Dincolo de întuneric (II)

Dă-mi pricepere ca să cunosc învăţăturile Tale. (Psalmii 119:125)

Iată câteva dintre lecţiile pe care le-am putut desprinde din experienţa mea, relatată ieri. Acestea sunt doar câteva; cu siguranţă, odată cu trecerea timpului, Dumnezeu îmi va descoperi şi altele.

Puterea rugăciunii de mijlocire – Matei 18:19

19. „Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri.”

Când eşti în necaz, înţelegi cât de important este ca alţii să se roage pentru tine. Atunci când simţi că puterile răului sunt acolo, lângă tine şi te mai înţeapă din când în când, observi că nu-ţi mai pot face rău. Este ceva nevăzut care te înconjoară şi nu le permite să se apropie. Aceasta îţi dă curaj şi putere. Rugaţi-vă pentru alţii. Este minunat să vezi rezultatele unor astfel de rugăciuni.

Empatizează cu cei care trec prin experienţe asemănătoare – „Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.” (Luca 22,32)

Domnul este alături de noi, ne întăreşte, ne ajută să trecem prin încercare, iar atunci când am ajuns pe celălalt mal, ne dă ceva de făcut. Doar atunci când tu însuţi treci prin anumite încercări vei putea înţelege mai bine pe cei ce trec zilnic pe acolo; vei avea putere să-i încurajezi şi să-i susţii. Dacă n-aş fi lucrat ca internă două săptămâni, nu aş fi ştiut niciodată cu adevărat ce înseamnă aceasta pentru multe dintre surorile mele care îşi câştigă pâinea astfel.

Niciodată nu eşti singură, oricât de greu ar fi – „Dar eu strig către Dumnezeu, şi Domnul mă va scăpa. Seara, dimineaţa şi la amiază oftez şi gem. şi El va auzi glasul meu.” (Psalmii 55:16,17)

El este acolo cu Tine, chiar dacă tu nu-L vezi. El suferă alături de tine greul, nemulţumirile, umilinţa. El te învaţă şi-ţi dă putere să nu răsplăteşti răul cu rău, ci să câştigi cu dragoste pe cel ce te asupreşte şi te batjocoreşte. Îţi pune cuvintele Sale duioase pe buze ca să aduci alinare unui suferind care te ocărăşte. El vede suferinţa ta şi aude plânsul tău.

Şi, pentru a încheia pe o notă optimistă, voi repeta cuvintele psalmistu-lui, din Psalmul 55:22 – „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit.”

Gertrude Radu, Madrid, Spania

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video