Articolul precedentPune-ți amprenta!
  Articolul următorLegea lui Dumnezeu

  Meseria meseriilor

  Fiule, păstrează cuvintele mele şi ţine la sfaturile mele. (Proverbele 7:1)

  Meseria de părinte este una dintre cele mai importante şi mai provocatoare meserii. Nici nu se naşte bine copilul, că programul liniştit de altădată e întors pe dos cât ai clipi din ochi. Neajutorat şi total dependent la început de ajutorul părintelui, copilul creşte, se dezvoltă, învaţă să iubească şi să dăruiască celor dragi încredere, respect şi preţuire. Cel puţin, aşa ar fi de aşteptat să se întâmple.

  Ca părinţi, urmărim fiecare progres al copiilor noştri, suntem atenţi la fiecare detaliu şi căutăm, pe cât posibil, să le asigurăm o educaţie care să le ofere acestora o perspectivă cât mai largă şi o protecţie cât mai sigură împotriva a tot ce înseamnă frustrare, durere şi dezamăgire. Suntem încântaţi când îi vedem punând în aplicare sfaturile părinteşti şi suferim alături de ei şi poate într-o măsură mai mare decât suferă ei înşişi, pentru fiecare alegere greşită şi pentru fiecare suferinţă provocată prin neascultare. Da, greşelile lor, încăpăţânarea, lipsa de respect şi consideraţie manifestate uneori, ne pot răni inima, dar nu ne pot împiedica să îi iubim şi să luptăm pentru fericirea lor.

  M-am gândit la Dumnezeu, Părintele nostru…, la răbdarea, dragostea, frustrarea şi aşteptarea inimii Lui. Ia timp să creşti un copil, doi sau trei… Dar cum e oare să creşti copii non-stop? Pentru că Dumnezeu creşte copii non-stop. Noi suntem fiicele Lui. Vă daţi seama ce volum mare de răbdare, dragoste, înţelepciune şi bunătate presupune această meserie? Pentru El, fiecare copil e unic, de neînlocuit. Iar doza de atenţie, dragoste şi purtare de grijă manifestate faţă de fiecare este continuă, absolută, desăvârşită. îmi imaginez bucuria Lui atunci când alegem să-L ascultăm… Ascultarea este dovada că Îi recunoaştem autoritatea, că îl iubim şi îl respectăm. Nu vreau însă să îmi imaginez durerea care Îi sfâşie inima atunci când suntem prea ocupate ca să-I acordăm atenţie, ca să-I ascultăm îndemnurile şi să-I împlinim voia. Uneori, poate că am uitat de El, altă dată L-am repezit sau poate că i-am spus două vorbe în grabă… Poate să existe pentru părinte o durere mai mare decât aceea de a fi uitat sau de a fi tratat cu indiferenţă?

  Cum ne raportăm la Dumnezeu, Părintele nostru? Am împlinit aşteptările Lui? Când I-am umplut inima cu bucurie ultima oară? Ziua de azi este darul Lui pentru noi… El tânjeşte după atenţia şi dragostea noastră. Cât Îl vom lăsa să mai aştepte?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Meseria meseriilor - 2016. Meseria de părinte este una dintre cele mai importante şi mai provocatoare meserii. Nici nu se naşte bine copilul, că programul liniştit de altădată e întors pe dos cât ai clipi din ochi. Neajutorat şi total dependent la început de ajutorul părintelui, copilul creşte, se dezvoltă, învaţă să iubească şi să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....