Cereţi şi vi se va da

  De aceea vă spun că orice lucru veţi cere când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit şi-l veţi avea. (Marcu 11:24)

  Se căsătorea ultimul nostru copil şi, ca de obicei, în astfel de ocazii sunt cheltuieli suplimentare. Venitul nostru ajungea cu greu, dar acum, când voiam să contribuim la primul lor zbor, nu ne puteam descurca. Mă rugasem desigur şi până acum pentru tot felul de nevoi, acum însă m-am pomenit că-L rugam pe Dumnezeu să găsească soluţii pentru această nevoie.

  Şi soluţia a venit în mod spectaculos. Am primit un telefon de la Bucureşti de la o soră de credinţă care mi-a spus că este în posesia unei sume de bani pentru mine – fără altă explicaţie. Am spus că, dacă sunt ai mei, să mi-i trimită şi, în câteva zile, i-am primit. Erau cam şapte-opt salarii de-ale soţului. I-am telefonat şi am întrebat-o: „Dacă banii sunt ai mei, pot să fac ce vreau cu ei?” Mi-a răspuns: „Bineînţeles!” Seara, am avut o lungă dezbatere cu soţul meu şi curând banii erau deja împărţiţi pentru diferite nevoi.

  La câteva zile, am primit un telefon din străinătate de la o altă soră cu care nu avusesem niciodată relaţii apropiate şi care m-a întrebat dacă am primit nişte bani. Când i-am confirmat, mi-a spus foarte bucuroasă că sunt de la ea şi m-a rugat să-i dau fetelor ei, menţionând că eram singura persoană în care avea încredere! Am plecat în căutarea fetelor, care aveau în jur de 20 ani. După mai multe peripeţii, am aflat că erau la închisoare pentru doi ani. Primisem deci bani şi timp. Puteam să-i folosesc până se eliberau.

  După nuntă am plecat la un alt fiu de-al meu, în străinătate. Acolo, de bucurie că m-a văzut după mulţi ani, o cunoştinţă mi-a făcut cadou câteva flacoane cu Chaparal, medicamente naturale indiene, bune pentru ficat. Când am venit acasă – pe-atunci când veneai din străinătate parcă veneai de pe lumea cealaltă -, mulţi s-au arătat interesaţi de pastilele mele şi am putut vinde până am făcut suma pe care o datoram. Apoi nu s-a mai vândut nicio tabletă, şi am înţeles că ele trebuiau donate celor săraci, aflaţi în suferinţă. M-am gândit la văduvă şi vasele ei de ulei!

  Întotdeauna m-am minunat cum Dumnezeu vede mica mea nevoie în imensitatea Universului şi se ocupă de mine cu atâta grijă. Lăudat să fie Numele Lui.

  „Mântuitorul le-a îndreptat atenţia urmaşilor Săi către păsările cerului, care ciripesc cântece de laudă, netulburate de nicio grijă, căci „ele nici nu seamănă, nici nu seceră”. Cu toate acestea, marele Tată ceresc Se îngrijeşte de nevoile lor. Mântuitorul întreabă: „Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?” (Matei 6:26)

  Pristoleanu Didina, Piatra Neamţ, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...