Dumnezeu ţine cont de lucrurile mici

  Dumnezeu dă tuturor cu mână largă… (Iacov 1:5)

  Eram proaspăt liceană şi mi-am dorit foarte mult să merg într-o excursie de weekend în străinătate. I-am rugat pe părinţii mei să mă ajute, însă nu erau într-o perioadă foarte bună din punct de vedere financiar. Mi-au acoperit toate cheltuielile, dar eu trebuia să mă descurc cu o anumită sumă, ca bani de buzunar, care nu era foarte mare. M-am gândit că mi-ar fi fost poate suficient şi totuşi m-am rugat lui Dumnezeu ca, dacă doreşte, să îmi ofere de undeva şi alţi bani. Sincer, eram puţin neîncrezătoare, dar m-am gândit că El a făcut lucruri şi mai mari, aşa că am aşteptat. Însă se apropia ziua de întoarcere în ţară şi nici urmă de bani.

  În seara dinaintea plecării, a venit la mine o cunoştinţă care şi-a cerut iertare pentru că nu a putut să mă găzduiască, şi a dorit să se revanşeze întinzându-mi un plic. Ghiciţi ce era acolo? Exact suma la care mă gândisem. Eram uimită, din cauza necredinţei mele, dar şi mulţumitoare pentru că Tatăl ceresc a ţinut cont de cererea mea.

  Ai vreo dorinţă, draga mea? Spune-i lui Dumnezeu şi El îţi va da mai mult decât ai nevoie chiar la momentul oportun. Uneori, Dumnezeu te va încerca şi va dori să te înveţe lecţia răbdării, aşa că încrede-te în El până la capăt. Pune-L la încercare! Iată aici trei paşi:

  1. După ce citeşti din Cuvântul Său, aşază-te pe genunchi şi cere-I ceva de care ai nevoie în această zi.

  2. Aşteaptă şi nu te mai gândi la ce ai cerut; încrede-te în El!

  3. După ce ai primit răspuns, mulţumeşte-I, apoi împărtăşeşte-le şi altora bucuria, încurajându-i să facă la fel.

  „După cum un păstor pământesc îşi cunoaşte oile, tot astfel Păstrul divin îşi cunoaşte turma răspândită în toată lumea… Isus ne cunoaşte pe fiecare în parte şi are milă de slăbiciunile noastre. Ne cunoaşte pe toţi pe nume. Cunoaşte chiar şi casa în care locuim şi pe fiecare din cei ce o ocupă. Adeseori, El a dat îndrumări servilor Săi să meargă pe o anumită stradă, într-o anumită cetate, la o anumită casă, pentru a găsi acolo pe una dintre oile Sale… Cu toate că S-a suit la Tatăl, stă în prezenţa Sa şi este părtaş la tronul universului, Isus n-a pierdut nimic din natura sa miloasă. Şi astăzi, aceeaşi inimă duioasă şi iubitoare este deschisă pentru toate necazurile lumii. Mâna care a fost străpunsă este astăzi întinsă pentru a binecuvânta şi mai îmbelşugat pe poporul Său din lume.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, pp. 460, 462)

  Îţi doresc o zi minunată cu Dumnezeu!

  Haideea Ţărmure, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...