Dumnezeu ţine cont de lucrurile mici

  Dumnezeu dă tuturor cu mână largă… (Iacov 1:5)

  Eram proaspăt liceană şi mi-am dorit foarte mult să merg într-o excursie de weekend în străinătate. I-am rugat pe părinţii mei să mă ajute, însă nu erau într-o perioadă foarte bună din punct de vedere financiar. Mi-au acoperit toate cheltuielile, dar eu trebuia să mă descurc cu o anumită sumă, ca bani de buzunar, care nu era foarte mare. M-am gândit că mi-ar fi fost poate suficient şi totuşi m-am rugat lui Dumnezeu ca, dacă doreşte, să îmi ofere de undeva şi alţi bani. Sincer, eram puţin neîncrezătoare, dar m-am gândit că El a făcut lucruri şi mai mari, aşa că am aşteptat. Însă se apropia ziua de întoarcere în ţară şi nici urmă de bani.

  În seara dinaintea plecării, a venit la mine o cunoştinţă care şi-a cerut iertare pentru că nu a putut să mă găzduiască, şi a dorit să se revanşeze întinzându-mi un plic. Ghiciţi ce era acolo? Exact suma la care mă gândisem. Eram uimită, din cauza necredinţei mele, dar şi mulţumitoare pentru că Tatăl ceresc a ţinut cont de cererea mea.

  Ai vreo dorinţă, draga mea? Spune-i lui Dumnezeu şi El îţi va da mai mult decât ai nevoie chiar la momentul oportun. Uneori, Dumnezeu te va încerca şi va dori să te înveţe lecţia răbdării, aşa că încrede-te în El până la capăt. Pune-L la încercare! Iată aici trei paşi:

  1. După ce citeşti din Cuvântul Său, aşază-te pe genunchi şi cere-I ceva de care ai nevoie în această zi.

  2. Aşteaptă şi nu te mai gândi la ce ai cerut; încrede-te în El!

  3. După ce ai primit răspuns, mulţumeşte-I, apoi împărtăşeşte-le şi altora bucuria, încurajându-i să facă la fel.

  „După cum un păstor pământesc îşi cunoaşte oile, tot astfel Păstrul divin îşi cunoaşte turma răspândită în toată lumea… Isus ne cunoaşte pe fiecare în parte şi are milă de slăbiciunile noastre. Ne cunoaşte pe toţi pe nume. Cunoaşte chiar şi casa în care locuim şi pe fiecare din cei ce o ocupă. Adeseori, El a dat îndrumări servilor Săi să meargă pe o anumită stradă, într-o anumită cetate, la o anumită casă, pentru a găsi acolo pe una dintre oile Sale… Cu toate că S-a suit la Tatăl, stă în prezenţa Sa şi este părtaş la tronul universului, Isus n-a pierdut nimic din natura sa miloasă. Şi astăzi, aceeaşi inimă duioasă şi iubitoare este deschisă pentru toate necazurile lumii. Mâna care a fost străpunsă este astăzi întinsă pentru a binecuvânta şi mai îmbelşugat pe poporul Său din lume.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, pp. 460, 462)

  Îţi doresc o zi minunată cu Dumnezeu!

  Haideea Ţărmure, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...