Cel ce vine va veni!

  Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Încă puţină, foarte puţină vreme, şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi. (Evrei 10:35,37)

  De curând, am urmărit cu soţul meu un documentar despre evenimentele din zilele Revoluţiei din ţara noastră. De multe ori, îi povestim băiatului nostru cum era înainte de decembrie 1989. Celor ce nu au trăit acele vremuri, li se par lucruri incredibile, poveşti.

  Pentru mulţi, regimul comunist a rămas în amintire cu multe greutăţi: doar 40 de litri de benzină pe lună, pentru care trebuia să stai la un rând de câţiva kilometri. Nu puteai circula în fiecare duminică, ci doar din două în două săptămâni. Alimentele erau la cartelă, frigiderele, televizoarele şi maşinile de spălat erau cu listă de aşteptare şi pile. La biserică, primeam doar un studiu pentru Şcoala de Sabat adulţi şi apoi copiam pe caiete. Nu aveai de unde cumpăra Biblii sau alte cărţi. Dacă intrai în vorbă cu un străin (şi nu numai), trebuia să fii foarte atent ce vorbeşti.

  Lumea se obişnuise cu toate, era o normalitate, nu se vedea nicio soluţie de scăpare. Dar, într-o zi, s-a auzit un anunţ la radio: „Fraţi creştini, am învins! Dictatorul a fugit.” Nu puteam crede, ne era teamă să vorbim, nu putea fi adevărat. Şi totuşi s-a întâmplat.

  Pe acest pământ plin de păcat, suntem înconjuraţi de suferinţă, minciună, răutate, înşelăciune, viclenie… şi lista poate continua. E o normalitate. Nu avem alternativă. Nu se poate altfel. Parcă nici nu mai putem crede că se va schimba ceva. Şi totuşi, într-o zi, o trâmbiţă va suna: „Vrăjmaşul a fost pentru totdeauna înfrânt. Sunteţi liberi!”

  Ne-am obişnuit cu regulile şi restricţiile acestei lumi. Cu suferinţele şi necazurile ce ne însoţesc la tot pasul. Mai credem oare că lucrurile se vor schimba? Evenimentele profetizate vor avea loc cu siguranţă. Vom fi martorii unor schimbări radicale. Pare prea frumos pentru a fi adevărat, dar Domnul ne-a promis şi toate se vor împlini.

  „Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit. Încă puţină, foarte puţină vreme şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi. Şi cel neprihănit va trăi prin credinţă; dar, dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el. Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credinţă pentru mântuirea sufletului.”

  Doamne, ajută-ne să ne încredem pe deplin în făgăduinţele Tale!

  Gabriela Ghiuzan, Roman, Moldova

  Cel ce vine va veni! - 2016. De curând, am urmărit cu soţul meu un documentar despre evenimentele din zilele Revoluţiei din ţara noastră. De multe ori, îi povestim băiatului nostru cum era înainte de decembrie 1989. Celor ce nu au trăit acele vremuri, li se par lucruri incredibile, poveşti. Pentru mulţi, regimul comunist a rămas...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...