Bacha Girmaye

  Iată că Eu sunt cu voi în toate zilele. (Matei 28:20)

  Într-o seară, în campania de evanghelizare din Etiopia, după terminarea predicii, a venit la mine un băieţel. Mi-a dat un bilet bine împăturit şi, într-o engleză destul de bună, m-a rugat să îl citesc cu atenţie. A doua zi când el urma să mă caute, trebuia să-i dau un răspuns. Am împărtăşit şi cu colegii mei ceea ce băiatul mi-a scris:

  „Bună, dragă Ruzza. Numele meu este Bacha Girmaye. Am zece ani. Nu sunt elev la şcoală, pentru că am probleme: probleme de familie. Părinţii mei sunt săraci şi mi-am pierdut speranţa. Îmi doresc să merg în Europa. Deci mă ajuţi? Vreau să fiu elevul tău. Nu vreau bani, haine. Vreau să învăţ, să fiu cinstit, să fiu credincios…! De acum, tu eşti responsabilă pentru mine. Citeşte şi gândeşte-te! Ştiu să cânt la chitară!” Cu majuscule, sus, în colţul din stânga al paginii era scris: „Roagă-te pentru mine!”, iar în josul paginii era scris: „Mulţumesc!”

  Ne-am rugat pentru el. Mi se părea totul atât de delicat! Din toată inima voiam să-l ajut… Cum să-i spun că Ruzza nu îl poate lua cu ea în Europa?

  A doua zi, tot aşteptam să-l întâlnesc, însă nu-l găseam. Deodată, în spatele meu, a apărut Bacha şi am început să vorbim. Mi-a povestit cu mai multe detalii de ce vrea să plece în Europa. Părinţii lui erau bolnavi şi nu îi puteau ajuta financiar pe niciunul dintre cei şase copii să termine şcoala. Insista să îl iau cu mine. I-am spus că deocamdată poate nu e cea mai bună idee. Cu siguranţă, familia lui are mare nevoie de el, atât părinţii, cât şi fraţii şi surorile lui. Era conştient de lucrul acesta, dar simţea că nu mai poate. L-am încurajat spunându-i că Dumnezeu este cu el şi că îi va da putere să facă faţă tuturor lucrurilor. I-am spus că el are o responsabilitate mare şi sigur va reuşi să treacă cu bine peste toate, dacă se va ruga, dacă va munci cinstit şi va căuta să fie un om bun. Mă privea lung şi îmi zâmbea, dând aprobator din cap. M-a rugat să nu îl uit şi să mă rog pentru el. De asemenea, mi-a spus că în următorii câţiva ani poate nu va veni în Europa, dar peste mai mulţi, sigur va veni!

  Nu am putut să-l ajut prea mult. Am vorbit doar cu pastorul şi traducătorul despre el pentru a fi ajutat. Mă bucur că Bacha s-a înscris la clasa de botez. Ne-am despărţit cu promisiunea că ne vom ruga unul pentru celălalt şi că îl vom lăsa pe Dumnezeu să lucreze în viaţa noastră!

  Dincolo de lacrimi, de tristeţe şi de suferinţă, noi putem auzi glasul Său zicându-ne: „îţi voi vindeca inima frântă şi îţi voi lega rănile. Sunt cu tine atunci când eşti în cea mai mare nevoie!” Fie ca inima ta să se umple de laudă. Ai încredere! Dumnezeu este cu tine!

  Luiza Oana Capotă, Muntenia

  Bacha Girmaye - 2016. Într-o seară, în campania de evanghelizare din Etiopia, după terminarea predicii, a venit la mine un băieţel. Mi-a dat un bilet bine împăturit şi, într-o engleză destul de bună, m-a rugat să îl citesc cu atenţie. A doua zi când el urma să mă caute, trebuia să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...