Dincolo de întuneric (II)

  Dă-mi pricepere ca să cunosc învăţăturile Tale. (Psalmii 119:125)

  Iată câteva dintre lecţiile pe care le-am putut desprinde din experienţa mea, relatată ieri. Acestea sunt doar câteva; cu siguranţă, odată cu trecerea timpului, Dumnezeu îmi va descoperi şi altele.

  Puterea rugăciunii de mijlocire – Matei 18:19

  19. „Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri.”

  Când eşti în necaz, înţelegi cât de important este ca alţii să se roage pentru tine. Atunci când simţi că puterile răului sunt acolo, lângă tine şi te mai înţeapă din când în când, observi că nu-ţi mai pot face rău. Este ceva nevăzut care te înconjoară şi nu le permite să se apropie. Aceasta îţi dă curaj şi putere. Rugaţi-vă pentru alţii. Este minunat să vezi rezultatele unor astfel de rugăciuni.

  Empatizează cu cei care trec prin experienţe asemănătoare – „Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.” (Luca 22,32)

  Domnul este alături de noi, ne întăreşte, ne ajută să trecem prin încercare, iar atunci când am ajuns pe celălalt mal, ne dă ceva de făcut. Doar atunci când tu însuţi treci prin anumite încercări vei putea înţelege mai bine pe cei ce trec zilnic pe acolo; vei avea putere să-i încurajezi şi să-i susţii. Dacă n-aş fi lucrat ca internă două săptămâni, nu aş fi ştiut niciodată cu adevărat ce înseamnă aceasta pentru multe dintre surorile mele care îşi câştigă pâinea astfel.

  Niciodată nu eşti singură, oricât de greu ar fi – „Dar eu strig către Dumnezeu, şi Domnul mă va scăpa. Seara, dimineaţa şi la amiază oftez şi gem. şi El va auzi glasul meu.” (Psalmii 55:16,17)

  El este acolo cu Tine, chiar dacă tu nu-L vezi. El suferă alături de tine greul, nemulţumirile, umilinţa. El te învaţă şi-ţi dă putere să nu răsplăteşti răul cu rău, ci să câştigi cu dragoste pe cel ce te asupreşte şi te batjocoreşte. Îţi pune cuvintele Sale duioase pe buze ca să aduci alinare unui suferind care te ocărăşte. El vede suferinţa ta şi aude plânsul tău.

  Şi, pentru a încheia pe o notă optimistă, voi repeta cuvintele psalmistu-lui, din Psalmul 55:22 – „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit.”

  Gertrude Radu, Madrid, Spania

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...