Pace şi linişte

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:7)

  Textul din devoţionalul de dimineaţă îmi plăcuse foarte mult. Se afla în Isaia 32:17: „Lucrarea neprihănirii va fi pacea; rodul neprihănirii: odihna şi liniştea pe vecie.” M-am rugat şi I-am cerut Domnului pace şi linişte sufletească pentru mine şi familia mea.

  Când am ieşit din odăiţă, fiica mea cea mare m-a anunţat că a venit un presupus partener de afaceri al tatălui ei care murise cu aproximativ un an în urmă, în condiţii suspecte. Acesta i-a adus la cunoştinţă că trebuia să plătească impozitul pe un teren pe care tatăl ei îl cumpărase cu puţin timp înainte de a muri.

  Nu-mi venea să cred că răspunsul la rugăciunea mea însemna şi mai multă nelinişte. Şi iată de ce: pentru că tatăl fiicelor mele, de care eram despărţită de vreo 17 ani, murise în altă ţară şi nu le-a fost adusă la cunoştinţă moartea acestuia, pentru a-l plânge aşa cum se cuvine. Am aflat despre decesul lui la vreo săptămână după ce fusese înmormântat, odată cu faptul că şoferul lui îi furase toţi banii şi îi preluase şi afacerile în mod fraudulos. Astfel că fiicele mele, una studentă şi cealaltă elevă, s-au trezit deodată fără tată şi fără niciun ban. Neavând certificatul lui de deces, acesta nu a putut fi declarat mort în România, astfel că nu au putut nici măcar să beneficieze de o pensie de urmaş. Iar acum, când se mai liniştiseră şi se obişnuiseră cu ideea că nu mai era nimic de făcut, apare cineva la uşă, să le scoată şi datoare cu impozitul pe un teren de care nici măcar nu aveau habar şi pe care nici măcar nu-l deţineau. Am înţeles atunci că Dumnezeu ne dezvolta răbdarea şi credinţa. Nu trebuia să ne temem de nimic decât de a uita câte a făcut El pentru noi în trecut.

  Nu ştim niciodată ce ne rezervă viitorul, dacă ne va aduce dificultăţi sau probleme neaşteptate, dar Dumnezeu a promis că va fi întotdeauna lângă noi şi nu ne va ajunge nicio ispită care să fie peste puterile noastre, pentru că El a pregătit mai dinainte şi mijloacele necesare ca să ieşim din ea.

  „Să păstrăm vii în memoria noastră toate dovezile îndurării lui Dumnezeu, pe care le-a manifestat faţă de noi, lacrimile pe care le-a şters, durerile pe care le-a alinat, necazurile, temerile îndepărtate, nevoile pe care le-a satisfăcut şi binecuvântările pe care le-a revărsat asupra noastră.” (Ellen G. White, Calea către Hristos)

  Când porniţi astăzi într-o nouă zi cu Domnul, să aveţi asigurarea bunătăţii Lui nemărginite şi fiecare făgăduinţă a Sa să se împbnească în viaţa voastră! Amin!

  Ilzi Sora, Piteşti, Oltenia

  Pace şi linişte - 2016. Textul din devoţionalul de dimineaţă îmi plăcuse foarte mult. Se afla în Isaia 32:17: „Lucrarea neprihănirii va fi pacea; rodul neprihănirii: odihna şi liniştea pe vecie.” M-am rugat şi I-am cerut Domnului pace şi linişte sufletească pentru mine şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...