Misiune în Sabat

Şi Isus le-a zis: „Vă întreb: Este îngăduit în ziua Sabatului a face bine ori a face rău? A scăpa o viaţă sau a o pierde?” (Luca 6:9)

Biblia ne învaţă că Dumnezeu a sfinţit ziua a şaptea şi a binecuvântat-o. Simţind din plin această binecuvântare, am ales să ducem speranţa în inimile semenilor noştri. Pentru că Sabatul este o zi a slujirii, în pauza dintre serviciile divine, un grup de studenţi se implică în diverse proiecte. În decursul anului, am desfăşurat trei tipuri de activităţi misionare care au urmărit îndeplinirea nevoilor atât fizice, cât şi spirituale ale oamenilor. Am împărţit haine şi hrană persoanelor nevoiaşe de la Gara de Nord. În urma implicării în acest proiect, studenţii au devenit mult mai sensibili la nevoile celor din jur şi persoanele care au beneficiat au manifestat o bucurie imensă faţă de grija pe care le-o purtăm. Vizitând persoanele în vârstă – ascultând experienţele de viaţă ale acestora, împletite cu o credinţă de nestrămutat -, studenţii s-au simţit motivaţi şi şi-au dorit acea credinţă care la final să le aducă viaţa veşnică. în fiecare Sabat, au fost împărţite între 60 şi 90 de cărţi Calea către Hristos şi Destinul planetei la Gara de Nord. Ocazia de a oferi cărţi de valoare i-a ajutat pe studenţi atât pe plan personal, aducându-le satisfacţia slujirii, cât şi pe plan social, în relaţionarea cu cei din jur. Şi eu am întâlnit oameni care se consideră mult prea păcătoşi ca să mai beneficieze de iertarea Mântuitorului, dar au acceptat darul nostru. Acele persoane sunt acum pe lista noastră de rugăciune.

Reacţii din partea studenţilor:

„După ce am împărţit hrană şi haine la Gara de Nord, acum apreciez mult mai mult ceea ce am şi sunt mai deschis în a oferi.”

„Până acum nu puteam să abordez tineri de vârsta mea şi să le ofer cărţi, acum ofer cărţi în special tinerilor.”

Reacţii ale persoanelor pe care le-am întâlnit:

„Nu credeam ca mai există tineri care să fie preocupaţi de starea spirituală a celor din jur. Sunt încântat că v-am întâlnit!”

„Mulţumesc pentru acest cadou. De foarte mult timp nimeni nu mi-a mai oferit un cadou. Vă mulţumesc din suflet şi vă promit că o voi citi.”

În calitate de responsabil de proiecte, am văzut cum tinerii devin mai uniţi în cadrul grupului şi, totodată, mai motivaţi pentru a răspândi speranţa în această lume care a uitat să creadă în El. Misiunea te apropie de cer. Ea nu cunoaşte graniţe, iar satisfacţiile implicării întrec orice aşteptare. Dacă vrei să te simţi mai aproape de cer, urcă cu noi pe scara slujirii şi, avansând împreună, o să îl vedem curând pe Răscumpărătorul nostru!

Coordonator proiecte misionare studenţi

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor