Articolul precedentPune-ți amprenta!
  Articolul următorLegea lui Dumnezeu

  Meseria meseriilor

  Fiule, păstrează cuvintele mele şi ţine la sfaturile mele. (Proverbele 7:1)

  Meseria de părinte este una dintre cele mai importante şi mai provocatoare meserii. Nici nu se naşte bine copilul, că programul liniştit de altădată e întors pe dos cât ai clipi din ochi. Neajutorat şi total dependent la început de ajutorul părintelui, copilul creşte, se dezvoltă, învaţă să iubească şi să dăruiască celor dragi încredere, respect şi preţuire. Cel puţin, aşa ar fi de aşteptat să se întâmple.

  Ca părinţi, urmărim fiecare progres al copiilor noştri, suntem atenţi la fiecare detaliu şi căutăm, pe cât posibil, să le asigurăm o educaţie care să le ofere acestora o perspectivă cât mai largă şi o protecţie cât mai sigură împotriva a tot ce înseamnă frustrare, durere şi dezamăgire. Suntem încântaţi când îi vedem punând în aplicare sfaturile părinteşti şi suferim alături de ei şi poate într-o măsură mai mare decât suferă ei înşişi, pentru fiecare alegere greşită şi pentru fiecare suferinţă provocată prin neascultare. Da, greşelile lor, încăpăţânarea, lipsa de respect şi consideraţie manifestate uneori, ne pot răni inima, dar nu ne pot împiedica să îi iubim şi să luptăm pentru fericirea lor.

  M-am gândit la Dumnezeu, Părintele nostru…, la răbdarea, dragostea, frustrarea şi aşteptarea inimii Lui. Ia timp să creşti un copil, doi sau trei… Dar cum e oare să creşti copii non-stop? Pentru că Dumnezeu creşte copii non-stop. Noi suntem fiicele Lui. Vă daţi seama ce volum mare de răbdare, dragoste, înţelepciune şi bunătate presupune această meserie? Pentru El, fiecare copil e unic, de neînlocuit. Iar doza de atenţie, dragoste şi purtare de grijă manifestate faţă de fiecare este continuă, absolută, desăvârşită. îmi imaginez bucuria Lui atunci când alegem să-L ascultăm… Ascultarea este dovada că Îi recunoaştem autoritatea, că îl iubim şi îl respectăm. Nu vreau însă să îmi imaginez durerea care Îi sfâşie inima atunci când suntem prea ocupate ca să-I acordăm atenţie, ca să-I ascultăm îndemnurile şi să-I împlinim voia. Uneori, poate că am uitat de El, altă dată L-am repezit sau poate că i-am spus două vorbe în grabă… Poate să existe pentru părinte o durere mai mare decât aceea de a fi uitat sau de a fi tratat cu indiferenţă?

  Cum ne raportăm la Dumnezeu, Părintele nostru? Am împlinit aşteptările Lui? Când I-am umplut inima cu bucurie ultima oară? Ziua de azi este darul Lui pentru noi… El tânjeşte după atenţia şi dragostea noastră. Cât Îl vom lăsa să mai aştepte?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Meseria meseriilor - 2016. Meseria de părinte este una dintre cele mai importante şi mai provocatoare meserii. Nici nu se naşte bine copilul, că programul liniştit de altădată e întors pe dos cât ai clipi din ochi. Neajutorat şi total dependent la început de ajutorul părintelui, copilul creşte, se dezvoltă, învaţă să iubească şi să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...