Cereţi şi vi se va da

  De aceea vă spun că orice lucru veţi cere când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit şi-l veţi avea. (Marcu 11:24)

  Se căsătorea ultimul nostru copil şi, ca de obicei, în astfel de ocazii sunt cheltuieli suplimentare. Venitul nostru ajungea cu greu, dar acum, când voiam să contribuim la primul lor zbor, nu ne puteam descurca. Mă rugasem desigur şi până acum pentru tot felul de nevoi, acum însă m-am pomenit că-L rugam pe Dumnezeu să găsească soluţii pentru această nevoie.

  Şi soluţia a venit în mod spectaculos. Am primit un telefon de la Bucureşti de la o soră de credinţă care mi-a spus că este în posesia unei sume de bani pentru mine – fără altă explicaţie. Am spus că, dacă sunt ai mei, să mi-i trimită şi, în câteva zile, i-am primit. Erau cam şapte-opt salarii de-ale soţului. I-am telefonat şi am întrebat-o: „Dacă banii sunt ai mei, pot să fac ce vreau cu ei?” Mi-a răspuns: „Bineînţeles!” Seara, am avut o lungă dezbatere cu soţul meu şi curând banii erau deja împărţiţi pentru diferite nevoi.

  La câteva zile, am primit un telefon din străinătate de la o altă soră cu care nu avusesem niciodată relaţii apropiate şi care m-a întrebat dacă am primit nişte bani. Când i-am confirmat, mi-a spus foarte bucuroasă că sunt de la ea şi m-a rugat să-i dau fetelor ei, menţionând că eram singura persoană în care avea încredere! Am plecat în căutarea fetelor, care aveau în jur de 20 ani. După mai multe peripeţii, am aflat că erau la închisoare pentru doi ani. Primisem deci bani şi timp. Puteam să-i folosesc până se eliberau.

  După nuntă am plecat la un alt fiu de-al meu, în străinătate. Acolo, de bucurie că m-a văzut după mulţi ani, o cunoştinţă mi-a făcut cadou câteva flacoane cu Chaparal, medicamente naturale indiene, bune pentru ficat. Când am venit acasă – pe-atunci când veneai din străinătate parcă veneai de pe lumea cealaltă -, mulţi s-au arătat interesaţi de pastilele mele şi am putut vinde până am făcut suma pe care o datoram. Apoi nu s-a mai vândut nicio tabletă, şi am înţeles că ele trebuiau donate celor săraci, aflaţi în suferinţă. M-am gândit la văduvă şi vasele ei de ulei!

  Întotdeauna m-am minunat cum Dumnezeu vede mica mea nevoie în imensitatea Universului şi se ocupă de mine cu atâta grijă. Lăudat să fie Numele Lui.

  „Mântuitorul le-a îndreptat atenţia urmaşilor Săi către păsările cerului, care ciripesc cântece de laudă, netulburate de nicio grijă, căci „ele nici nu seamănă, nici nu seceră”. Cu toate acestea, marele Tată ceresc Se îngrijeşte de nevoile lor. Mântuitorul întreabă: „Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?” (Matei 6:26)

  Pristoleanu Didina, Piatra Neamţ, Moldova

  Cereţi şi vi se va da - 2016. Se căsătorea ultimul nostru copil şi, ca de obicei, în astfel de ocazii sunt cheltuieli suplimentare. Venitul nostru ajungea cu greu, dar acum, când voiam să contribuim la primul lor zbor, nu ne puteam descurca. Mă rugasem desigur şi până acum pentru...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...