Articolul precedentUn prieten mereu alături
  Articolul următorDrumul spre casă

  O picătură de apă în mare

  Ce este omul ca să te gândeşti la el? Şi fiul omului ca să-l bagi în seamă? L-ai făcut cu puţin mai prejos decât Dumnezeu şi l-ai încununat cu slavă şi cinste. (Psalmii 8:4,5)

  O picătură de apă în mare. Mult sau puţin? Am putea spune că e mult prea puţin, fără importanţă, neobservabilă, nici nu merită să o aminteşti. Dar marea are nevoie de fiecare picătură a ei, pentru că astfel se formează. Şi noi suntem picături pe pământ, dar pentru Creator suntem foarte preţioase, de neînlocuit. Doar nişte picături de apă, dar Dumnezeu se apleacă spre noi. Îngerii sunt uimiţi să vadă că Dumnezeu îşi găseşte bucuria în relaţionarea cu omul, care este un fir de praf, dar care oglindeşte chipul lui Dumnezeu. Fără o picătură, marea este mai puţină şi fără un om, pe pământ sunt mai puţini oameni. Viaţa e o picătură în oceanul nesfârşit. Dar ce este oceanul, dacă nu mulţimea acestor picături pe care o unitate îndepărtată le ţine laolaltă?

  Viaţa e atât de preţioasă, o comoară de mare preţ, care nu se compară cu nimic. Putem recupera orice am pierdut pe parcursul vieţii, dar nimeni nu-şi poate trăi viaţa de două ori pe acest pământ. Se poate trăi doar o dată, de aceea merită să fie trăită frumos. Să aducem în viaţa noastră mai mult zâmbet, mai multă seninătate. Zâmbetul este cel care uşurează purtarea poverilor de fiecare zi, şterge lacrimile şi face să se uite durerea şi amărăciunea. Cu zâmbetul nostru îi înveselim şi pe alţii, le alinăm rănile şi îi ridicăm pe oamenii prăbuşiţi de durere, loviţi prea tare de Satana. De aceea, să nu uităm, surorilor, zâmbetul este obligatoriu!

  În afară de acesta, avem la dispoziţie cuvintele din care putem forma propoziţii minunate. Îi putem mulţumi lui Dumnezeu că ne-a creat atât de minunat. Le putem spune celorlalţi oameni că sunt importanţi pentru noi şi că îi iubim. Le putem spune că Dumnezeu îi iubeşte foarte mult şi ne primeşte pe toţi în harul Său. Nu uitaţi să spuneţi cuvinte frumoase, înălţătoare, de recunoştinţă la adresa lui Dumnezeu şi a oamenilor. E obligatoriu!

  Apoi să observăm frumuseţile care ne înconjoară. Dumnezeu a creat acest pământ cu grijă, l-a împodobit cu o mulţime de culori şi l-a îmbrăcat cu dovezi ale dragostei: picăturile de rouă pe firul de iarbă, cântecul păsărelelor, minunăţia răsăritului de soare şi mângâierea razelor lui, bogăţia lanului de grâu împodobit cu maci, adierea vântului de seară, sclipirea stelelor noaptea… Nu uitaţi să vedeţi frumuseţea care atinge corzile sensibile ale sufletului nostru. Este obligatoriu!

  Doamne, tânjesc să pot observa frumuseţile mărunte, ascunse şi să mă pot minuna de caracterul Tău desăvârşit chiar astăzi, acolo unde sunt.

  Balia Erzsebet Erika, Teleac, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...