A cui este inima ta? (II)

  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12:2)

  Una din cursele perfide în care vrăjmaşul prinde astăzi multe inimi este moda în îmbrăcăminte, după „chipul veacului acestuia”. Ca şi în Eden, el admiră frumuseţea femeilor prin toate mijloacele media, determinându-le să se expună cât mai mult privirilor celor din jur. Le face să creadă că vor fi mai „bine văzute”, şi astfel ele devin un instrument în mâna lui pentru a-i ispiti şi a-i atrage în cursă pe bărbaţi.

  Poate că spun: „Eu sunt creştină şi nu urmăresc ţinte de felul acesta.” Dar cât de des mi-am luat timp să mă gândesc la faptul că bărbaţii au fost creaţi cu o percepţie diferită de a noastră şi ei sunt atraşi la vederea unui trup feminin, mai ales când este sumar îmbrăcat? Cât de conştientă sunt de responsabilitatea pe care mi-o asum atunci când îmbrac haine care să pună în evidenţă formele şi curbele corpului, precum şi lungimea picioarelor mele? Pot fi liniştită la gândul că într-o zi voi da socoteală pentru păcatul hărţuirii sexuale?

  Poate că mi se pare prea de tot acest gând… Dar şi Eva a considerat că „aventura” ei este nevinovată…, până când a constatat cu durere că fusese înşelată. Atunci a regretat amarnic fapta ei, dar era prea târziu… Astăzi, Domnul ne face conştiente că scopul modei este acela de a seduce, făcând apel la senzualitate; ea satisface fantezia momentului. Fustele scurte, care nu acoperă bine genunchii, atrag atenţia la picioare, şliţurile adânci la fuste sau la bluze sunt foarte atrăgătoare pentru jocul „de-a v-aţi ascunselea”. Decolteurile lasă prea puţin loc imaginaţiei. Isus a spus: „Oricine se uită la o femeia ca s-o poftească a şi păcătuit cu ea în inima lui” (Matei 5:28). Dar dacă eu sunt cea care-l ispitesc la fiecare pas, sunt oare mai puţin vinovată?

  Sfatul divin este spre binele nostru: „Femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială…” (1 Timotei 2:9). Să ne gândim la scopul pentru care mergem la biserică. Dorim să ne întâlnim cu Dumnezeul nostru sfânt şi să ne închinăm în duh şi în adevăr Celui în faţa căruia îngerii îşi acoperă picioarele (Isaia 6:2) sau să atragem atenţia asupra noastră, împiedicându-i astfel şi pe fraţii noştri să se concentreze asupra mesajelor Domnului? Este nevoie de o schimbare la nivelul minţii. „Dacă inima ta este transformată, aceasta se va observa în înfăţişarea exterioară. Dacă Hristos este în noi, nădejdea slavei, vom decoperi atâta farmec în El, încât sufletul va fi cucerit. El se va lipi de Hristos, va alege să-L iubească şi să-L preamărească, iar egoismul va fi uitat.” (Spiritual Gifts, voi. 2, p. 236)

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  A cui este inima ta? (II) - 2016. Una din cursele perfide în care vrăjmaşul prinde astăzi multe inimi este moda în îmbrăcăminte, după „chipul veacului acestuia”. Ca şi în Eden, el admiră frumuseţea femeilor prin toate mijloacele media, determinându-le să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...