A cui este inima ta? (III)

  [Fiică], dă-Mi inima ta, şi să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele. (Proverbele 23:26)

  Hainele şi înfăţişarea exterioară sunt cele mai puternice moduri de comunicare a valorilor morale pe care le preţuim. Femeia creştină este chemată să aibă o îmbrăcăminte modestă nu pentru a fi mai puţin atractivă, ci pentru a proteja intimitatea destinată soţului ei, care este atât de fragilă şi uşor de pierdut.

  Farmecul unei femei nu constă numai în ceea ce descoperă, ci şi în ceea ce ascunde. O femeie care se îmbracă pentru a arăta trupul ei, îi încurajează pe bărbaţi să o trateze ca pe un obiect pentru sex. Prin haine modeste şi decente, femeia poate spori calităţile spirituale de care lumea noastră păcătoasă are atât de mare nevoie. Exteriorul ei nu va spune: „Uite-mă, admiră-mă!”, ci: „Uite cum Hristos m-a schimbat din interior spre exterior.”

  „Caracterul unei persoane se judecă după stilul în care se îmbracă. Un gust rafinat, o minte cultivată se vor descoperi prin alegerea unei vestimentaţii simple şi adecvate. Când este unită cu modestia comportamentului, simplitatea decentă în îmbrăcăminte va avea un mare efect, învăluind o tânără în acea atmosferă de reţinere sfântă, care va constitui pentru ea un scut ce o va feri de o mie de primejdii.” (Ellen G. White, Educaţie, p. 234)

  Mamele trebuie să le conducă pe fiicele lor la Hristos prin exemplu personal şi prin îndemnul de a lua aminte la sfaturile Scripturii.

  Noi suntem „epistole vii”, care pot fi citite de toţi oamenii (2 Corinteni 3:2). Ce binecuvântare ar fi să prezentăm permanent imaginea frumoasă şi reală a lui Hristos! Dacă înfăţişarea noastră nu se potriveşte cu mărturisirea noastră de credinţă, atunci dăm naştere la confuzie. Să ne ferim a deveni o scuză pentru ca alţii să-şi păstreze răzvrătirea faţă de Dumnezeu.

  Orice femeie poate să se bucure şi să aibă pace sufletească atunci când este naturală, când este recunoscătoare Creatorului pentru designul cu care a înzestrat-o. Hainele simple, pieptănătura simplă şi o faţă pictată de Dumnezeu sunt drăguţe, chiar dacă nu acaparează privirea cuiva. Dacă acestea nu o satisfac, poate că este nevoie să se întrebe de ce tânjeşte după atenţie…

  „Hristos a îndreptat atenţia asupra crinului ce se desfăcea în puritatea lui…, ilustrând astfel frumuseţea pe care o preţuieşte Cerul, farmecul modeşt, simplitatea, puritatea, armonia – care fac ca îmbrăcămintea noastră si să-I fie plăcută.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 264)

  Draga mea, ai vrea să-L inviţi pe Isus în inima ta, şi să-I dai voie ca El să te facă plăcută atât pe interior, cât şi pe exterior? Nu uita că eşti fiică de Rege! Preţuieşte acest statut onorabil!

  Teodora Goran, Câmpina, Muntenia

  A cui este inima ta? (III) - 2016. Hainele şi înfăţişarea exterioară sunt cele mai puternice moduri de comunicare a valorilor morale pe care le preţuim. Femeia creştină este chemată să aibă o îmbrăcăminte modestă nu pentru a fi mai puţin atractivă, ci pentru a...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...