Credinţa… pe cântar

  Fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui. (Evrei 11:6)

  Ştiu că ai vrea să fii fericită, să îi placi Domnului. Pentru asta ai nevoie de credinţă. Vă invit să ne punem credinţa pe cântar, îl laud pe Domnul pentru că m-am născut într-o familie de credincioşi. Din fragedă pruncie cunosc versetul din Ioan 3:16: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” Mai târziu l-am repetat la grupa de copii. Am auzit multe predici pe tema acestui verset şi la Şcoala de Sabat l-am dezbătut de multe ori. Îl ştiam pe de rost, dar la inima mea a ajuns atunci când, adolescentă fiind, l-am auzit pe fratele Timiş Alexandru vorbind despre istoria lui Avraam. Dumnezeu a vrut să-l înveţe ce înseamnă mântuirea în acest fel. Nu puteam pricepe cum a fost în stare să-l urce pe atât de mult aşteptatul fiu pe muntele Moria, fiind dispus să-l jertfească, la porunca lui Dumnezeu. L-am admirat şi pe Isaac cel atât de supus. Ce bine că Dumnezeu i-a oferit un înlocuitor pentru jertfa…

  Adâncimea acestei iubiri am experimentat-o ca adult. Fiul meu avea doar 4 luni când a fost internat la Spitalul Judeţean Mureş. Ştiu că mamele mă înţeleg. Credeam că îmi crapă inima când am fost nevoită să îl las acolo. În plus, într-un alt spital era internată mama mea. Nici nu am venit acasă. Am rămas la mătuşa mea, ca să îi pot vizita zilnic. Ne-am rugat încontinuu şi am postit în ziua în care trebuia să aibă loc operaţia. Gândul meu era doar la fiul meu. Stăteam în casă şi mă gândeam: Dacă cineva mi-ar spune: „Alege, pe care îl dai, pe mama sau pe fiul tău?” Nu aş fi putut răspunde. Poate pe mine, dar nu e sigur! Aveam nevoie de încredere că totul va fi bine.

  Atunci am auzit un glas în interior: „Tatăl tău Şi-a dat Fiul să moară pe acest pământ păcătos ca să ne dăruiască viaţa veşnică.” Cu mintea omenească nu putem pricepe ce ne-a pregătit. Locul e gata, dreptul l-a câştigat El… dacă tu crezi. Crezi în făgăduinţele lui Dumnezeu, crezi că El îi răsplăteşte pe cei ce îl iubesc?

  Să distingem glasul lui Dumnezeu care ne vorbeşte prin Cuvântul Său, prin zâmbetul semenilor, prin natură şi cântecul păsărelelor, prin conştiinţa noastră.

  Deja fiul meu are şi el un fiu şi iubirea mea pentru el îmi aminteşte de iubirea lui Dumnezeu. O, iubire nemăsurată, gata de sacrificiu.

  Doamne Isuse, ajută-mă să Te preţuiesc, să cred din toată inima în Cuvântul Tău şi să pot spune şi altora: „Dacă crezi, poţi avea viaţă veşnică. Nu datorită meritelor tale vei fi mântuit. Priveşte la Isus! El este jertfa înlocuitoare. Prinde-te de această posibilitate şi veşnicia va fi a ta.”

  Jarai Jolanka, Sărmaş, Transilvania de Sud

  Credinţa... pe cântar - 2016. Ştiu că ai vrea să fii fericită, să îi placi Domnului. Pentru asta ai nevoie de credinţă. Vă invit să ne punem credinţa pe cântar, îl laud pe Domnul pentru că m-am născut într-o familie de credincioşi. Din fragedă pruncie cunosc versetul din Ioan 3:16...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...