Articolul precedentOameni de cuvânt
  Articolul următorRugăciunile publice să nu fie lungi

  Ana, prorocită, şi mesajul paşilor ei

  Mai era acolo şi o prorocită, numită Ana… Rămasă văduvă şi fiind în vârstă de optzeci şi patru de ani, Ana nu se depărta de la Templu şi zi şi noapte slujea lui Dumnezeu cu post şi rugăciuni. A venit şi ea în acelaşi ceas şi a început să laude pe Dumnezeu şi să vorbească despre Isus tuturor celor ce aşteptau mântuirea Ierusalimului. (Luca 2:36-38)

  Evanghelistul Luca descrie istoria unei vieţi în numai trei versete, dar plină de învăţăminte şi vrednică de a deveni model. „Mai era acolo”, lângă mulţi oameni importanţi, ca unul obişnuit, dar stârnind admiraţia şi respectul: o prorociţă, un om moral, ajunsă la o vârstă respectabilă.

  Care era utilitatea venirii ei la templu zi după zi şi care este valoarea acestui amănunt? Pentru noi, care suntem mai mult decât ocupate şi mereu în criză de timp, este necesar să ni se reamintească ordinea priorităţilor. Consacrarea Anei a imprimat vieţii ei un anume ritm, o anume cadenţă. Ana nu locuia la templu, ci se ducea să-I slujească lui Dumnezeu.

  Este o zi unică – ce păcat că sunt atât de puţini locuitori ai planetei care îi înţeleg valoarea. Inspiraţia divină menţionează doar două persoane ce recunosc evenimentul aducerii la templu al lui Mesia, Cel Profetizat, în timp ce nici preotul care oficiază ceremonia binecuvântării Pruncului nu înţelege că ţine în braţe pe Mântuitorul; sunt notate însă cu preţuire numele lui Simeon şi al Anei. La cei optzeci şi patru de ani ai ei, aştepta gloria lui Israel, pe Isus; ea locuia sufleteşte la templu, căutând zi şi noapte pe Dumnezeu la locul de întâlnire. Sub călăuzirea Duhului Sfânt, ea recunoaşte momentul şi valoarea lui, pentru ca aşteptarea activă, cu credinţă şi devoţiune, să fie răsplătită cu împlinirea făgăduinţei.

  Cu câte ocazii fericite nu ne întâmpină şi pe noi viaţa! Înţelepciunea constă în a deosebi evenimentele cu valoare veşnică de cele vremelnice; dacă începutul zilei înseamnă o nouă slujire în rugăciune, lumina acestei binecuvântate întâlniri va da discernământ şi putere pentru tot restul zilei şi zilelor ce au rămas, pentru ca, în curând, „în acelaşi ceas” cu împlinirea marelui plan, să ajungem la templul în care vom lăuda pe Dumnezeu faţă către faţă.

  Este privilegiul nostru, o dată în plus, să primim zilnic, din belşug, descoperirea dragostei şi a înţelepciunii pe care Cerul vrea să ni le împărtăşească. Iar venirea la templu să nu fie doar un obicei, ci o lucrare a întregii fiinţe – trup, suflet, minte -, devenind astfel o punte între cer şi pământ. Ana ne învaţă să ne acordăm viaţa la cântarea de laudă, pentru ca paşii să capete ritmul corurilor cereşti.

  Luminiţa Curteanu, Sfântu Gheorghe, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...