Articolul precedentScut și sabie
  Articolul următorNoul organist

  Lecţie pentru viaţă

  Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu… (Romani 8:28)

  Dumnezeu te iubeşte şi are grijă de tine. Da, chiar de tine, cea care citeşti aceste rânduri. Nu te lăsa descurajată de gânduri rele precum: Uff, mi s-a stricat maşina, am pierdut autobuzul etc. De ce mi se întâmplă toate numai mie? Oare Dumnezeu a uitat de mine? Te sfătuiesc să laşi aceste gânduri deoparte şi să crezi când El îţi spune că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…”

  Să-ţi povestesc ce mi s-a întâmplat cu ceva timp în urmă. Dumnezeu cunoaşte defectele mele de caracter; ştie că sunt impulsivă şi mă enervez uneori cam repede atunci când nu se întâmplă totul exact aşa cum vreau eu. în îndurarea Sa, Dumnezeu a îngăduit să trec printr-o experienţă din care am învăţat o lecţie foarte importantă.

  Acum câţiva ani, când eram la Şcoala Postliceală Sanitară din Roman, în perioada de practică în spital, am cunoscut o doamnă cu care m-am împrietenit şi doream să o mai vizitez după externare. I-am cerut adresa şi mi-a explicat cum să ajung la ea (aproximativ 20 de kilometri de Roman, printr-o pădure). A trecut o perioadă. într-o zi am luat bicicleta şi am pornit la drum. După podul de la Gâdinţi mi-a căzut lanţul de la bicicletă şi nu reuşeam să-l pun la loc. Am primit ajutor de la cineva şi am plecat mai departe. La numai câteva case distanţă am avut din nou probleme: lanţul s-a rupt de data aceasta. M-am gândit atunci: Doamne, de ce ai îngăduit să se întâmple asta? Eu vreau să o vizitez pe această doamnă bolnavă, vreau să fac un bine, şi Tu aşa mă răsplăteşti? De ce, Doamne, de ce? Am strigat după ajutor la o poartă şi a ieşit un domn împreună cu soţia lui, foarte binevoitori să mă ajute. În timp ce acest domn repara bicicleta mea, soţia lui m-a întrebat:

  – De unde vii şi unde mergi singură cu bicicleta?

  – Păi… vreau să merg în vizită la doamna X, de aici din pădure; ne-am cunoscut la spital, când a fost internată.

  Răspunsul ei m-a făcut să-L laud pe Dumnezeu din toată inima.

  – Nu te mai duce, că te duci degeaba atâţia kilometri şi cine ştie ce ţi se poate întâmpla prin pădure. Doamna X este chiar aici, lângă casa noastră, a venit în vizită la sora ei. Până e gata bicicleta, te poţi duce să o vezi.

  M-am întâlnit cu doamna X şi s-a bucurat foarte mult.

  Ce s-ar fi întâmplat dacă nu mi se rupea lanţul? Ce s-ar fi întâmplat pe vremuri dacă îngerul Domnului nu determina măgăriţa lui Balaam să se oprească din drum? Toate au un rost. Deci, draga mea, orice ţi s-ar întâmpla, orice plan s-ar da peste cap, nu dispera! Dumnezeu lucrează în multe feluri, spre binele nostru!

  Ema Catană, Herghelia, Transilvania de Sud

  Lecţie pentru viaţă - 2016. Dumnezeu te iubeşte şi are grijă de tine. Da, chiar de tine, cea care citeşti aceste rânduri. Nu te lăsa descurajată de gânduri rele precum: Uff, mi s-a stricat maşina, am pierdut autobuzul etc. De ce mi se întâmplă toate numai mie? Oare Dumnezeu a uitat de mine?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...