Bacha Girmaye

  Iată că Eu sunt cu voi în toate zilele. (Matei 28:20)

  Într-o seară, în campania de evanghelizare din Etiopia, după terminarea predicii, a venit la mine un băieţel. Mi-a dat un bilet bine împăturit şi, într-o engleză destul de bună, m-a rugat să îl citesc cu atenţie. A doua zi când el urma să mă caute, trebuia să-i dau un răspuns. Am împărtăşit şi cu colegii mei ceea ce băiatul mi-a scris:

  „Bună, dragă Ruzza. Numele meu este Bacha Girmaye. Am zece ani. Nu sunt elev la şcoală, pentru că am probleme: probleme de familie. Părinţii mei sunt săraci şi mi-am pierdut speranţa. Îmi doresc să merg în Europa. Deci mă ajuţi? Vreau să fiu elevul tău. Nu vreau bani, haine. Vreau să învăţ, să fiu cinstit, să fiu credincios…! De acum, tu eşti responsabilă pentru mine. Citeşte şi gândeşte-te! Ştiu să cânt la chitară!” Cu majuscule, sus, în colţul din stânga al paginii era scris: „Roagă-te pentru mine!”, iar în josul paginii era scris: „Mulţumesc!”

  Ne-am rugat pentru el. Mi se părea totul atât de delicat! Din toată inima voiam să-l ajut… Cum să-i spun că Ruzza nu îl poate lua cu ea în Europa?

  A doua zi, tot aşteptam să-l întâlnesc, însă nu-l găseam. Deodată, în spatele meu, a apărut Bacha şi am început să vorbim. Mi-a povestit cu mai multe detalii de ce vrea să plece în Europa. Părinţii lui erau bolnavi şi nu îi puteau ajuta financiar pe niciunul dintre cei şase copii să termine şcoala. Insista să îl iau cu mine. I-am spus că deocamdată poate nu e cea mai bună idee. Cu siguranţă, familia lui are mare nevoie de el, atât părinţii, cât şi fraţii şi surorile lui. Era conştient de lucrul acesta, dar simţea că nu mai poate. L-am încurajat spunându-i că Dumnezeu este cu el şi că îi va da putere să facă faţă tuturor lucrurilor. I-am spus că el are o responsabilitate mare şi sigur va reuşi să treacă cu bine peste toate, dacă se va ruga, dacă va munci cinstit şi va căuta să fie un om bun. Mă privea lung şi îmi zâmbea, dând aprobator din cap. M-a rugat să nu îl uit şi să mă rog pentru el. De asemenea, mi-a spus că în următorii câţiva ani poate nu va veni în Europa, dar peste mai mulţi, sigur va veni!

  Nu am putut să-l ajut prea mult. Am vorbit doar cu pastorul şi traducătorul despre el pentru a fi ajutat. Mă bucur că Bacha s-a înscris la clasa de botez. Ne-am despărţit cu promisiunea că ne vom ruga unul pentru celălalt şi că îl vom lăsa pe Dumnezeu să lucreze în viaţa noastră!

  Dincolo de lacrimi, de tristeţe şi de suferinţă, noi putem auzi glasul Său zicându-ne: „îţi voi vindeca inima frântă şi îţi voi lega rănile. Sunt cu tine atunci când eşti în cea mai mare nevoie!” Fie ca inima ta să se umple de laudă. Ai încredere! Dumnezeu este cu tine!

  Luiza Oana Capotă, Muntenia

  Bacha Girmaye - 2016. Într-o seară, în campania de evanghelizare din Etiopia, după terminarea predicii, a venit la mine un băieţel. Mi-a dat un bilet bine împăturit şi, într-o engleză destul de bună, m-a rugat să îl citesc cu atenţie. A doua zi când el urma să mă caute, trebuia să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...