A cui este inima ta? (III)

  [Fiică], dă-Mi inima ta, şi să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele. (Proverbele 23:26)

  Hainele şi înfăţişarea exterioară sunt cele mai puternice moduri de comunicare a valorilor morale pe care le preţuim. Femeia creştină este chemată să aibă o îmbrăcăminte modestă nu pentru a fi mai puţin atractivă, ci pentru a proteja intimitatea destinată soţului ei, care este atât de fragilă şi uşor de pierdut.

  Farmecul unei femei nu constă numai în ceea ce descoperă, ci şi în ceea ce ascunde. O femeie care se îmbracă pentru a arăta trupul ei, îi încurajează pe bărbaţi să o trateze ca pe un obiect pentru sex. Prin haine modeste şi decente, femeia poate spori calităţile spirituale de care lumea noastră păcătoasă are atât de mare nevoie. Exteriorul ei nu va spune: „Uite-mă, admiră-mă!”, ci: „Uite cum Hristos m-a schimbat din interior spre exterior.”

  „Caracterul unei persoane se judecă după stilul în care se îmbracă. Un gust rafinat, o minte cultivată se vor descoperi prin alegerea unei vestimentaţii simple şi adecvate. Când este unită cu modestia comportamentului, simplitatea decentă în îmbrăcăminte va avea un mare efect, învăluind o tânără în acea atmosferă de reţinere sfântă, care va constitui pentru ea un scut ce o va feri de o mie de primejdii.” (Ellen G. White, Educaţie, p. 234)

  Mamele trebuie să le conducă pe fiicele lor la Hristos prin exemplu personal şi prin îndemnul de a lua aminte la sfaturile Scripturii.

  Noi suntem „epistole vii”, care pot fi citite de toţi oamenii (2 Corinteni 3:2). Ce binecuvântare ar fi să prezentăm permanent imaginea frumoasă şi reală a lui Hristos! Dacă înfăţişarea noastră nu se potriveşte cu mărturisirea noastră de credinţă, atunci dăm naştere la confuzie. Să ne ferim a deveni o scuză pentru ca alţii să-şi păstreze răzvrătirea faţă de Dumnezeu.

  Orice femeie poate să se bucure şi să aibă pace sufletească atunci când este naturală, când este recunoscătoare Creatorului pentru designul cu care a înzestrat-o. Hainele simple, pieptănătura simplă şi o faţă pictată de Dumnezeu sunt drăguţe, chiar dacă nu acaparează privirea cuiva. Dacă acestea nu o satisfac, poate că este nevoie să se întrebe de ce tânjeşte după atenţie…

  „Hristos a îndreptat atenţia asupra crinului ce se desfăcea în puritatea lui…, ilustrând astfel frumuseţea pe care o preţuieşte Cerul, farmecul modeşt, simplitatea, puritatea, armonia – care fac ca îmbrăcămintea noastră si să-I fie plăcută.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 264)

  Draga mea, ai vrea să-L inviţi pe Isus în inima ta, şi să-I dai voie ca El să te facă plăcută atât pe interior, cât şi pe exterior? Nu uita că eşti fiică de Rege! Preţuieşte acest statut onorabil!

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  A cui este inima ta? (III) - 2016. Hainele şi înfăţişarea exterioară sunt cele mai puternice moduri de comunicare a valorilor morale pe care le preţuim. Femeia creştină este chemată să aibă o îmbrăcăminte modestă nu pentru a fi mai puţin atractivă, ci pentru a...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...