A cui este inima ta? (I)

  Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii. (Proverbele 4:23)

  Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Sa. I-a dăruit înzestrări cu totul speciale pentru destinul Său măreţ: acela de a reflecta slava Sa. Adam şi Eva străluceau de sănătate şi vigoare şi inima lor era plină de bucurie şi pace. Înaltele daruri mintale şi spirituale îi făceau în stare să aprecieze caracterul plin de dragoste al Creatorului lor, să se bucure de comuniunea directă cu El. Un orizont glorios era deschis înaintea lor: aveau ocazia să dobândească zilnic noi comori ale cunoaşterii înţelepciunii Lui şi să descopere izvoare proaspete de fericire.

  Dar toate aceste perspective au fost ruinate în momentul în care Eva a nesocotit porunca lui Dumnezeu şi a ales să cunoască răul. S-a aventurat pe terenul interzis, permiţându-i ispititorului să strecoare în mintea ei îndoiala cu privire la bunătatea lui Dumnezeu. Înainte de a-şi da seama ce face, a respins autoritatea divină şi l-a invitat pe vrăjmaş în inima ei, crezând că ar putea păşi astfel către o sferă de existenţă mai înaltă… Imediat a devenit un instrument pentru ispitirea soţului ei şi în scurt timp a descoperit că sub poleiala de suprafaţă a cuvintelor prin care i-a fost lăudată înfăţişarea frumoasă şi inteligenţa – se afla gustul amar al păcatului… Cât de uşor este s-o condamnăm pe Eva pentru această alegere!

  Dar reflectorul se îndreaptă acum spre mine şi spre tine, şi întrebarea răsună cu ecou: A cui este inima ta?

  Cuvintele pot să se prăvălească repede împreună cu zâmbetul, declarând că Hristos este Domn; doar L-am invitat cu ani în urmă să îmi conducă viaţa şi poate că am pecetluit cu legământ decizia de a-I fi credincioasă şi a-L face cunoscut tuturor semenilor mei.

  Dar cuvintele trebuie să aibă „acoperire” în fapte. Este viaţa mea caracterizată de o dragoste autentică pentru Isus? Este El cu adevărat împăratul meu ceresc, căruia îi mulţumesc pentru darul vieţii plătit atât de scump la Golgota, şi-L rog să mă înveţe cum să trăiesc această viaţă nouă? Îl invit zilnic să îmi împodobească inima cu bunătate, cu un duh blând şi liniştit, cu voioşie în ascultarea principiilor Sale, cu modestie şi eliberare de orice formă de mândrie?

  Vrăjmaşul foloseşte şi astăzi tactica din Eden, încercând pe mii de căi să ne abată atenţia de la El, să ne câştige inima prin înşelăciune şi apoi, odată întronat – ia eul nostru în braţe şi începe să-l ridice în slăvi, asigurându-ne că păşim către o sferă de existenţă mai înaltă, cu plăceri şi dorinţe satisfăcute pe moment… Dar, vai, cât de repede se năruiesc toate…

  Ia-ţi timp chiar acum şi descoperă a cui slavă o reflectă viaţa ta.

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  A cui este inima ta? (I) - 2016. Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Sa. I-a dăruit înzestrări cu totul speciale pentru destinul Său măreţ: acela de a reflecta slava Sa. Adam şi Eva străluceau de sănătate şi vigoare şi inima lor era plină de bucurie şi pace. Înaltele daruri mintale şi spirituale îi făceau...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...