Articolul precedentUn prieten mereu alături
  Articolul următorDrumul spre casă

  O picătură de apă în mare

  Ce este omul ca să te gândeşti la el? Şi fiul omului ca să-l bagi în seamă? L-ai făcut cu puţin mai prejos decât Dumnezeu şi l-ai încununat cu slavă şi cinste. (Psalmii 8:4,5)

  O picătură de apă în mare. Mult sau puţin? Am putea spune că e mult prea puţin, fără importanţă, neobservabilă, nici nu merită să o aminteşti. Dar marea are nevoie de fiecare picătură a ei, pentru că astfel se formează. Şi noi suntem picături pe pământ, dar pentru Creator suntem foarte preţioase, de neînlocuit. Doar nişte picături de apă, dar Dumnezeu se apleacă spre noi. Îngerii sunt uimiţi să vadă că Dumnezeu îşi găseşte bucuria în relaţionarea cu omul, care este un fir de praf, dar care oglindeşte chipul lui Dumnezeu. Fără o picătură, marea este mai puţină şi fără un om, pe pământ sunt mai puţini oameni. Viaţa e o picătură în oceanul nesfârşit. Dar ce este oceanul, dacă nu mulţimea acestor picături pe care o unitate îndepărtată le ţine laolaltă?

  Viaţa e atât de preţioasă, o comoară de mare preţ, care nu se compară cu nimic. Putem recupera orice am pierdut pe parcursul vieţii, dar nimeni nu-şi poate trăi viaţa de două ori pe acest pământ. Se poate trăi doar o dată, de aceea merită să fie trăită frumos. Să aducem în viaţa noastră mai mult zâmbet, mai multă seninătate. Zâmbetul este cel care uşurează purtarea poverilor de fiecare zi, şterge lacrimile şi face să se uite durerea şi amărăciunea. Cu zâmbetul nostru îi înveselim şi pe alţii, le alinăm rănile şi îi ridicăm pe oamenii prăbuşiţi de durere, loviţi prea tare de Satana. De aceea, să nu uităm, surorilor, zâmbetul este obligatoriu!

  În afară de acesta, avem la dispoziţie cuvintele din care putem forma propoziţii minunate. Îi putem mulţumi lui Dumnezeu că ne-a creat atât de minunat. Le putem spune celorlalţi oameni că sunt importanţi pentru noi şi că îi iubim. Le putem spune că Dumnezeu îi iubeşte foarte mult şi ne primeşte pe toţi în harul Său. Nu uitaţi să spuneţi cuvinte frumoase, înălţătoare, de recunoştinţă la adresa lui Dumnezeu şi a oamenilor. E obligatoriu!

  Apoi să observăm frumuseţile care ne înconjoară. Dumnezeu a creat acest pământ cu grijă, l-a împodobit cu o mulţime de culori şi l-a îmbrăcat cu dovezi ale dragostei: picăturile de rouă pe firul de iarbă, cântecul păsărelelor, minunăţia răsăritului de soare şi mângâierea razelor lui, bogăţia lanului de grâu împodobit cu maci, adierea vântului de seară, sclipirea stelelor noaptea… Nu uitaţi să vedeţi frumuseţea care atinge corzile sensibile ale sufletului nostru. Este obligatoriu!

  Doamne, tânjesc să pot observa frumuseţile mărunte, ascunse şi să mă pot minuna de caracterul Tău desăvârşit chiar astăzi, acolo unde sunt.

  Balia Erzsebet Erika, Teleac, Transilvania de Sud

  O picătură de apă în mare - 2016. O picătură de apă în mare. Mult sau puţin? Am putea spune că e mult prea puţin, fără importanţă, neobservabilă, nici nu merită să o aminteşti. Dar marea are nevoie de fiecare picătură a ei, pentru că astfel se formează. Şi noi suntem picături pe pământ, dar...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...