A cui este inima ta? (II)

  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12:2)

  Una din cursele perfide în care vrăjmaşul prinde astăzi multe inimi este moda în îmbrăcăminte, după „chipul veacului acestuia”. Ca şi în Eden, el admiră frumuseţea femeilor prin toate mijloacele media, determinându-le să se expună cât mai mult privirilor celor din jur. Le face să creadă că vor fi mai „bine văzute”, şi astfel ele devin un instrument în mâna lui pentru a-i ispiti şi a-i atrage în cursă pe bărbaţi.

  Poate că spun: „Eu sunt creştină şi nu urmăresc ţinte de felul acesta.” Dar cât de des mi-am luat timp să mă gândesc la faptul că bărbaţii au fost creaţi cu o percepţie diferită de a noastră şi ei sunt atraşi la vederea unui trup feminin, mai ales când este sumar îmbrăcat? Cât de conştientă sunt de responsabilitatea pe care mi-o asum atunci când îmbrac haine care să pună în evidenţă formele şi curbele corpului, precum şi lungimea picioarelor mele? Pot fi liniştită la gândul că într-o zi voi da socoteală pentru păcatul hărţuirii sexuale?

  Poate că mi se pare prea de tot acest gând… Dar şi Eva a considerat că „aventura” ei este nevinovată…, până când a constatat cu durere că fusese înşelată. Atunci a regretat amarnic fapta ei, dar era prea târziu… Astăzi, Domnul ne face conştiente că scopul modei este acela de a seduce, făcând apel la senzualitate; ea satisface fantezia momentului. Fustele scurte, care nu acoperă bine genunchii, atrag atenţia la picioare, şliţurile adânci la fuste sau la bluze sunt foarte atrăgătoare pentru jocul „de-a v-aţi ascunselea”. Decolteurile lasă prea puţin loc imaginaţiei. Isus a spus: „Oricine se uită la o femeia ca s-o poftească a şi păcătuit cu ea în inima lui” (Matei 5:28). Dar dacă eu sunt cea care-l ispitesc la fiecare pas, sunt oare mai puţin vinovată?

  Sfatul divin este spre binele nostru: „Femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială…” (1 Timotei 2:9). Să ne gândim la scopul pentru care mergem la biserică. Dorim să ne întâlnim cu Dumnezeul nostru sfânt şi să ne închinăm în duh şi în adevăr Celui în faţa căruia îngerii îşi acoperă picioarele (Isaia 6:2) sau să atragem atenţia asupra noastră, împiedicându-i astfel şi pe fraţii noştri să se concentreze asupra mesajelor Domnului? Este nevoie de o schimbare la nivelul minţii. „Dacă inima ta este transformată, aceasta se va observa în înfăţişarea exterioară. Dacă Hristos este în noi, nădejdea slavei, vom decoperi atâta farmec în El, încât sufletul va fi cucerit. El se va lipi de Hristos, va alege să-L iubească şi să-L preamărească, iar egoismul va fi uitat.” (Spiritual Gifts, voi. 2, p. 236)

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...