Articolul precedentPrinți și prințese
  Articolul următorNopți de rugăciune

  Misiune în Sabat

  Şi Isus le-a zis: „Vă întreb: Este îngăduit în ziua Sabatului a face bine ori a face rău? A scăpa o viaţă sau a o pierde?” (Luca 6:9)

  Biblia ne învaţă că Dumnezeu a sfinţit ziua a şaptea şi a binecuvântat-o. Simţind din plin această binecuvântare, am ales să ducem speranţa în inimile semenilor noştri. Pentru că Sabatul este o zi a slujirii, în pauza dintre serviciile divine, un grup de studenţi se implică în diverse proiecte. În decursul anului, am desfăşurat trei tipuri de activităţi misionare care au urmărit îndeplinirea nevoilor atât fizice, cât şi spirituale ale oamenilor. Am împărţit haine şi hrană persoanelor nevoiaşe de la Gara de Nord. În urma implicării în acest proiect, studenţii au devenit mult mai sensibili la nevoile celor din jur şi persoanele care au beneficiat au manifestat o bucurie imensă faţă de grija pe care le-o purtăm. Vizitând persoanele în vârstă – ascultând experienţele de viaţă ale acestora, împletite cu o credinţă de nestrămutat -, studenţii s-au simţit motivaţi şi şi-au dorit acea credinţă care la final să le aducă viaţa veşnică. în fiecare Sabat, au fost împărţite între 60 şi 90 de cărţi Calea către Hristos şi Destinul planetei la Gara de Nord. Ocazia de a oferi cărţi de valoare i-a ajutat pe studenţi atât pe plan personal, aducându-le satisfacţia slujirii, cât şi pe plan social, în relaţionarea cu cei din jur. Şi eu am întâlnit oameni care se consideră mult prea păcătoşi ca să mai beneficieze de iertarea Mântuitorului, dar au acceptat darul nostru. Acele persoane sunt acum pe lista noastră de rugăciune.

  Reacţii din partea studenţilor:

  „După ce am împărţit hrană şi haine la Gara de Nord, acum apreciez mult mai mult ceea ce am şi sunt mai deschis în a oferi.”

  „Până acum nu puteam să abordez tineri de vârsta mea şi să le ofer cărţi, acum ofer cărţi în special tinerilor.”

  Reacţii ale persoanelor pe care le-am întâlnit:

  „Nu credeam ca mai există tineri care să fie preocupaţi de starea spirituală a celor din jur. Sunt încântat că v-am întâlnit!”

  „Mulţumesc pentru acest cadou. De foarte mult timp nimeni nu mi-a mai oferit un cadou. Vă mulţumesc din suflet şi vă promit că o voi citi.”

  În calitate de responsabil de proiecte, am văzut cum tinerii devin mai uniţi în cadrul grupului şi, totodată, mai motivaţi pentru a răspândi speranţa în această lume care a uitat să creadă în El. Misiunea te apropie de cer. Ea nu cunoaşte graniţe, iar satisfacţiile implicării întrec orice aşteptare. Dacă vrei să te simţi mai aproape de cer, urcă cu noi pe scara slujirii şi, avansând împreună, o să îl vedem curând pe Răscumpărătorul nostru!

  Coordonator proiecte misionare studenţi

  Misiune în Sabat - 2016. Biblia ne învaţă că Dumnezeu a sfinţit ziua a şaptea şi a binecuvântat-o. Simţind din plin această binecuvântare, am ales să ducem speranţa în inimile semenilor noştri. Pentru că Sabatul este o zi a slujirii, în pauza dintre serviciile divine, un grup de studenţi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...