Un loc al împăcării

  Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur…” (Geneza 2:18)

  Soţ şi soţie, doi tineri căsătoriţi au sosit la Centrul de Sănătate Herghelia, pentru a încerca să mai pună un petic la căsătoria lor, care era pe punctul de a se destrăma. Viaţa lor era de acum un orizont de visuri prăbuşite. Trebuia evitat divorţul – această experienţă dureroasă ce bulversează exisistenţa persoanei în toate aspectele sale, conferindu-i o poziţie socială tristă şi dificilă. Totuşi, în situaţii zguduitoare putem crea speranţe, mai cu seamă că la mijloc era şi un copil care trebuia „împărţit” între tata şi mama.

  Problemele cu care pacienţii vin la Herghelia cuprind un spectru mai larg ce acţionează nu numai asupra trupului, ci şi asupra sufletului, acestea constituind una dintre cele mai dureroase trăiri. De aceea, omul trebuie luat ca întreg, acţionând psihosomatic – trup, minte şi suflet.

  Prin consilierea făcută de către capelanul unităţii cu părţile luate sepaarat s-a constatat că nu erau nişte munţi de netrecut, ci o încrucişare de mici interese şi porniri egoiste, ambiţii la care nu puteau renunţa. Toate acestea îi treceau printr-un proces de pripită argumentare a proporţiilor, unde totul era poluat cu înălţare de sine.

  După consilierea făcută cu fiecare separat, analizându-se situaţia, s-a trecut la consilierea împreună, puşi amândoi faţă în faţă. Cu tact şi cu răbdare, problemele au intrat într-un proces de descompunere şi topire graniţelor sufleteşti, care mai înainte le-au creat zile furtunoase. A început
  reaşezarea unei vieţi frumoase. Se spune că valoarea oamenilor se măsoară după greutăţile învinse de ei.

  La sfârşitul sejurului, au plecat acasă biruitori, uniţi în acea notă comună – copilaşul – şi cu noi idealuri pentru viitor.

  Dovada că lucrurile au intrat pe făgaşul cel bun este şi faptul că au fost binecuvântaţi cu încă un copilaş care le-a adus un plus de bucurie şi fericire în „noul” lor cămin.

  „Iubirea supremă faţă de Dumnezeu şi iubirea neegoistă pentru semeni sunt cel mai preţios dar cu care ne poate binecuvânta Tatăl nostru ceresc…

  Adevărata iubire este un principiu înalt şi sfânt, având un caracter cu totul diferit de acea dragoste care răsare dintr-un impuls şi moare îndată ce este serios încercată. Ea nu este o emoţie sau un impuls trecător, ci hotărârea fermă a unei voinţe sfinţite… Iubirea îi conferă celui care o are onestitate, bunătate şi un comportament plăcut şi atrăgător. Ea luminează expresia feţei şi modelează tonul vocii; ea rafinează şi înalţă întreaga fiinţă.” (Ellen G. White, Minte, caracter, personalitate, p. 51)

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Un loc al împăcării - 2016. Soţ şi soţie, doi tineri căsătoriţi au sosit la Centrul de Sănătate Herghelia, pentru a încerca să mai pună un petic la căsătoria lor, care era pe punctul de a se destrăma. Viaţa lor era de acum un orizont de visuri prăbuşite. Trebuia evitat divorţul...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...