Un loc al împăcării

  Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur…” (Geneza 2:18)

  Soţ şi soţie, doi tineri căsătoriţi au sosit la Centrul de Sănătate Herghelia, pentru a încerca să mai pună un petic la căsătoria lor, care era pe punctul de a se destrăma. Viaţa lor era de acum un orizont de visuri prăbuşite. Trebuia evitat divorţul – această experienţă dureroasă ce bulversează exisistenţa persoanei în toate aspectele sale, conferindu-i o poziţie socială tristă şi dificilă. Totuşi, în situaţii zguduitoare putem crea speranţe, mai cu seamă că la mijloc era şi un copil care trebuia „împărţit” între tata şi mama.

  Problemele cu care pacienţii vin la Herghelia cuprind un spectru mai larg ce acţionează nu numai asupra trupului, ci şi asupra sufletului, acestea constituind una dintre cele mai dureroase trăiri. De aceea, omul trebuie luat ca întreg, acţionând psihosomatic – trup, minte şi suflet.

  Prin consilierea făcută de către capelanul unităţii cu părţile luate sepaarat s-a constatat că nu erau nişte munţi de netrecut, ci o încrucişare de mici interese şi porniri egoiste, ambiţii la care nu puteau renunţa. Toate acestea îi treceau printr-un proces de pripită argumentare a proporţiilor, unde totul era poluat cu înălţare de sine.

  După consilierea făcută cu fiecare separat, analizându-se situaţia, s-a trecut la consilierea împreună, puşi amândoi faţă în faţă. Cu tact şi cu răbdare, problemele au intrat într-un proces de descompunere şi topire graniţelor sufleteşti, care mai înainte le-au creat zile furtunoase. A început
  reaşezarea unei vieţi frumoase. Se spune că valoarea oamenilor se măsoară după greutăţile învinse de ei.

  La sfârşitul sejurului, au plecat acasă biruitori, uniţi în acea notă comună – copilaşul – şi cu noi idealuri pentru viitor.

  Dovada că lucrurile au intrat pe făgaşul cel bun este şi faptul că au fost binecuvântaţi cu încă un copilaş care le-a adus un plus de bucurie şi fericire în „noul” lor cămin.

  „Iubirea supremă faţă de Dumnezeu şi iubirea neegoistă pentru semeni sunt cel mai preţios dar cu care ne poate binecuvânta Tatăl nostru ceresc…

  Adevărata iubire este un principiu înalt şi sfânt, având un caracter cu totul diferit de acea dragoste care răsare dintr-un impuls şi moare îndată ce este serios încercată. Ea nu este o emoţie sau un impuls trecător, ci hotărârea fermă a unei voinţe sfinţite… Iubirea îi conferă celui care o are onestitate, bunătate şi un comportament plăcut şi atrăgător. Ea luminează expresia feţei şi modelează tonul vocii; ea rafinează şi înalţă întreaga fiinţă.” (Ellen G. White, Minte, caracter, personalitate, p. 51)

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Un loc al împăcării - 2016. Soţ şi soţie, doi tineri căsătoriţi au sosit la Centrul de Sănătate Herghelia, pentru a încerca să mai pună un petic la căsătoria lor, care era pe punctul de a se destrăma. Viaţa lor era de acum un orizont de visuri prăbuşite. Trebuia evitat divorţul...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...