A cui este inima ta? (I)

  Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii. (Proverbele 4:23)

  Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Sa. I-a dăruit înzestrări cu totul speciale pentru destinul Său măreţ: acela de a reflecta slava Sa. Adam şi Eva străluceau de sănătate şi vigoare şi inima lor era plină de bucurie şi pace. Înaltele daruri mintale şi spirituale îi făceau în stare să aprecieze caracterul plin de dragoste al Creatorului lor, să se bucure de comuniunea directă cu El. Un orizont glorios era deschis înaintea lor: aveau ocazia să dobândească zilnic noi comori ale cunoaşterii înţelepciunii Lui şi să descopere izvoare proaspete de fericire.

  Dar toate aceste perspective au fost ruinate în momentul în care Eva a nesocotit porunca lui Dumnezeu şi a ales să cunoască răul. S-a aventurat pe terenul interzis, permiţându-i ispititorului să strecoare în mintea ei îndoiala cu privire la bunătatea lui Dumnezeu. Înainte de a-şi da seama ce face, a respins autoritatea divină şi l-a invitat pe vrăjmaş în inima ei, crezând că ar putea păşi astfel către o sferă de existenţă mai înaltă… Imediat a devenit un instrument pentru ispitirea soţului ei şi în scurt timp a descoperit că sub poleiala de suprafaţă a cuvintelor prin care i-a fost lăudată înfăţişarea frumoasă şi inteligenţa – se afla gustul amar al păcatului… Cât de uşor este s-o condamnăm pe Eva pentru această alegere!

  Dar reflectorul se îndreaptă acum spre mine şi spre tine, şi întrebarea răsună cu ecou: A cui este inima ta?

  Cuvintele pot să se prăvălească repede împreună cu zâmbetul, declarând că Hristos este Domn; doar L-am invitat cu ani în urmă să îmi conducă viaţa şi poate că am pecetluit cu legământ decizia de a-I fi credincioasă şi a-L face cunoscut tuturor semenilor mei.

  Dar cuvintele trebuie să aibă „acoperire” în fapte. Este viaţa mea caracterizată de o dragoste autentică pentru Isus? Este El cu adevărat împăratul meu ceresc, căruia îi mulţumesc pentru darul vieţii plătit atât de scump la Golgota, şi-L rog să mă înveţe cum să trăiesc această viaţă nouă? Îl invit zilnic să îmi împodobească inima cu bunătate, cu un duh blând şi liniştit, cu voioşie în ascultarea principiilor Sale, cu modestie şi eliberare de orice formă de mândrie?

  Vrăjmaşul foloseşte şi astăzi tactica din Eden, încercând pe mii de căi să ne abată atenţia de la El, să ne câştige inima prin înşelăciune şi apoi, odată întronat – ia eul nostru în braţe şi începe să-l ridice în slăvi, asigurându-ne că păşim către o sferă de existenţă mai înaltă, cu plăceri şi dorinţe satisfăcute pe moment… Dar, vai, cât de repede se năruiesc toate…

  Ia-ţi timp chiar acum şi descoperă a cui slavă o reflectă viaţa ta.

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  A cui este inima ta? (I) - 2016. Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Sa. I-a dăruit înzestrări cu totul speciale pentru destinul Său măreţ: acela de a reflecta slava Sa. Adam şi Eva străluceau de sănătate şi vigoare şi inima lor era plină de bucurie şi pace. Înaltele daruri mintale şi spirituale îi făceau...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...