Articolul precedentTrăiește-ți rugăciunile
  Articolul următorCurajul de a continua

  Eşti un suflet scump!

  Căci tu eşti preaiubit şi scump… (Daniel 9:23 p.d.)

  Eram de serviciu într-o zi şi vine la mine o doamnă pensionară care a lucrat în spital pe post de infirmieră. Am îmbrăţişat-o şi am schimbat câteva cuvinte, povestindu-mi despre viaţa ei în Italia, unde lucra şi locuia acum.

  Cu mai mult timp în urmă, după ce s-a pensionat de la spital, am avut o discuţie foarte plăcută despre religie şi în cele din urmă şi-a dorit o Biblie. I-am dăruit-o şi a plecat. Acum se reîntorsese în ţară în concediu şi pentru că soţul ei avea probleme de sănătate. Îmi mărturisea că după ce şi-a găsit un loc de muncă, fiind cazată la fiica ei, seara, înainte de culcare a început să citească Noul Testament. Într-o noapte a visat că cineva, o persoană de gen feminin, i-a spus: „Eşti un suflet scump!”

  Mergând a doua zi la cumpărături, povesteşte ea, la casa de marcat, unei doamne care era înaintea ei îi cade portofelul. O atenţionează şi doamna îi mulţumeşte frumos, spunându-i: „Eşti un suflet scump!” A făcut imediat legătura cu visul şi a aflat că doamna respectivă este membră a Bisericii Adventiste. Acum, îmi mărturisea cu bucurie, fosta mea colegă studiază Cuvântul lui Dumnezeu chiar dacă fiica ei îi spune: „Ţi-ai sucit minţile”, iar ea îi răspunde: „Minţile mi le-a sucit Dumnezeu către împărăţia Lui.”

  Un gând inspirat spune: „Lăsaţi ca blândeţea şi mila pe care Isus le-a dat pe faţă în viaţa Sa preţioasă să fie un exemplu pentru voi despre felul în care ar trebui să-i tratăm pe concetăţenii noştri, în mod deosebit pe cei care sunt fraţii noştri în Hristos. Mulţi au slăbit şi s-au descurajat în lupta cea mare a vieţii, pe când un cuvânt binevoitor de salut şi încurajare i-ar fi întărit ca să biruiască… Nu pierdeţi niciodată ocazia de a spune un cuvânt de încurajare care să inspire nădejde. Nu putem spune cât de larg cuprinzătoare pot fi cuvintele noastre de bunătate, eforturile noastre asemănătoare cu cele ale Domnului Hristos pentru a uşura unele poveri. Cei greşiţi nu pot fi recâştigaţi pe nicio altă cale, decât în spiritul blândeţii, al bunătăţii şi al iubirii pline de delicateţe.” (Ellen G. White, Mărturii, voi. 5, p. 613)

  În primul rând, dragă soră, astăzi nu uita: Eşti un suflet scump! în al doilea rând, astăzi, permite-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a „suci minţile” celor din jurul tău în direcţia mântuirii. Nu rata nicio ocazie. Fiecare cuvânt rostit sub călăuzirea Sa poate aduce cu sine efecte veşnice. „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). Această făgăduinţă ne încurajează să mărturisim cu încredere.

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Eşti un suflet scump! - 2016. Cu mai mult timp în urmă, după ce s-a pensionat de la spital, am avut o discuţie foarte plăcută despre religie şi în cele din urmă şi-a dorit o Biblie. I-am dăruit-o şi a plecat. Acum se reîntorsese în ţară în concediu şi pentru că soţul ei avea probleme de sănătate. Îmi mărturisea că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...