Articolul precedentMomente de aur
  Articolul următorZbor interstelar

  Test şi purtare de grijă

  Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci, şi credincioşia Lui, din neam în neam. (Psalmii 100:5)

  Se împlineau aproape zece ani de când lucram la o firmă privată. Patronii nu mi-au cerut niciodată să vin sâmbăta la serviciu. Încă de când mă angajasem, le spusesem că eu sâmbăta nu lucrez şi, fără prea multe întrebări, au fost de acord. Până într-o zi, când mă sună patronul şi îmi spune să fiu sâmbătă la serviciu pentru a întâmpina o delegaţie turcă, care venea din Germania, pentru a le arăta fabrica. Nori negri se învălmăşeau în inima mea, dar am reuşit să-i răspund calmă că, indiferent de consecinţe, nu pot veni sâmbătă la serviciu. „În aceste condiţii, colaborarea noastră se va încheia”, mi-a spus el şi mi-a închis telefonul. Era vineri. Am rugat şeful de secţie să pregătească secţia pentru vizită, am vorbit cu o colegă să primească delegaţia în locul meu, şi am plecat acasă cu sentimentul că este ultima dată când păşesc în fabrică.

  Când am ajuns acasă, l-am sunat pe unul dintre prezbiterii bisericii şi i-am povestit întâmplarea. Mi-a spus: „Lasă-L pe Domnul să lucreze şi vino mâine la grupa specială.” În Sabat, am povestit ce furtună s-a abătut asupra mea, iar fraţii s-au rugat pentru mine şi m-au încurajat.

  Ajunsă acasă, mi-am sunat colega să o întreb cum s-a descurcat cu musafirii. Mi-a răspuns, puţin derutată, că nu au apărut. Luni dimineaţa, ca de obicei, am plecat spre serviciu. Eram neliniştită cu privire la viitor, totuşi un sentiment de pace, nedefinit îmi umplea sufletul. Colegii nu ştiau ce se întâmplase, de ce delegaţia nu mai ajunsese, aşa că am sunat translatorul, care era din Bucureşti, şi care ar fi trebuit să îi însoţească în această vizită. Răspunsul lui m-a lăsat fără grai: ,Au fost opriţi la aeroport, pentru că nu aveau actele în regulă.” Nu mai ştiu dacă mi-a spus în care aeroport au fost opriţi, în România sau în Germania, ceea ce ştiu este că Satana a vrut să-mi întindă o cursă, însă bunul Dumnezeu nu l-a lăsat să se atingă de copilul Lui.

  După trei zile, patronul meu intră în birou şi mă întreabă ce am făcut cu delegaţia. I-am povestit ce s-a întâmplat. Se uita la mine cu o privire încurcată. Nu ştia ce să spună. După o clipă de tăcere, mi-a spus cu o voce stinsă: „Hai să vedem ce este prin fabrică.” Cred că a înţeles că a fost o intervenţie divină şi, în următorii şapte ani pe care i-am mai lucrat în acea firmă, nu mi-a mai cerut niciodată să vin sâmbăta la serviciu.

  Vă încurajez să îl rugaţi pe Dumnezeu să vă poarte poverile, pentru că El ne cunoaşte pe fiecare pe nume! Nu ezitaţi să rămâneţi la principii! Fiţi hotărâte, aveţi încredere şi bazaţi-vă pe credincioşia Lui!

  Gabriela Ichim, Galaţi, Moldova

  Test şi purtare de grijă - 2016. Se împlineau aproape zece ani de când lucram la o firmă privată. Patronii nu mi-au cerut niciodată să vin sâmbăta la serviciu. Încă de când mă angajasem, le spusesem că eu sâmbăta nu lucrez şi, fără prea multe întrebări, au fost de acord. Până într-o zi, când...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....