Pace şi linişte

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:7)

  Textul din devoţionalul de dimineaţă îmi plăcuse foarte mult. Se afla în Isaia 32:17: „Lucrarea neprihănirii va fi pacea; rodul neprihănirii: odihna şi liniştea pe vecie.” M-am rugat şi I-am cerut Domnului pace şi linişte sufletească pentru mine şi familia mea.

  Când am ieşit din odăiţă, fiica mea cea mare m-a anunţat că a venit un presupus partener de afaceri al tatălui ei care murise cu aproximativ un an în urmă, în condiţii suspecte. Acesta i-a adus la cunoştinţă că trebuia să plătească impozitul pe un teren pe care tatăl ei îl cumpărase cu puţin timp înainte de a muri.

  Nu-mi venea să cred că răspunsul la rugăciunea mea însemna şi mai multă nelinişte. Şi iată de ce: pentru că tatăl fiicelor mele, de care eram despărţită de vreo 17 ani, murise în altă ţară şi nu le-a fost adusă la cunoştinţă moartea acestuia, pentru a-l plânge aşa cum se cuvine. Am aflat despre decesul lui la vreo săptămână după ce fusese înmormântat, odată cu faptul că şoferul lui îi furase toţi banii şi îi preluase şi afacerile în mod fraudulos. Astfel că fiicele mele, una studentă şi cealaltă elevă, s-au trezit deodată fără tată şi fără niciun ban. Neavând certificatul lui de deces, acesta nu a putut fi declarat mort în România, astfel că nu au putut nici măcar să beneficieze de o pensie de urmaş. Iar acum, când se mai liniştiseră şi se obişnuiseră cu ideea că nu mai era nimic de făcut, apare cineva la uşă, să le scoată şi datoare cu impozitul pe un teren de care nici măcar nu aveau habar şi pe care nici măcar nu-l deţineau. Am înţeles atunci că Dumnezeu ne dezvolta răbdarea şi credinţa. Nu trebuia să ne temem de nimic decât de a uita câte a făcut El pentru noi în trecut.

  Nu ştim niciodată ce ne rezervă viitorul, dacă ne va aduce dificultăţi sau probleme neaşteptate, dar Dumnezeu a promis că va fi întotdeauna lângă noi şi nu ne va ajunge nicio ispită care să fie peste puterile noastre, pentru că El a pregătit mai dinainte şi mijloacele necesare ca să ieşim din ea.

  „Să păstrăm vii în memoria noastră toate dovezile îndurării lui Dumnezeu, pe care le-a manifestat faţă de noi, lacrimile pe care le-a şters, durerile pe care le-a alinat, necazurile, temerile îndepărtate, nevoile pe care le-a satisfăcut şi binecuvântările pe care le-a revărsat asupra noastră.” (Ellen G. White, Calea către Hristos)

  Când porniţi astăzi într-o nouă zi cu Domnul, să aveţi asigurarea bunătăţii Lui nemărginite şi fiecare făgăduinţă a Sa să se împbnească în viaţa voastră! Amin!

  Ilzi Sora, Piteşti, Oltenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...