuri de cult sau să ţin post. Dar o voce îmi spunea: Nu aceasta este calea. Ce să fac? Unde să mă duc?

  Dacă îţi doreşti să Îl cunoşti pe Dumnezeu, El ţi se descoperă. Am început să fac primii paşi în a învăţa să mă rog. Studiind Cuvântul lui Dumnezeu, am conştientizat anumite vicii care îmi măcinau sănătatea şi viaţa şi am fost eliberată de ele. Am înţeles de pe paginile Scriptura că Sabatul este ziua de odihnă stabihtă de Dumnezeu şi am început să ne închinăm Lui în această zi. Cu sinceritate, făceam paşi mărunţi, înceţi, dar siguri. Mă simţeam un alt om, eram împlinită. Pacea, liniştea şi harul Domnului coborâseră peste mine, peste familia şi casa mea. Ce minune! Ce schimbare!

  Cu bucurie, Îl întrebam pe Dumnezeu: Aceasta este calea? Iar Duhul Sfânt îmi răspundea prin versetul de astăzi: Da, Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Urmează-Mă!

  Nu după mult timp, am fost îndemnaţi să căutăm Biserica Adventistă. Soţul meu a avut un vis în care i se spunea că trebuie să mergem la Biserica Betel, din Câmpina. Am pornit împreună, în cursul săptămânii, în căutarea acestei biserici. Am străbătut multe din străzile oraşului până când – mare ne-a fost bucuria să vedem inscripţia de la poartă: Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea – Betel. Abia am aşteptat prima sâmbătă, ca să participăm şi noi la închinare pentru prima dată. Dumnezeu ne-a convins că acesta este staulul din care ne cheamă să facem parte. După câteva luni de zile, am încheiat legământ cu Dumnezeu, devenind membri ai acestei biserici. Sunt convinsă că Domnul Isus ne conduce paşii spre împărăţia lui Dumnezeu şi încercăm să-i ajutăm şi pe cei dragi ai familiilor noastre să descopere viaţa trăită din plin împreună cu El.

  Mioara Chiş, Câmpina, Muntenia

  Schimbarea mult dorită - 2016. În urmă cu ceva timp, nu cunoşteam sensul autentic al vieţii pe acest pământ şi mă topeam într-o amorţire spirituală. Nu-L cunoşteam pe Dumnezeu, nu aveam o relaţie cu El; ştiam că exista undeva, acolo sus, şi din când în când...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...