Cel ce vine va veni!

  Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Încă puţină, foarte puţină vreme, şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi. (Evrei 10:35,37)

  De curând, am urmărit cu soţul meu un documentar despre evenimentele din zilele Revoluţiei din ţara noastră. De multe ori, îi povestim băiatului nostru cum era înainte de decembrie 1989. Celor ce nu au trăit acele vremuri, li se par lucruri incredibile, poveşti.

  Pentru mulţi, regimul comunist a rămas în amintire cu multe greutăţi: doar 40 de litri de benzină pe lună, pentru care trebuia să stai la un rând de câţiva kilometri. Nu puteai circula în fiecare duminică, ci doar din două în două săptămâni. Alimentele erau la cartelă, frigiderele, televizoarele şi maşinile de spălat erau cu listă de aşteptare şi pile. La biserică, primeam doar un studiu pentru Şcoala de Sabat adulţi şi apoi copiam pe caiete. Nu aveai de unde cumpăra Biblii sau alte cărţi. Dacă intrai în vorbă cu un străin (şi nu numai), trebuia să fii foarte atent ce vorbeşti.

  Lumea se obişnuise cu toate, era o normalitate, nu se vedea nicio soluţie de scăpare. Dar, într-o zi, s-a auzit un anunţ la radio: „Fraţi creştini, am învins! Dictatorul a fugit.” Nu puteam crede, ne era teamă să vorbim, nu putea fi adevărat. Şi totuşi s-a întâmplat.

  Pe acest pământ plin de păcat, suntem înconjuraţi de suferinţă, minciună, răutate, înşelăciune, viclenie… şi lista poate continua. E o normalitate. Nu avem alternativă. Nu se poate altfel. Parcă nici nu mai putem crede că se va schimba ceva. Şi totuşi, într-o zi, o trâmbiţă va suna: „Vrăjmaşul a fost pentru totdeauna înfrânt. Sunteţi liberi!”

  Ne-am obişnuit cu regulile şi restricţiile acestei lumi. Cu suferinţele şi necazurile ce ne însoţesc la tot pasul. Mai credem oare că lucrurile se vor schimba? Evenimentele profetizate vor avea loc cu siguranţă. Vom fi martorii unor schimbări radicale. Pare prea frumos pentru a fi adevărat, dar Domnul ne-a promis şi toate se vor împlini.

  „Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit. Încă puţină, foarte puţină vreme şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi. Şi cel neprihănit va trăi prin credinţă; dar, dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el. Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credinţă pentru mântuirea sufletului.”

  Doamne, ajută-ne să ne încredem pe deplin în făgăduinţele Tale!

  Gabriela Ghiuzan, Roman, Moldova

  Cel ce vine va veni! - 2016. De curând, am urmărit cu soţul meu un documentar despre evenimentele din zilele Revoluţiei din ţara noastră. De multe ori, îi povestim băiatului nostru cum era înainte de decembrie 1989. Celor ce nu au trăit acele vremuri, li se par lucruri incredibile, poveşti. Pentru mulţi, regimul comunist a rămas...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...