Articolul precedentDe la joc la excelență
  Articolul următorPus la probă

  Criză?

  Împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu in casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l şi nu întoarce spatele semenului tău. (Isaia 58:7)

  Este prea de tot. Doamne… Când toată lumea face provizii pentru ziua de mâine. Tu îmi spui să împart bucata de pâine şi hainele cu cei în nevoi… Dacă mi-ai fi zis cu cei din familie, aş fi făcut un efort, dar cu cei din afară, cu nişte necunoscuţi…, nu, nu, e prea mult. Nu gândim toţi la fel ?!

  Dumnezeu însă gândeşte altfel: întâi Eu şi apoi tu. Păi, Doamne, eu nu Îţi dau? Dacă ar fi aşa, Ţi-aş da tot.

  Aici este misterul: „Adevărat vă spun că ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut” (Matei 25:40). Dacă Dumnezeu îi numeşte fraţi, cine sunt eu să îi numesc alcoolici, drogaţi, nespălaţi, pleava societăţii?

  Împreună cu alte două surori din Departamentul Misiunea Femeii, am început o lucrare şi în fiecare duminică mergem într-o zonă din centrul oraşului să împărţim câte un sendviş şi ceva cald la peste 100 de persoane. Unii dintre ei dorm sub cerul liber, fie că e timp frumos sau nu; pe bănci, acoperiţi cu celofan sau direct pe ciment, pe cutii de carton. Dacă la început erau retraşi, reţinuţi, nici nu îndrăzneau să ne privească, acum ne aşteaptă cu braţele deschise şi ne ies în întâmpinare. Reacţiile lor ne aduc multă bucurie: „Voi sunteţi ca Dunărea care udă şi înveseleşte totul în drumul ei”, „Voi sunteţi ca îngerii”, „Vă aşteptăm cu nerăbdare în fiecare duminică, nu pentru mâncare, ci să vă vedem, pentru că ne face atât de bine prezenţa voastră…”, „Nimeni nu vorbeşte cu noi, suntem numiţi gunoaiele societăţii”. O îmbrăţişare şi un cuvânt de mângâiere le face mult bine.

  Persoane care se opresc în loc ne întreabă de unde suntem şi dacă aparţinem vreunei biserici, şi atunci avem ocazia să dăm mărturie despre credinţa noastră în Dumnezeul dragostei şi al empatiei.

  Suntem susţinute în rugăciune de mulţi fraţi din biserică, şi Domnul îi îndeamnă pe mulţi alţii să ne ajute financiar. De curând ni s-au alăturat două voluntare catolice: o tânără din Paraguay şi o doamnă spaniolă, care au zis că apreciază ceea ce facem şi vor să ne ajute.

  Criza?! Nu are nicio legătură cu lucrarea lui Dumnezeu. „Puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10).

  Noi am probat-o! Probeaz-o şi tu!

  Doina Băncilă, Spania

  Criză? - 2016. Este prea de tot. Doamne... Când toată lumea face provizii pentru ziua de mâine. Tu îmi spui să împart bucata de pâine şi hainele cu cei în nevoi... Dacă mi-ai fi zis cu cei din familie, aş fi făcut un efort, dar cu cei din afară, cu nişte necunoscuţi..., nu, nu, e prea mult. Nu gândim toţi la fel ?!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...