Articolul precedentLupta împotriva firii
  Articolul următorFăgăduințele și rugăciunea

  Rugăciune ascultată

  Cereţi, şi vi se va da, căutaţi, şi veţi găsi, bateţi, şi vi se va deschide. (Matei 7:7)

  M-am trezit dimineaţa cu sentimentul că trebuie să o vizităm pe Elena. Vizita avea scopul de a o ajuta cu alimente, medicamente şi a avea o oră de părtăşie cu ea.

  Elena este o persoană umilă, fără educaţie – nu ştie să citească – fără niciun venit din care să trăiască, iar ca situaţia să fie şi mai disperată, este foarte bolnavă. Locuieşte împreună cu o cumnată – din al cărei ajutor de handicap trăieşte – şi cu o nepoţică de care are grijă.

  Am cunoscut-o când s-a botezat la noi în biserică. Am văzut atunci că are nevoie de o atenţie specială. După câteva zile a fost internată în spital. Trebuia operată din nou. În timpul celor trei săptămâni cât a fost internată, am reuşit să ne apropiem de ea, să-i câştigăm încrederea, să-i cunoaştem ei povestea vieţii şi nevoile. De atunci, un grup de femei din biserică o vizitează o dată pe lună la ea acasă, la 25 de kilometri de Bistriţa, pentru a-i duce cele necesare şi a ne bucura împreună.

  Am adunat grupul de femei care să o viziteze, am făcut cumpărăturile şi am sunat-o pe Elena să o informez cu privire la vizită. Când am ajuns, se citea pe faţa ei bucuria. Am cântat, ne-am rugat şi ea ne-a povestit cât de binecuvântată se simte, cât de mult o iubeşte Dumnezeu. Ne-a spus ce a necăjită era dimineaţă, pentru că nu mai avea nimic din ce să facă mâncare. A căzut în genunchi şi cu lacrimi în ochi I-a cerut ajutor lui Dumnezeu. Nu a trecut mult timp şi i-a sunat telefonul. Nu mică i-a fost surpriza când am anunţat vizita noastră.

  Dumnezeu Se foloseşte de oameni ca să vină în întâmpinarea nevoilor, pentru a răspunde rugăciunilor. Mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a folosit ca răspuns la rugăciunea Elenei. Mă rog să am disponibilitatea de a vedea nevoile celor din jur şi a pleca acolo unde El mă trimite pentru a putea fi „răspuns la rugăciuni”.

  „Când inimi simpatizează cu inimi împovărate de descurajare şi necaz, când mâna le dă celor în nevoie, când cei goi sunt îmbrăcaţi, când străinii sunt bine-veniţi să stea pe un scaun în casa ta, îngerii vin foarte aproape şi în cer vibrează o coardă. Fiecare faptă de dreptate, de milă şi de binefacere produce în cer o melodie. Tatăl, de pe tronul Său, îi vede pe cei ce fac aceste fapte de îndurare şi-i socoteşte printre cele mai preţioase comori ale Lui. „Ei vor fi ai mei, zice Domnul oştirdor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu…” – Maleahi 3:7 (Ellen G. White, Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 205)

  Veronica Drăgan, Bistriţa, Transilvania de Nord

  Rugăciune ascultată - 2016. Elena este o persoană umilă, fără educaţie - nu ştie să citească - fără niciun venit din care să trăiască, iar ca situaţia să fie şi mai disperată, este foarte bolnavă. Locuieşte împreună cu o cumnată - din al cărei ajutor de handicap trăieşte - şi cu o nepoţică de care are grijă. Am cunoscut-o când s-a botezat la noi în biserică. Am văzut atunci că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...