Dincolo de întuneric (II)

  Dă-mi pricepere ca să cunosc învăţăturile Tale. (Psalmii 119:125)

  Iată câteva dintre lecţiile pe care le-am putut desprinde din experienţa mea, relatată ieri. Acestea sunt doar câteva; cu siguranţă, odată cu trecerea timpului, Dumnezeu îmi va descoperi şi altele.

  Puterea rugăciunii de mijlocire – Matei 18:19

  19. „Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri.”

  Când eşti în necaz, înţelegi cât de important este ca alţii să se roage pentru tine. Atunci când simţi că puterile răului sunt acolo, lângă tine şi te mai înţeapă din când în când, observi că nu-ţi mai pot face rău. Este ceva nevăzut care te înconjoară şi nu le permite să se apropie. Aceasta îţi dă curaj şi putere. Rugaţi-vă pentru alţii. Este minunat să vezi rezultatele unor astfel de rugăciuni.

  Empatizează cu cei care trec prin experienţe asemănătoare – „Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.” (Luca 22,32)

  Domnul este alături de noi, ne întăreşte, ne ajută să trecem prin încercare, iar atunci când am ajuns pe celălalt mal, ne dă ceva de făcut. Doar atunci când tu însuţi treci prin anumite încercări vei putea înţelege mai bine pe cei ce trec zilnic pe acolo; vei avea putere să-i încurajezi şi să-i susţii. Dacă n-aş fi lucrat ca internă două săptămâni, nu aş fi ştiut niciodată cu adevărat ce înseamnă aceasta pentru multe dintre surorile mele care îşi câştigă pâinea astfel.

  Niciodată nu eşti singură, oricât de greu ar fi – „Dar eu strig către Dumnezeu, şi Domnul mă va scăpa. Seara, dimineaţa şi la amiază oftez şi gem. şi El va auzi glasul meu.” (Psalmii 55:16,17)

  El este acolo cu Tine, chiar dacă tu nu-L vezi. El suferă alături de tine greul, nemulţumirile, umilinţa. El te învaţă şi-ţi dă putere să nu răsplăteşti răul cu rău, ci să câştigi cu dragoste pe cel ce te asupreşte şi te batjocoreşte. Îţi pune cuvintele Sale duioase pe buze ca să aduci alinare unui suferind care te ocărăşte. El vede suferinţa ta şi aude plânsul tău.

  Şi, pentru a încheia pe o notă optimistă, voi repeta cuvintele psalmistu-lui, din Psalmul 55:22 – „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit.”

  Gertrude Radu, Madrid, Spania

  Dincolo de întuneric (II) - 2016. Iată câteva dintre lecţiile pe care le-am putut desprinde din experienţa mea, relatată ieri. Acestea sunt doar câteva; cu siguranţă, odată cu trecerea timpului, Dumnezeu îmi va descoperi şi altele.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...