Pune-ți amprenta!

Henry Faulds şi descoperirea amprentei

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16)

Prin modul cum trăieşti poţi influenţa radical viaţa familiei, a prietenilor şi chiar a unor necunoscuţi. în fiecare zi. Îţi laşi amprenta prin vorbe, prin gesturi sau chiar prin zâmbet. Alege întotdeauna ca influenţa ta să fie pozitivă!

De același autor

Noi perspective

Sunt sigur că ai fost surprins când ai aflat că o simplă scanare a amprentei te poate ajuta să îţi deblochezi telefonul, laptopul sau să realizezi tranzacţii bancare. Dar cine a descoperit amprenta?

Henry Faulds s-a născut într-o familie modestă din Glasgow, a absolvit medicina şi a dorit să fie medic misionar. Împreună cu soţia a călătorit în Japonia, unde a înfiinţat prima misiune scoţiană, cu un spital şi facilităţi de instruire pentru studenţii la Medicină. Faulds a ajutat la îmbunătăţirea metodelor antiseptice în timpul operaţiilor, a înfiinţat o şcoală pentru nevăzători şi a depus eforturi pentru stoparea răspândirii holerei.

Însoţind un prieten care studia arheologia, a fost impresionat de acurateţea urmelor lăsate de meşterii din Antichitate pe fragmentele de lut. Spiritul de observaţie l-a impulsionat să studieze amprentele proprii şi pe cele ale prietenilor, ajungând la concluzia că sunt unice. Când spitalul unde lucra a fost prădat, descoperirea amprentelor l-a ajutat să demonstreze nevinovăţia unui membru al echipei sale, care fusese pus sub acuzare de poliţie. Henry Faulds şi-a pus amprenta asupra vieţii a mii de oameni care şi-au putut demonstra nevinovăţia în momente dramatice ale vieţii lor.

Florin Mitriş, Craiova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Pune-ți amprenta! - 2016. Sunt sigur că ai fost surprins când ai aflat că o simplă scanare a amprentei te poate ajuta să îţi deblochezi telefonul, laptopul sau să realizezi tranzacţii bancare. Dar cine a descoperit amprenta? pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.