Articolul precedentPune-ți amprenta!
  Articolul următorLegea lui Dumnezeu

  Meseria meseriilor

  Fiule, păstrează cuvintele mele şi ţine la sfaturile mele. (Proverbele 7:1)

  Meseria de părinte este una dintre cele mai importante şi mai provocatoare meserii. Nici nu se naşte bine copilul, că programul liniştit de altădată e întors pe dos cât ai clipi din ochi. Neajutorat şi total dependent la început de ajutorul părintelui, copilul creşte, se dezvoltă, învaţă să iubească şi să dăruiască celor dragi încredere, respect şi preţuire. Cel puţin, aşa ar fi de aşteptat să se întâmple.

  Ca părinţi, urmărim fiecare progres al copiilor noştri, suntem atenţi la fiecare detaliu şi căutăm, pe cât posibil, să le asigurăm o educaţie care să le ofere acestora o perspectivă cât mai largă şi o protecţie cât mai sigură împotriva a tot ce înseamnă frustrare, durere şi dezamăgire. Suntem încântaţi când îi vedem punând în aplicare sfaturile părinteşti şi suferim alături de ei şi poate într-o măsură mai mare decât suferă ei înşişi, pentru fiecare alegere greşită şi pentru fiecare suferinţă provocată prin neascultare. Da, greşelile lor, încăpăţânarea, lipsa de respect şi consideraţie manifestate uneori, ne pot răni inima, dar nu ne pot împiedica să îi iubim şi să luptăm pentru fericirea lor.

  M-am gândit la Dumnezeu, Părintele nostru…, la răbdarea, dragostea, frustrarea şi aşteptarea inimii Lui. Ia timp să creşti un copil, doi sau trei… Dar cum e oare să creşti copii non-stop? Pentru că Dumnezeu creşte copii non-stop. Noi suntem fiicele Lui. Vă daţi seama ce volum mare de răbdare, dragoste, înţelepciune şi bunătate presupune această meserie? Pentru El, fiecare copil e unic, de neînlocuit. Iar doza de atenţie, dragoste şi purtare de grijă manifestate faţă de fiecare este continuă, absolută, desăvârşită. îmi imaginez bucuria Lui atunci când alegem să-L ascultăm… Ascultarea este dovada că Îi recunoaştem autoritatea, că îl iubim şi îl respectăm. Nu vreau însă să îmi imaginez durerea care Îi sfâşie inima atunci când suntem prea ocupate ca să-I acordăm atenţie, ca să-I ascultăm îndemnurile şi să-I împlinim voia. Uneori, poate că am uitat de El, altă dată L-am repezit sau poate că i-am spus două vorbe în grabă… Poate să existe pentru părinte o durere mai mare decât aceea de a fi uitat sau de a fi tratat cu indiferenţă?

  Cum ne raportăm la Dumnezeu, Părintele nostru? Am împlinit aşteptările Lui? Când I-am umplut inima cu bucurie ultima oară? Ziua de azi este darul Lui pentru noi… El tânjeşte după atenţia şi dragostea noastră. Cât Îl vom lăsa să mai aştepte?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...