Partea care nu ţi se va lua

  Marta era împărţită cu multă slujire. […] „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie, Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” (Luca 10:40-42)

  Citind aceste versete, mi-au venit în minte două aspecte: relaţia personală cu Dumnezeu, de unde izvorăşte puterea spirituală pentru multele griji şi preocupări pe care le poate avea o mamă şi soţie. Iar al doilea aspect este misiunea cea mai solemnă pe care o poate avea o mamă – educarea copiilor pentru mântuirea lor, partea care nu i se va lua în ziua aceea.

  Un tânăr căuta de lucru. S-a apropiat de şeful unei echipe de tăietori de lemne şi i-a cerut de lucru.

  – Hai să vedem dacă poţi tăia acel copac, l-a testat şeful echipei. Tânărul a doborât copacul cu îndemânare, iar şeful l-a angajat de luni. Au trecut zilele. Joi după-amiază şeful s-a apropiat de el şi i-a spus:

  – Astăzi, la plecare, poţi să te opreşti să-ţi iei plata.

  Nedumerit, tânărul a întrebat:

  – Eu credeam că plătiţi vinerea.

  În mod normal da, a răspuns şeful, dar tu eşti concediat, deoarece ai rămas în urmă.

  – Dar eu lucrez din greu, a încercat să se apere tânărul. Ajung primul la lucru, plec ultimul şi lucrez chiar şi în pauzele de masă!

  Şeful, văzând sinceritatea tânărului, s-a gândit puţin şi apoi l-a întrebat: – Spune-mi, tu ţi-ai ascuţit vreodată toporul?

  – Domnule, am fost prea ocupat cu lucrul ca să-mi fac timp pentru asta.

  Timpul petrecut cu Dumnezeu va da vigoare, putere şi împlinire, dar şi acel caracter care izvorăşte din relaţia cu El. Acesta nu ţi se va lua niciodată. Ellen White scrie: „Mama trebuie să simtă nevoia călăuzirii Duhului Sfânt, pentru ca ea însăşi să poată avea o experienţă în ce priveşte calea şi voia Domnului. Apoi, prin harul Domnului Hristos, ea poate fi un învăţător înţelept, blând, iubitor.” (Căminul adventist, p. 206)

  Această relaţie cu Domnul Isus va da autoritate misiunii solemne pe care o are o mamă: „Mamele care suspină după un câmp misionar au unul la îndemână, în propriul lor cămin… Oare sufletele copiilor lor nu au aceeaşi valoare ca şi sufletele păgânilor? Cu câtă grijă şi duioşie ar trebui să vegheze asupra dezvoltării minţii lor şi să-i lege de Dumnezeu! Cine ar putea face acest lucru mai bine decât o mamă iubitoare, temătoare de Dumnezeu?” (Ellen G. White, Căminul adventist, p. 245)

  N-ai vrea ca azi să îţi iei mai mult timp pentru călăuzirea Duhului Sfânt şi pentru o experienţă personală cu El?

  Ortensia Profir, Moldova

  Partea care nu ţi se va lua - 2016. Citind aceste versete, mi-au venit în minte două aspecte: relaţia personală cu Dumnezeu, de unde izvorăşte puterea spirituală pentru multele griji şi preocupări pe care le poate avea o mamă şi soţie. Iar al doilea aspect este...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...