A cui este inima ta? (III)

  [Fiică], dă-Mi inima ta, şi să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele. (Proverbele 23:26)

  Hainele şi înfăţişarea exterioară sunt cele mai puternice moduri de comunicare a valorilor morale pe care le preţuim. Femeia creştină este chemată să aibă o îmbrăcăminte modestă nu pentru a fi mai puţin atractivă, ci pentru a proteja intimitatea destinată soţului ei, care este atât de fragilă şi uşor de pierdut.

  Farmecul unei femei nu constă numai în ceea ce descoperă, ci şi în ceea ce ascunde. O femeie care se îmbracă pentru a arăta trupul ei, îi încurajează pe bărbaţi să o trateze ca pe un obiect pentru sex. Prin haine modeste şi decente, femeia poate spori calităţile spirituale de care lumea noastră păcătoasă are atât de mare nevoie. Exteriorul ei nu va spune: „Uite-mă, admiră-mă!”, ci: „Uite cum Hristos m-a schimbat din interior spre exterior.”

  „Caracterul unei persoane se judecă după stilul în care se îmbracă. Un gust rafinat, o minte cultivată se vor descoperi prin alegerea unei vestimentaţii simple şi adecvate. Când este unită cu modestia comportamentului, simplitatea decentă în îmbrăcăminte va avea un mare efect, învăluind o tânără în acea atmosferă de reţinere sfântă, care va constitui pentru ea un scut ce o va feri de o mie de primejdii.” (Ellen G. White, Educaţie, p. 234)

  Mamele trebuie să le conducă pe fiicele lor la Hristos prin exemplu personal şi prin îndemnul de a lua aminte la sfaturile Scripturii.

  Noi suntem „epistole vii”, care pot fi citite de toţi oamenii (2 Corinteni 3:2). Ce binecuvântare ar fi să prezentăm permanent imaginea frumoasă şi reală a lui Hristos! Dacă înfăţişarea noastră nu se potriveşte cu mărturisirea noastră de credinţă, atunci dăm naştere la confuzie. Să ne ferim a deveni o scuză pentru ca alţii să-şi păstreze răzvrătirea faţă de Dumnezeu.

  Orice femeie poate să se bucure şi să aibă pace sufletească atunci când este naturală, când este recunoscătoare Creatorului pentru designul cu care a înzestrat-o. Hainele simple, pieptănătura simplă şi o faţă pictată de Dumnezeu sunt drăguţe, chiar dacă nu acaparează privirea cuiva. Dacă acestea nu o satisfac, poate că este nevoie să se întrebe de ce tânjeşte după atenţie…

  „Hristos a îndreptat atenţia asupra crinului ce se desfăcea în puritatea lui…, ilustrând astfel frumuseţea pe care o preţuieşte Cerul, farmecul modeşt, simplitatea, puritatea, armonia – care fac ca îmbrăcămintea noastră si să-I fie plăcută.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 264)

  Draga mea, ai vrea să-L inviţi pe Isus în inima ta, şi să-I dai voie ca El să te facă plăcută atât pe interior, cât şi pe exterior? Nu uita că eşti fiică de Rege! Preţuieşte acest statut onorabil!

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...