Articolul precedentMomente de aur
  Articolul următorZbor interstelar

  Test şi purtare de grijă

  Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci, şi credincioşia Lui, din neam în neam. (Psalmii 100:5)

  Se împlineau aproape zece ani de când lucram la o firmă privată. Patronii nu mi-au cerut niciodată să vin sâmbăta la serviciu. Încă de când mă angajasem, le spusesem că eu sâmbăta nu lucrez şi, fără prea multe întrebări, au fost de acord. Până într-o zi, când mă sună patronul şi îmi spune să fiu sâmbătă la serviciu pentru a întâmpina o delegaţie turcă, care venea din Germania, pentru a le arăta fabrica. Nori negri se învălmăşeau în inima mea, dar am reuşit să-i răspund calmă că, indiferent de consecinţe, nu pot veni sâmbătă la serviciu. „În aceste condiţii, colaborarea noastră se va încheia”, mi-a spus el şi mi-a închis telefonul. Era vineri. Am rugat şeful de secţie să pregătească secţia pentru vizită, am vorbit cu o colegă să primească delegaţia în locul meu, şi am plecat acasă cu sentimentul că este ultima dată când păşesc în fabrică.

  Când am ajuns acasă, l-am sunat pe unul dintre prezbiterii bisericii şi i-am povestit întâmplarea. Mi-a spus: „Lasă-L pe Domnul să lucreze şi vino mâine la grupa specială.” În Sabat, am povestit ce furtună s-a abătut asupra mea, iar fraţii s-au rugat pentru mine şi m-au încurajat.

  Ajunsă acasă, mi-am sunat colega să o întreb cum s-a descurcat cu musafirii. Mi-a răspuns, puţin derutată, că nu au apărut. Luni dimineaţa, ca de obicei, am plecat spre serviciu. Eram neliniştită cu privire la viitor, totuşi un sentiment de pace, nedefinit îmi umplea sufletul. Colegii nu ştiau ce se întâmplase, de ce delegaţia nu mai ajunsese, aşa că am sunat translatorul, care era din Bucureşti, şi care ar fi trebuit să îi însoţească în această vizită. Răspunsul lui m-a lăsat fără grai: ,Au fost opriţi la aeroport, pentru că nu aveau actele în regulă.” Nu mai ştiu dacă mi-a spus în care aeroport au fost opriţi, în România sau în Germania, ceea ce ştiu este că Satana a vrut să-mi întindă o cursă, însă bunul Dumnezeu nu l-a lăsat să se atingă de copilul Lui.

  După trei zile, patronul meu intră în birou şi mă întreabă ce am făcut cu delegaţia. I-am povestit ce s-a întâmplat. Se uita la mine cu o privire încurcată. Nu ştia ce să spună. După o clipă de tăcere, mi-a spus cu o voce stinsă: „Hai să vedem ce este prin fabrică.” Cred că a înţeles că a fost o intervenţie divină şi, în următorii şapte ani pe care i-am mai lucrat în acea firmă, nu mi-a mai cerut niciodată să vin sâmbăta la serviciu.

  Vă încurajez să îl rugaţi pe Dumnezeu să vă poarte poverile, pentru că El ne cunoaşte pe fiecare pe nume! Nu ezitaţi să rămâneţi la principii! Fiţi hotărâte, aveţi încredere şi bazaţi-vă pe credincioşia Lui!

  Gabriela Ichim, Galaţi, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...