Dincolo de întuneric (I)

  De n-ar fi fost Domnul de partea noastră, să spună Israel acum… Ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile şi pământul. (Psalmii 124:1,8)

  Viaţa creştinului este plină de suişuri şi coborâşuri, iar experienţele prin care trecem nu vin niciodată la întâmplare. Dumnezeu este Cel care le trimite sau le îngăduie, pentru ca din ele să ieşim mai puternici, mai înţelepţi, mai empatici, cu ajutorul Său. Dacă vrei cu adevărat să afli rostul experienţelor din viaţă, opreşte-te câteva clipe după ce ai trecut dealul sau valea… şi întreabă-te: Ce am învăţat din aceasta? Întreabă-L pe El, care are răspuns la toate întrebările şi care are viziunea de ansamblu.

  Cu puţin timp în urmă, am trecut printr-o experienţă nouă, necunoscută mie până atunci şi destul de neplăcută. Izolată fiind de familie, prieteni, biserică şi societate, îngrijind o persoană vârstnică, bolnavă şi cu un caracter dificil, am trăit clipe triste şi întunecate, care păreau fără sfârşit. Zgomotul, munca, oboseala, nopţile de veghe prelungite, cuvintele urâte, umilinţele, nemulţumirile, frustrările şi izolarea m-au condus la epuizare fizică şi psihică.

  După ce am trecut dincolo de această experienţă, după ce odihna mi-a limpezit privirea şi gândurile, am început să caut răspunsuri. întrebările năvăleau de peste tot. E greu să înţelegi. Lumina vine treptat, nu dintr-odată. Dumnezeu are răbdare ca să asimilezi fiecare lecţie. Sunt unele examene pe care le ratezi, dar El te trece cu răbdare iar şi iar pe acolo, până când le promovezi. Peste altele treci de prima dată şi câştigul este dublu: al tău şi apoi al celor pe care îi poţi ajuta cu experienţa dobândită.

  „Oricât de amară ar fi cauza suferinţei, creştinii trebuie să cultive un spirit liniştit şi împăcat cu Dumnezeu. Oricât de întunecate ar fi perspectivele, creştinii trebui să cultive speranţa în mai bine. Prin descurajare, nu se câştigă nimic, ci se pierde mult. în timp ce voioşia, resemnarea calmă şi pacea îi vor face fericiţi şi sănătoşi pe cei din jur, ele vor constitui cea mai mare binecuvântare şi pentru cel care le împărtăşeşte… Dumnezeu doreşte să nu privim în jos, ci în sus, tot mai sus.” (Ellen G. White, Minte, caracter, personalitate, p. 128)

  Gertrude Radu, Madrid, Spania

  Dincolo de întuneric (I) - 2016. Viaţa creştinului este plină de suişuri şi coborâşuri, iar experienţele prin care trecem nu vin niciodată la întâmplare. Dumnezeu este Cel care le trimite sau le îngăduie, pentru ca din ele să ieşim mai puternici, mai înţelepţi, mai empatici, cu ajutorul Său. Dacă vrei cu adevărat să afli rostul experienţelor...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....