Dincolo de întuneric (I)

  De n-ar fi fost Domnul de partea noastră, să spună Israel acum… Ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile şi pământul. (Psalmii 124:1,8)

  Viaţa creştinului este plină de suişuri şi coborâşuri, iar experienţele prin care trecem nu vin niciodată la întâmplare. Dumnezeu este Cel care le trimite sau le îngăduie, pentru ca din ele să ieşim mai puternici, mai înţelepţi, mai empatici, cu ajutorul Său. Dacă vrei cu adevărat să afli rostul experienţelor din viaţă, opreşte-te câteva clipe după ce ai trecut dealul sau valea… şi întreabă-te: Ce am învăţat din aceasta? Întreabă-L pe El, care are răspuns la toate întrebările şi care are viziunea de ansamblu.

  Cu puţin timp în urmă, am trecut printr-o experienţă nouă, necunoscută mie până atunci şi destul de neplăcută. Izolată fiind de familie, prieteni, biserică şi societate, îngrijind o persoană vârstnică, bolnavă şi cu un caracter dificil, am trăit clipe triste şi întunecate, care păreau fără sfârşit. Zgomotul, munca, oboseala, nopţile de veghe prelungite, cuvintele urâte, umilinţele, nemulţumirile, frustrările şi izolarea m-au condus la epuizare fizică şi psihică.

  După ce am trecut dincolo de această experienţă, după ce odihna mi-a limpezit privirea şi gândurile, am început să caut răspunsuri. întrebările năvăleau de peste tot. E greu să înţelegi. Lumina vine treptat, nu dintr-odată. Dumnezeu are răbdare ca să asimilezi fiecare lecţie. Sunt unele examene pe care le ratezi, dar El te trece cu răbdare iar şi iar pe acolo, până când le promovezi. Peste altele treci de prima dată şi câştigul este dublu: al tău şi apoi al celor pe care îi poţi ajuta cu experienţa dobândită.

  „Oricât de amară ar fi cauza suferinţei, creştinii trebuie să cultive un spirit liniştit şi împăcat cu Dumnezeu. Oricât de întunecate ar fi perspectivele, creştinii trebui să cultive speranţa în mai bine. Prin descurajare, nu se câştigă nimic, ci se pierde mult. în timp ce voioşia, resemnarea calmă şi pacea îi vor face fericiţi şi sănătoşi pe cei din jur, ele vor constitui cea mai mare binecuvântare şi pentru cel care le împărtăşeşte… Dumnezeu doreşte să nu privim în jos, ci în sus, tot mai sus.” (Ellen G. White, Minte, caracter, personalitate, p. 128)

  Gertrude Radu, Madrid, Spania

  Dincolo de întuneric (I) - 2016. Viaţa creştinului este plină de suişuri şi coborâşuri, iar experienţele prin care trecem nu vin niciodată la întâmplare. Dumnezeu este Cel care le trimite sau le îngăduie, pentru ca din ele să ieşim mai puternici, mai înţelepţi, mai empatici, cu ajutorul Său. Dacă vrei cu adevărat să afli rostul experienţelor...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...