Pune-ți amprenta!

  Henry Faulds şi descoperirea amprentei

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16)

  Prin modul cum trăieşti poţi influenţa radical viaţa familiei, a prietenilor şi chiar a unor necunoscuţi. în fiecare zi. Îţi laşi amprenta prin vorbe, prin gesturi sau chiar prin zâmbet. Alege întotdeauna ca influenţa ta să fie pozitivă!

  Sunt sigur că ai fost surprins când ai aflat că o simplă scanare a amprentei te poate ajuta să îţi deblochezi telefonul, laptopul sau să realizezi tranzacţii bancare. Dar cine a descoperit amprenta?

  Henry Faulds s-a născut într-o familie modestă din Glasgow, a absolvit medicina şi a dorit să fie medic misionar. Împreună cu soţia a călătorit în Japonia, unde a înfiinţat prima misiune scoţiană, cu un spital şi facilităţi de instruire pentru studenţii la Medicină. Faulds a ajutat la îmbunătăţirea metodelor antiseptice în timpul operaţiilor, a înfiinţat o şcoală pentru nevăzători şi a depus eforturi pentru stoparea răspândirii holerei.

  Însoţind un prieten care studia arheologia, a fost impresionat de acurateţea urmelor lăsate de meşterii din Antichitate pe fragmentele de lut. Spiritul de observaţie l-a impulsionat să studieze amprentele proprii şi pe cele ale prietenilor, ajungând la concluzia că sunt unice. Când spitalul unde lucra a fost prădat, descoperirea amprentelor l-a ajutat să demonstreze nevinovăţia unui membru al echipei sale, care fusese pus sub acuzare de poliţie. Henry Faulds şi-a pus amprenta asupra vieţii a mii de oameni care şi-au putut demonstra nevinovăţia în momente dramatice ale vieţii lor.

  Florin Mitriş, Craiova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...