Prima întâlnire cu Domnul Isus

  Căci, după cum pământul face să răsară lăstarul lui şi după cum o grădină face să încolţească semănăturile ei, aşa va face Domnul Dumnezeu să răsară mântuirea şi lauda în faţa tuturor neamurilor. (Isaia 61:11)

  Tanti Marusia avea în jur de 40 de ani, era îmbrăcată sărăcăcios, dar curat. Cu excepţia zilelor de sâmbătă, venea în fiecare dimineaţă pe jos la ferma din Balta Borcei, de la Călăraşi, să lucreze la grădină „cu norma”.

  Şi eu lucram „cu norma” la grădină, eram în vacanţa de vară după clasa a VI-a. Pentru că satul meu se afla departe, rămâneam la fermă şi câte o lună cu bunica. Dormeam în condiţii neadecvate, într-o baracă cu foarte multe paturi. Spiritul ce domnea între muncitori îmi displăcea. Se veseleau pe seama altora, glumeau deplasat, foloseau cuvinte triviale, ţeseau permanent intrigi. De aceea îmi plăcea să lucrez izolată.

  Tanti Marusia mi-a atras atenţia pentru că era rezervată, dar foarte amabilă, saluta politicos, se interesa binevoitoare de fiecare, apoi se depărta şi lucra singură. Aş fi vrut să o cunosc mai bine.

  Soarele Bărăganului era torid. Îmi era cald. Norma era mare, trebuia să sap, să plivesc sau să culeg zarzavaturi şi legume. De cele mai multe ori, îmi era sete şi foame, însă resursele disponibile erau necorespunzătoare. Dimineaţa devreme, şeful de echipă ne măsura parcela-normă, o marca cu ţăruşi şi fiecare se apuca de lucru.

  Într-o zi, pe când săpam morcovi, tanti Marusia a venit pe locul normei mele şi a început să sape fără să-mi spună nimic. M-am emoţionat, am crezut că se afla acolo din greşeală. M-am oprit din săpat şi mă uitam întrebătoare spre ea. Mi-a aruncat o privire caldă şi a clătinat capul în sens afirmativ. Atunci am înţeles, mă ajuta. Am săpat o vreme în tăcere. Deodată a început să cânte: „O, Isus ce dulce nume,/ Liniştind orice dureri,/ Ne dă pace bucurie/ Celor slabi le dă puteri…”

  Cuvintele cântecului au atins inima mea. Simţeam cum mă inundă bucuria. Doream din toată inima să-L cunosc pe Cel care „celor slabi le dă puteri” şi „linişteşte orice dureri”. Tanti Marusia îmi deschisese uşa credinţei în Domnul Isus Hristos, iar El mi-a dăruit pacea, dragostea şi ajutorul Lui. N-am mai simţit nici căldura, nici foamea, nici setea, nici oboseala, eram înălţată deasupra tuturor nevoilor.

  Dragi surori, sunt din ce în ce mai mulţi oameni precum eram eu, oameni care au nevoie de alinare în încercările, necazurile şi ispitele prin care trec: oboseala, foamea, abuzul, respingerea, trădarea, dezamăgirea. Duceţi în lume harul şi dragostea lui Isus Hristos. Lumea ne aşteaptă! (Isaia 61:11)

  Zlatinca Mihaly, Timişoara, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...