Partea care nu ţi se va lua

  Marta era împărţită cu multă slujire. […] „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie, Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” (Luca 10:40-42)

  Citind aceste versete, mi-au venit în minte două aspecte: relaţia personală cu Dumnezeu, de unde izvorăşte puterea spirituală pentru multele griji şi preocupări pe care le poate avea o mamă şi soţie. Iar al doilea aspect este misiunea cea mai solemnă pe care o poate avea o mamă – educarea copiilor pentru mântuirea lor, partea care nu i se va lua în ziua aceea.

  Un tânăr căuta de lucru. S-a apropiat de şeful unei echipe de tăietori de lemne şi i-a cerut de lucru.

  – Hai să vedem dacă poţi tăia acel copac, l-a testat şeful echipei. Tânărul a doborât copacul cu îndemânare, iar şeful l-a angajat de luni. Au trecut zilele. Joi după-amiază şeful s-a apropiat de el şi i-a spus:

  – Astăzi, la plecare, poţi să te opreşti să-ţi iei plata.

  Nedumerit, tânărul a întrebat:

  – Eu credeam că plătiţi vinerea.

  În mod normal da, a răspuns şeful, dar tu eşti concediat, deoarece ai rămas în urmă.

  – Dar eu lucrez din greu, a încercat să se apere tânărul. Ajung primul la lucru, plec ultimul şi lucrez chiar şi în pauzele de masă!

  Şeful, văzând sinceritatea tânărului, s-a gândit puţin şi apoi l-a întrebat: – Spune-mi, tu ţi-ai ascuţit vreodată toporul?

  – Domnule, am fost prea ocupat cu lucrul ca să-mi fac timp pentru asta.

  Timpul petrecut cu Dumnezeu va da vigoare, putere şi împlinire, dar şi acel caracter care izvorăşte din relaţia cu El. Acesta nu ţi se va lua niciodată. Ellen White scrie: „Mama trebuie să simtă nevoia călăuzirii Duhului Sfânt, pentru ca ea însăşi să poată avea o experienţă în ce priveşte calea şi voia Domnului. Apoi, prin harul Domnului Hristos, ea poate fi un învăţător înţelept, blând, iubitor.” (Căminul adventist, p. 206)

  Această relaţie cu Domnul Isus va da autoritate misiunii solemne pe care o are o mamă: „Mamele care suspină după un câmp misionar au unul la îndemână, în propriul lor cămin… Oare sufletele copiilor lor nu au aceeaşi valoare ca şi sufletele păgânilor? Cu câtă grijă şi duioşie ar trebui să vegheze asupra dezvoltării minţii lor şi să-i lege de Dumnezeu! Cine ar putea face acest lucru mai bine decât o mamă iubitoare, temătoare de Dumnezeu?” (Ellen G. White, Căminul adventist, p. 245)

  N-ai vrea ca azi să îţi iei mai mult timp pentru călăuzirea Duhului Sfânt şi pentru o experienţă personală cu El?

  Ortensia Profir, Moldova

  Partea care nu ţi se va lua - 2016. Citind aceste versete, mi-au venit în minte două aspecte: relaţia personală cu Dumnezeu, de unde izvorăşte puterea spirituală pentru multele griji şi preocupări pe care le poate avea o mamă şi soţie. Iar al doilea aspect este...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...