Articolul precedentTrăiește-ți rugăciunile
  Articolul următorCurajul de a continua

  Eşti un suflet scump!

  Căci tu eşti preaiubit şi scump… (Daniel 9:23 p.d.)

  Eram de serviciu într-o zi şi vine la mine o doamnă pensionară care a lucrat în spital pe post de infirmieră. Am îmbrăţişat-o şi am schimbat câteva cuvinte, povestindu-mi despre viaţa ei în Italia, unde lucra şi locuia acum.

  Cu mai mult timp în urmă, după ce s-a pensionat de la spital, am avut o discuţie foarte plăcută despre religie şi în cele din urmă şi-a dorit o Biblie. I-am dăruit-o şi a plecat. Acum se reîntorsese în ţară în concediu şi pentru că soţul ei avea probleme de sănătate. Îmi mărturisea că după ce şi-a găsit un loc de muncă, fiind cazată la fiica ei, seara, înainte de culcare a început să citească Noul Testament. Într-o noapte a visat că cineva, o persoană de gen feminin, i-a spus: „Eşti un suflet scump!”

  Mergând a doua zi la cumpărături, povesteşte ea, la casa de marcat, unei doamne care era înaintea ei îi cade portofelul. O atenţionează şi doamna îi mulţumeşte frumos, spunându-i: „Eşti un suflet scump!” A făcut imediat legătura cu visul şi a aflat că doamna respectivă este membră a Bisericii Adventiste. Acum, îmi mărturisea cu bucurie, fosta mea colegă studiază Cuvântul lui Dumnezeu chiar dacă fiica ei îi spune: „Ţi-ai sucit minţile”, iar ea îi răspunde: „Minţile mi le-a sucit Dumnezeu către împărăţia Lui.”

  Un gând inspirat spune: „Lăsaţi ca blândeţea şi mila pe care Isus le-a dat pe faţă în viaţa Sa preţioasă să fie un exemplu pentru voi despre felul în care ar trebui să-i tratăm pe concetăţenii noştri, în mod deosebit pe cei care sunt fraţii noştri în Hristos. Mulţi au slăbit şi s-au descurajat în lupta cea mare a vieţii, pe când un cuvânt binevoitor de salut şi încurajare i-ar fi întărit ca să biruiască… Nu pierdeţi niciodată ocazia de a spune un cuvânt de încurajare care să inspire nădejde. Nu putem spune cât de larg cuprinzătoare pot fi cuvintele noastre de bunătate, eforturile noastre asemănătoare cu cele ale Domnului Hristos pentru a uşura unele poveri. Cei greşiţi nu pot fi recâştigaţi pe nicio altă cale, decât în spiritul blândeţii, al bunătăţii şi al iubirii pline de delicateţe.” (Ellen G. White, Mărturii, voi. 5, p. 613)

  În primul rând, dragă soră, astăzi nu uita: Eşti un suflet scump! în al doilea rând, astăzi, permite-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a „suci minţile” celor din jurul tău în direcţia mântuirii. Nu rata nicio ocazie. Fiecare cuvânt rostit sub călăuzirea Sa poate aduce cu sine efecte veşnice. „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). Această făgăduinţă ne încurajează să mărturisim cu încredere.

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Eşti un suflet scump! - 2016. Cu mai mult timp în urmă, după ce s-a pensionat de la spital, am avut o discuţie foarte plăcută despre religie şi în cele din urmă şi-a dorit o Biblie. I-am dăruit-o şi a plecat. Acum se reîntorsese în ţară în concediu şi pentru că soţul ei avea probleme de sănătate. Îmi mărturisea că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!