Articolul precedentScut și sabie
  Articolul următorNoul organist

  Lecţie pentru viaţă

  Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu… (Romani 8:28)

  Dumnezeu te iubeşte şi are grijă de tine. Da, chiar de tine, cea care citeşti aceste rânduri. Nu te lăsa descurajată de gânduri rele precum: Uff, mi s-a stricat maşina, am pierdut autobuzul etc. De ce mi se întâmplă toate numai mie? Oare Dumnezeu a uitat de mine? Te sfătuiesc să laşi aceste gânduri deoparte şi să crezi când El îţi spune că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…”

  Să-ţi povestesc ce mi s-a întâmplat cu ceva timp în urmă. Dumnezeu cunoaşte defectele mele de caracter; ştie că sunt impulsivă şi mă enervez uneori cam repede atunci când nu se întâmplă totul exact aşa cum vreau eu. în îndurarea Sa, Dumnezeu a îngăduit să trec printr-o experienţă din care am învăţat o lecţie foarte importantă.

  Acum câţiva ani, când eram la Şcoala Postliceală Sanitară din Roman, în perioada de practică în spital, am cunoscut o doamnă cu care m-am împrietenit şi doream să o mai vizitez după externare. I-am cerut adresa şi mi-a explicat cum să ajung la ea (aproximativ 20 de kilometri de Roman, printr-o pădure). A trecut o perioadă. într-o zi am luat bicicleta şi am pornit la drum. După podul de la Gâdinţi mi-a căzut lanţul de la bicicletă şi nu reuşeam să-l pun la loc. Am primit ajutor de la cineva şi am plecat mai departe. La numai câteva case distanţă am avut din nou probleme: lanţul s-a rupt de data aceasta. M-am gândit atunci: Doamne, de ce ai îngăduit să se întâmple asta? Eu vreau să o vizitez pe această doamnă bolnavă, vreau să fac un bine, şi Tu aşa mă răsplăteşti? De ce, Doamne, de ce? Am strigat după ajutor la o poartă şi a ieşit un domn împreună cu soţia lui, foarte binevoitori să mă ajute. În timp ce acest domn repara bicicleta mea, soţia lui m-a întrebat:

  – De unde vii şi unde mergi singură cu bicicleta?

  – Păi… vreau să merg în vizită la doamna X, de aici din pădure; ne-am cunoscut la spital, când a fost internată.

  Răspunsul ei m-a făcut să-L laud pe Dumnezeu din toată inima.

  – Nu te mai duce, că te duci degeaba atâţia kilometri şi cine ştie ce ţi se poate întâmpla prin pădure. Doamna X este chiar aici, lângă casa noastră, a venit în vizită la sora ei. Până e gata bicicleta, te poţi duce să o vezi.

  M-am întâlnit cu doamna X şi s-a bucurat foarte mult.

  Ce s-ar fi întâmplat dacă nu mi se rupea lanţul? Ce s-ar fi întâmplat pe vremuri dacă îngerul Domnului nu determina măgăriţa lui Balaam să se oprească din drum? Toate au un rost. Deci, draga mea, orice ţi s-ar întâmpla, orice plan s-ar da peste cap, nu dispera! Dumnezeu lucrează în multe feluri, spre binele nostru!

  Ema Catană, Herghelia, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...