Cel ce vine va veni!

  Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Încă puţină, foarte puţină vreme, şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi. (Evrei 10:35,37)

  De curând, am urmărit cu soţul meu un documentar despre evenimentele din zilele Revoluţiei din ţara noastră. De multe ori, îi povestim băiatului nostru cum era înainte de decembrie 1989. Celor ce nu au trăit acele vremuri, li se par lucruri incredibile, poveşti.

  Pentru mulţi, regimul comunist a rămas în amintire cu multe greutăţi: doar 40 de litri de benzină pe lună, pentru care trebuia să stai la un rând de câţiva kilometri. Nu puteai circula în fiecare duminică, ci doar din două în două săptămâni. Alimentele erau la cartelă, frigiderele, televizoarele şi maşinile de spălat erau cu listă de aşteptare şi pile. La biserică, primeam doar un studiu pentru Şcoala de Sabat adulţi şi apoi copiam pe caiete. Nu aveai de unde cumpăra Biblii sau alte cărţi. Dacă intrai în vorbă cu un străin (şi nu numai), trebuia să fii foarte atent ce vorbeşti.

  Lumea se obişnuise cu toate, era o normalitate, nu se vedea nicio soluţie de scăpare. Dar, într-o zi, s-a auzit un anunţ la radio: „Fraţi creştini, am învins! Dictatorul a fugit.” Nu puteam crede, ne era teamă să vorbim, nu putea fi adevărat. Şi totuşi s-a întâmplat.

  Pe acest pământ plin de păcat, suntem înconjuraţi de suferinţă, minciună, răutate, înşelăciune, viclenie… şi lista poate continua. E o normalitate. Nu avem alternativă. Nu se poate altfel. Parcă nici nu mai putem crede că se va schimba ceva. Şi totuşi, într-o zi, o trâmbiţă va suna: „Vrăjmaşul a fost pentru totdeauna înfrânt. Sunteţi liberi!”

  Ne-am obişnuit cu regulile şi restricţiile acestei lumi. Cu suferinţele şi necazurile ce ne însoţesc la tot pasul. Mai credem oare că lucrurile se vor schimba? Evenimentele profetizate vor avea loc cu siguranţă. Vom fi martorii unor schimbări radicale. Pare prea frumos pentru a fi adevărat, dar Domnul ne-a promis şi toate se vor împlini.

  „Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit. Încă puţină, foarte puţină vreme şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi. Şi cel neprihănit va trăi prin credinţă; dar, dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el. Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credinţă pentru mântuirea sufletului.”

  Doamne, ajută-ne să ne încredem pe deplin în făgăduinţele Tale!

  Gabriela Ghiuzan, Roman, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...