Un test de credincioşie

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta. Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi ua netezi cărările. (Proverbele 3:5,6)

  Lucrez de mulţi ani ca asistentă la Clinica de Dermatologie din Târgu Mureş. De când am început să păzesc Sabatul Bibliei, am trecut prin numeroase momente când a fost testată credincioşia mea în Dumnezeu.

  În Târgu Mureş s-a deschis un centru de modelare corporală. Eu sunt singura asistentă din Mureş care a fost instruită pentru acele aparate. Când au sosit aparatele, am fost anunţată că pregătirea finală va avea loc sâmbăta. I-am spus şefului: „Aţi auzit că vor veni sâmbătă?” „Da, am auzit şi ştiu sigur că nu vei veni. Dar ei nu pot în altă zi, doar sâmbăta.”

  Mi-am amintit textul din Proverbele: „Încrede-te în Domnul, şi El îţi va netezi cărările.” L-am rugat pe Dan, soţul meu, să mă susţină în rugăciune. M-am retras în birou şi L-am rugat pe Dumnezeu să intervină.

  La două ore după discuţia cu şeful, acesta mă cheamă şi îmi zice: „Uite, Mihaela, echipa va veni sâmbăta, dar viitoarea directoare a centrului nu poate fi prezentă, pentru că este plecată din localitate. Pentru ea şi pentru tine, se vor întoarce miercuri.” Nu îmi venea să cred. Un răspuns atât de prompt de la Dumnezeu. El a făcut ca directoarea să nu poată veni sâmbăta! Într-adevăr, echipa pentru aparate a venit în acea sâmbătă şi s-a mai întors abia luni, săptămâna următoare. Persoanele care făceau parte din acea echipă au aflat atunci că eu nu pot veni sâmbăta şi m-au întrebat: „Din motive religioase nu aţi putut veni sâmbătă?” Răspunsul meu a fost clar: „Da, din motive religioase. Eu nu lucrez sâmbăta niciodată şi nu particip la niciun fel de instructaj în această zi.” Răspunsul lor a fost pe măsură: „A, sunteţi şi dumneavoastră ca şi rectorul UMF! înseamnă că sunteţi un om de încredere.” „Da, avem aceeaşi religie.”

  Dumnezeu a rezolvat problema nu doar pentru mine, ci pentru toată echipa. Acum eram toţi trei: şeful meu, directoarea centrului şi cu mine. Am putut fi instruiţi împreună. Dumnezeu rezolvă întotdeauna problemele atunci când stăm la principii.

  Să nu faci compromisuri de niciun fel. Dumnezeu Se va îngriji. Un compromis odată făcut îl aduce şi pe celălalt după sine. Eu am stat la principii. S-a schimbat întregul program pentru mine. Asta nu a fost o întâmplare. A fost intervenţia Dumnezeului căruia îi slujesc şi căruia mă închin. îl recunosc în viaţa mea, îi văd intervenţia în cele mai mărunte aspecte ale vieţii mele, dar şi în hotărâri grele. El este lângă mine şi mă susţine şi mă ajută mereu. Pe El Îl laud!

  Mihaela Gliga, Nazna, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...