A cui este inima ta? (I)

  Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii. (Proverbele 4:23)

  Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Sa. I-a dăruit înzestrări cu totul speciale pentru destinul Său măreţ: acela de a reflecta slava Sa. Adam şi Eva străluceau de sănătate şi vigoare şi inima lor era plină de bucurie şi pace. Înaltele daruri mintale şi spirituale îi făceau în stare să aprecieze caracterul plin de dragoste al Creatorului lor, să se bucure de comuniunea directă cu El. Un orizont glorios era deschis înaintea lor: aveau ocazia să dobândească zilnic noi comori ale cunoaşterii înţelepciunii Lui şi să descopere izvoare proaspete de fericire.

  Dar toate aceste perspective au fost ruinate în momentul în care Eva a nesocotit porunca lui Dumnezeu şi a ales să cunoască răul. S-a aventurat pe terenul interzis, permiţându-i ispititorului să strecoare în mintea ei îndoiala cu privire la bunătatea lui Dumnezeu. Înainte de a-şi da seama ce face, a respins autoritatea divină şi l-a invitat pe vrăjmaş în inima ei, crezând că ar putea păşi astfel către o sferă de existenţă mai înaltă… Imediat a devenit un instrument pentru ispitirea soţului ei şi în scurt timp a descoperit că sub poleiala de suprafaţă a cuvintelor prin care i-a fost lăudată înfăţişarea frumoasă şi inteligenţa – se afla gustul amar al păcatului… Cât de uşor este s-o condamnăm pe Eva pentru această alegere!

  Dar reflectorul se îndreaptă acum spre mine şi spre tine, şi întrebarea răsună cu ecou: A cui este inima ta?

  Cuvintele pot să se prăvălească repede împreună cu zâmbetul, declarând că Hristos este Domn; doar L-am invitat cu ani în urmă să îmi conducă viaţa şi poate că am pecetluit cu legământ decizia de a-I fi credincioasă şi a-L face cunoscut tuturor semenilor mei.

  Dar cuvintele trebuie să aibă „acoperire” în fapte. Este viaţa mea caracterizată de o dragoste autentică pentru Isus? Este El cu adevărat împăratul meu ceresc, căruia îi mulţumesc pentru darul vieţii plătit atât de scump la Golgota, şi-L rog să mă înveţe cum să trăiesc această viaţă nouă? Îl invit zilnic să îmi împodobească inima cu bunătate, cu un duh blând şi liniştit, cu voioşie în ascultarea principiilor Sale, cu modestie şi eliberare de orice formă de mândrie?

  Vrăjmaşul foloseşte şi astăzi tactica din Eden, încercând pe mii de căi să ne abată atenţia de la El, să ne câştige inima prin înşelăciune şi apoi, odată întronat – ia eul nostru în braţe şi începe să-l ridice în slăvi, asigurându-ne că păşim către o sferă de existenţă mai înaltă, cu plăceri şi dorinţe satisfăcute pe moment… Dar, vai, cât de repede se năruiesc toate…

  Ia-ţi timp chiar acum şi descoperă a cui slavă o reflectă viaţa ta.

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...