Articolul precedentPrinți și prințese
  Articolul următorNopți de rugăciune

  Misiune în Sabat

  Şi Isus le-a zis: „Vă întreb: Este îngăduit în ziua Sabatului a face bine ori a face rău? A scăpa o viaţă sau a o pierde?” (Luca 6:9)

  Biblia ne învaţă că Dumnezeu a sfinţit ziua a şaptea şi a binecuvântat-o. Simţind din plin această binecuvântare, am ales să ducem speranţa în inimile semenilor noştri. Pentru că Sabatul este o zi a slujirii, în pauza dintre serviciile divine, un grup de studenţi se implică în diverse proiecte. În decursul anului, am desfăşurat trei tipuri de activităţi misionare care au urmărit îndeplinirea nevoilor atât fizice, cât şi spirituale ale oamenilor. Am împărţit haine şi hrană persoanelor nevoiaşe de la Gara de Nord. În urma implicării în acest proiect, studenţii au devenit mult mai sensibili la nevoile celor din jur şi persoanele care au beneficiat au manifestat o bucurie imensă faţă de grija pe care le-o purtăm. Vizitând persoanele în vârstă – ascultând experienţele de viaţă ale acestora, împletite cu o credinţă de nestrămutat -, studenţii s-au simţit motivaţi şi şi-au dorit acea credinţă care la final să le aducă viaţa veşnică. în fiecare Sabat, au fost împărţite între 60 şi 90 de cărţi Calea către Hristos şi Destinul planetei la Gara de Nord. Ocazia de a oferi cărţi de valoare i-a ajutat pe studenţi atât pe plan personal, aducându-le satisfacţia slujirii, cât şi pe plan social, în relaţionarea cu cei din jur. Şi eu am întâlnit oameni care se consideră mult prea păcătoşi ca să mai beneficieze de iertarea Mântuitorului, dar au acceptat darul nostru. Acele persoane sunt acum pe lista noastră de rugăciune.

  Reacţii din partea studenţilor:

  „După ce am împărţit hrană şi haine la Gara de Nord, acum apreciez mult mai mult ceea ce am şi sunt mai deschis în a oferi.”

  „Până acum nu puteam să abordez tineri de vârsta mea şi să le ofer cărţi, acum ofer cărţi în special tinerilor.”

  Reacţii ale persoanelor pe care le-am întâlnit:

  „Nu credeam ca mai există tineri care să fie preocupaţi de starea spirituală a celor din jur. Sunt încântat că v-am întâlnit!”

  „Mulţumesc pentru acest cadou. De foarte mult timp nimeni nu mi-a mai oferit un cadou. Vă mulţumesc din suflet şi vă promit că o voi citi.”

  În calitate de responsabil de proiecte, am văzut cum tinerii devin mai uniţi în cadrul grupului şi, totodată, mai motivaţi pentru a răspândi speranţa în această lume care a uitat să creadă în El. Misiunea te apropie de cer. Ea nu cunoaşte graniţe, iar satisfacţiile implicării întrec orice aşteptare. Dacă vrei să te simţi mai aproape de cer, urcă cu noi pe scara slujirii şi, avansând împreună, o să îl vedem curând pe Răscumpărătorul nostru!

  Coordonator proiecte misionare studenţi

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...