A cui este inima ta? (II)

  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12:2)

  Una din cursele perfide în care vrăjmaşul prinde astăzi multe inimi este moda în îmbrăcăminte, după „chipul veacului acestuia”. Ca şi în Eden, el admiră frumuseţea femeilor prin toate mijloacele media, determinându-le să se expună cât mai mult privirilor celor din jur. Le face să creadă că vor fi mai „bine văzute”, şi astfel ele devin un instrument în mâna lui pentru a-i ispiti şi a-i atrage în cursă pe bărbaţi.

  Poate că spun: „Eu sunt creştină şi nu urmăresc ţinte de felul acesta.” Dar cât de des mi-am luat timp să mă gândesc la faptul că bărbaţii au fost creaţi cu o percepţie diferită de a noastră şi ei sunt atraşi la vederea unui trup feminin, mai ales când este sumar îmbrăcat? Cât de conştientă sunt de responsabilitatea pe care mi-o asum atunci când îmbrac haine care să pună în evidenţă formele şi curbele corpului, precum şi lungimea picioarelor mele? Pot fi liniştită la gândul că într-o zi voi da socoteală pentru păcatul hărţuirii sexuale?

  Poate că mi se pare prea de tot acest gând… Dar şi Eva a considerat că „aventura” ei este nevinovată…, până când a constatat cu durere că fusese înşelată. Atunci a regretat amarnic fapta ei, dar era prea târziu… Astăzi, Domnul ne face conştiente că scopul modei este acela de a seduce, făcând apel la senzualitate; ea satisface fantezia momentului. Fustele scurte, care nu acoperă bine genunchii, atrag atenţia la picioare, şliţurile adânci la fuste sau la bluze sunt foarte atrăgătoare pentru jocul „de-a v-aţi ascunselea”. Decolteurile lasă prea puţin loc imaginaţiei. Isus a spus: „Oricine se uită la o femeia ca s-o poftească a şi păcătuit cu ea în inima lui” (Matei 5:28). Dar dacă eu sunt cea care-l ispitesc la fiecare pas, sunt oare mai puţin vinovată?

  Sfatul divin este spre binele nostru: „Femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială…” (1 Timotei 2:9). Să ne gândim la scopul pentru care mergem la biserică. Dorim să ne întâlnim cu Dumnezeul nostru sfânt şi să ne închinăm în duh şi în adevăr Celui în faţa căruia îngerii îşi acoperă picioarele (Isaia 6:2) sau să atragem atenţia asupra noastră, împiedicându-i astfel şi pe fraţii noştri să se concentreze asupra mesajelor Domnului? Este nevoie de o schimbare la nivelul minţii. „Dacă inima ta este transformată, aceasta se va observa în înfăţişarea exterioară. Dacă Hristos este în noi, nădejdea slavei, vom decoperi atâta farmec în El, încât sufletul va fi cucerit. El se va lipi de Hristos, va alege să-L iubească şi să-L preamărească, iar egoismul va fi uitat.” (Spiritual Gifts, voi. 2, p. 236)

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  A cui este inima ta? (II) - 2016. Una din cursele perfide în care vrăjmaşul prinde astăzi multe inimi este moda în îmbrăcăminte, după „chipul veacului acestuia”. Ca şi în Eden, el admiră frumuseţea femeilor prin toate mijloacele media, determinându-le să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...