Bacha Girmaye

  Iată că Eu sunt cu voi în toate zilele. (Matei 28:20)

  Într-o seară, în campania de evanghelizare din Etiopia, după terminarea predicii, a venit la mine un băieţel. Mi-a dat un bilet bine împăturit şi, într-o engleză destul de bună, m-a rugat să îl citesc cu atenţie. A doua zi când el urma să mă caute, trebuia să-i dau un răspuns. Am împărtăşit şi cu colegii mei ceea ce băiatul mi-a scris:

  „Bună, dragă Ruzza. Numele meu este Bacha Girmaye. Am zece ani. Nu sunt elev la şcoală, pentru că am probleme: probleme de familie. Părinţii mei sunt săraci şi mi-am pierdut speranţa. Îmi doresc să merg în Europa. Deci mă ajuţi? Vreau să fiu elevul tău. Nu vreau bani, haine. Vreau să învăţ, să fiu cinstit, să fiu credincios…! De acum, tu eşti responsabilă pentru mine. Citeşte şi gândeşte-te! Ştiu să cânt la chitară!” Cu majuscule, sus, în colţul din stânga al paginii era scris: „Roagă-te pentru mine!”, iar în josul paginii era scris: „Mulţumesc!”

  Ne-am rugat pentru el. Mi se părea totul atât de delicat! Din toată inima voiam să-l ajut… Cum să-i spun că Ruzza nu îl poate lua cu ea în Europa?

  A doua zi, tot aşteptam să-l întâlnesc, însă nu-l găseam. Deodată, în spatele meu, a apărut Bacha şi am început să vorbim. Mi-a povestit cu mai multe detalii de ce vrea să plece în Europa. Părinţii lui erau bolnavi şi nu îi puteau ajuta financiar pe niciunul dintre cei şase copii să termine şcoala. Insista să îl iau cu mine. I-am spus că deocamdată poate nu e cea mai bună idee. Cu siguranţă, familia lui are mare nevoie de el, atât părinţii, cât şi fraţii şi surorile lui. Era conştient de lucrul acesta, dar simţea că nu mai poate. L-am încurajat spunându-i că Dumnezeu este cu el şi că îi va da putere să facă faţă tuturor lucrurilor. I-am spus că el are o responsabilitate mare şi sigur va reuşi să treacă cu bine peste toate, dacă se va ruga, dacă va munci cinstit şi va căuta să fie un om bun. Mă privea lung şi îmi zâmbea, dând aprobator din cap. M-a rugat să nu îl uit şi să mă rog pentru el. De asemenea, mi-a spus că în următorii câţiva ani poate nu va veni în Europa, dar peste mai mulţi, sigur va veni!

  Nu am putut să-l ajut prea mult. Am vorbit doar cu pastorul şi traducătorul despre el pentru a fi ajutat. Mă bucur că Bacha s-a înscris la clasa de botez. Ne-am despărţit cu promisiunea că ne vom ruga unul pentru celălalt şi că îl vom lăsa pe Dumnezeu să lucreze în viaţa noastră!

  Dincolo de lacrimi, de tristeţe şi de suferinţă, noi putem auzi glasul Său zicându-ne: „îţi voi vindeca inima frântă şi îţi voi lega rănile. Sunt cu tine atunci când eşti în cea mai mare nevoie!” Fie ca inima ta să se umple de laudă. Ai încredere! Dumnezeu este cu tine!

  Luiza Oana Capotă, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...