Articolul precedentLupta împotriva firii
  Articolul următorFăgăduințele și rugăciunea

  Rugăciune ascultată

  Cereţi, şi vi se va da, căutaţi, şi veţi găsi, bateţi, şi vi se va deschide. (Matei 7:7)

  M-am trezit dimineaţa cu sentimentul că trebuie să o vizităm pe Elena. Vizita avea scopul de a o ajuta cu alimente, medicamente şi a avea o oră de părtăşie cu ea.

  Elena este o persoană umilă, fără educaţie – nu ştie să citească – fără niciun venit din care să trăiască, iar ca situaţia să fie şi mai disperată, este foarte bolnavă. Locuieşte împreună cu o cumnată – din al cărei ajutor de handicap trăieşte – şi cu o nepoţică de care are grijă.

  Am cunoscut-o când s-a botezat la noi în biserică. Am văzut atunci că are nevoie de o atenţie specială. După câteva zile a fost internată în spital. Trebuia operată din nou. În timpul celor trei săptămâni cât a fost internată, am reuşit să ne apropiem de ea, să-i câştigăm încrederea, să-i cunoaştem ei povestea vieţii şi nevoile. De atunci, un grup de femei din biserică o vizitează o dată pe lună la ea acasă, la 25 de kilometri de Bistriţa, pentru a-i duce cele necesare şi a ne bucura împreună.

  Am adunat grupul de femei care să o viziteze, am făcut cumpărăturile şi am sunat-o pe Elena să o informez cu privire la vizită. Când am ajuns, se citea pe faţa ei bucuria. Am cântat, ne-am rugat şi ea ne-a povestit cât de binecuvântată se simte, cât de mult o iubeşte Dumnezeu. Ne-a spus ce a necăjită era dimineaţă, pentru că nu mai avea nimic din ce să facă mâncare. A căzut în genunchi şi cu lacrimi în ochi I-a cerut ajutor lui Dumnezeu. Nu a trecut mult timp şi i-a sunat telefonul. Nu mică i-a fost surpriza când am anunţat vizita noastră.

  Dumnezeu Se foloseşte de oameni ca să vină în întâmpinarea nevoilor, pentru a răspunde rugăciunilor. Mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a folosit ca răspuns la rugăciunea Elenei. Mă rog să am disponibilitatea de a vedea nevoile celor din jur şi a pleca acolo unde El mă trimite pentru a putea fi „răspuns la rugăciuni”.

  „Când inimi simpatizează cu inimi împovărate de descurajare şi necaz, când mâna le dă celor în nevoie, când cei goi sunt îmbrăcaţi, când străinii sunt bine-veniţi să stea pe un scaun în casa ta, îngerii vin foarte aproape şi în cer vibrează o coardă. Fiecare faptă de dreptate, de milă şi de binefacere produce în cer o melodie. Tatăl, de pe tronul Său, îi vede pe cei ce fac aceste fapte de îndurare şi-i socoteşte printre cele mai preţioase comori ale Lui. „Ei vor fi ai mei, zice Domnul oştirdor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu…” – Maleahi 3:7 (Ellen G. White, Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 205)

  Veronica Drăgan, Bistriţa, Transilvania de Nord

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...