Dumnezeu ţine cont de lucrurile mici

  Dumnezeu dă tuturor cu mână largă… (Iacov 1:5)

  Eram proaspăt liceană şi mi-am dorit foarte mult să merg într-o excursie de weekend în străinătate. I-am rugat pe părinţii mei să mă ajute, însă nu erau într-o perioadă foarte bună din punct de vedere financiar. Mi-au acoperit toate cheltuielile, dar eu trebuia să mă descurc cu o anumită sumă, ca bani de buzunar, care nu era foarte mare. M-am gândit că mi-ar fi fost poate suficient şi totuşi m-am rugat lui Dumnezeu ca, dacă doreşte, să îmi ofere de undeva şi alţi bani. Sincer, eram puţin neîncrezătoare, dar m-am gândit că El a făcut lucruri şi mai mari, aşa că am aşteptat. Însă se apropia ziua de întoarcere în ţară şi nici urmă de bani.

  În seara dinaintea plecării, a venit la mine o cunoştinţă care şi-a cerut iertare pentru că nu a putut să mă găzduiască, şi a dorit să se revanşeze întinzându-mi un plic. Ghiciţi ce era acolo? Exact suma la care mă gândisem. Eram uimită, din cauza necredinţei mele, dar şi mulţumitoare pentru că Tatăl ceresc a ţinut cont de cererea mea.

  Ai vreo dorinţă, draga mea? Spune-i lui Dumnezeu şi El îţi va da mai mult decât ai nevoie chiar la momentul oportun. Uneori, Dumnezeu te va încerca şi va dori să te înveţe lecţia răbdării, aşa că încrede-te în El până la capăt. Pune-L la încercare! Iată aici trei paşi:

  1. După ce citeşti din Cuvântul Său, aşază-te pe genunchi şi cere-I ceva de care ai nevoie în această zi.

  2. Aşteaptă şi nu te mai gândi la ce ai cerut; încrede-te în El!

  3. După ce ai primit răspuns, mulţumeşte-I, apoi împărtăşeşte-le şi altora bucuria, încurajându-i să facă la fel.

  „După cum un păstor pământesc îşi cunoaşte oile, tot astfel Păstrul divin îşi cunoaşte turma răspândită în toată lumea… Isus ne cunoaşte pe fiecare în parte şi are milă de slăbiciunile noastre. Ne cunoaşte pe toţi pe nume. Cunoaşte chiar şi casa în care locuim şi pe fiecare din cei ce o ocupă. Adeseori, El a dat îndrumări servilor Săi să meargă pe o anumită stradă, într-o anumită cetate, la o anumită casă, pentru a găsi acolo pe una dintre oile Sale… Cu toate că S-a suit la Tatăl, stă în prezenţa Sa şi este părtaş la tronul universului, Isus n-a pierdut nimic din natura sa miloasă. Şi astăzi, aceeaşi inimă duioasă şi iubitoare este deschisă pentru toate necazurile lumii. Mâna care a fost străpunsă este astăzi întinsă pentru a binecuvânta şi mai îmbelşugat pe poporul Său din lume.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, pp. 460, 462)

  Îţi doresc o zi minunată cu Dumnezeu!

  Haideea Ţărmure, Banat

  Dumnezeu ţine cont de lucrurile mici - 2016. Eram proaspăt liceană şi mi-am dorit foarte mult să merg într-o excursie de weekend în străinătate. I-am rugat pe părinţii mei să mă ajute, însă nu erau într-o perioadă foarte bună din punct de vedere financiar. Mi-au acoperit toate cheltuielile, dar eu trebuia să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...