Articolul precedentTrăiește-ți rugăciunile
  Articolul următorCurajul de a continua

  Eşti un suflet scump!

  Căci tu eşti preaiubit şi scump… (Daniel 9:23 p.d.)

  Eram de serviciu într-o zi şi vine la mine o doamnă pensionară care a lucrat în spital pe post de infirmieră. Am îmbrăţişat-o şi am schimbat câteva cuvinte, povestindu-mi despre viaţa ei în Italia, unde lucra şi locuia acum.

  Cu mai mult timp în urmă, după ce s-a pensionat de la spital, am avut o discuţie foarte plăcută despre religie şi în cele din urmă şi-a dorit o Biblie. I-am dăruit-o şi a plecat. Acum se reîntorsese în ţară în concediu şi pentru că soţul ei avea probleme de sănătate. Îmi mărturisea că după ce şi-a găsit un loc de muncă, fiind cazată la fiica ei, seara, înainte de culcare a început să citească Noul Testament. Într-o noapte a visat că cineva, o persoană de gen feminin, i-a spus: „Eşti un suflet scump!”

  Mergând a doua zi la cumpărături, povesteşte ea, la casa de marcat, unei doamne care era înaintea ei îi cade portofelul. O atenţionează şi doamna îi mulţumeşte frumos, spunându-i: „Eşti un suflet scump!” A făcut imediat legătura cu visul şi a aflat că doamna respectivă este membră a Bisericii Adventiste. Acum, îmi mărturisea cu bucurie, fosta mea colegă studiază Cuvântul lui Dumnezeu chiar dacă fiica ei îi spune: „Ţi-ai sucit minţile”, iar ea îi răspunde: „Minţile mi le-a sucit Dumnezeu către împărăţia Lui.”

  Un gând inspirat spune: „Lăsaţi ca blândeţea şi mila pe care Isus le-a dat pe faţă în viaţa Sa preţioasă să fie un exemplu pentru voi despre felul în care ar trebui să-i tratăm pe concetăţenii noştri, în mod deosebit pe cei care sunt fraţii noştri în Hristos. Mulţi au slăbit şi s-au descurajat în lupta cea mare a vieţii, pe când un cuvânt binevoitor de salut şi încurajare i-ar fi întărit ca să biruiască… Nu pierdeţi niciodată ocazia de a spune un cuvânt de încurajare care să inspire nădejde. Nu putem spune cât de larg cuprinzătoare pot fi cuvintele noastre de bunătate, eforturile noastre asemănătoare cu cele ale Domnului Hristos pentru a uşura unele poveri. Cei greşiţi nu pot fi recâştigaţi pe nicio altă cale, decât în spiritul blândeţii, al bunătăţii şi al iubirii pline de delicateţe.” (Ellen G. White, Mărturii, voi. 5, p. 613)

  În primul rând, dragă soră, astăzi nu uita: Eşti un suflet scump! în al doilea rând, astăzi, permite-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a „suci minţile” celor din jurul tău în direcţia mântuirii. Nu rata nicio ocazie. Fiecare cuvânt rostit sub călăuzirea Sa poate aduce cu sine efecte veşnice. „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). Această făgăduinţă ne încurajează să mărturisim cu încredere.

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...