Articolul precedentDe la joc la excelență
  Articolul următorPus la probă

  Criză?

  Împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu in casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l şi nu întoarce spatele semenului tău. (Isaia 58:7)

  Este prea de tot. Doamne… Când toată lumea face provizii pentru ziua de mâine. Tu îmi spui să împart bucata de pâine şi hainele cu cei în nevoi… Dacă mi-ai fi zis cu cei din familie, aş fi făcut un efort, dar cu cei din afară, cu nişte necunoscuţi…, nu, nu, e prea mult. Nu gândim toţi la fel ?!

  Dumnezeu însă gândeşte altfel: întâi Eu şi apoi tu. Păi, Doamne, eu nu Îţi dau? Dacă ar fi aşa, Ţi-aş da tot.

  Aici este misterul: „Adevărat vă spun că ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut” (Matei 25:40). Dacă Dumnezeu îi numeşte fraţi, cine sunt eu să îi numesc alcoolici, drogaţi, nespălaţi, pleava societăţii?

  Împreună cu alte două surori din Departamentul Misiunea Femeii, am început o lucrare şi în fiecare duminică mergem într-o zonă din centrul oraşului să împărţim câte un sendviş şi ceva cald la peste 100 de persoane. Unii dintre ei dorm sub cerul liber, fie că e timp frumos sau nu; pe bănci, acoperiţi cu celofan sau direct pe ciment, pe cutii de carton. Dacă la început erau retraşi, reţinuţi, nici nu îndrăzneau să ne privească, acum ne aşteaptă cu braţele deschise şi ne ies în întâmpinare. Reacţiile lor ne aduc multă bucurie: „Voi sunteţi ca Dunărea care udă şi înveseleşte totul în drumul ei”, „Voi sunteţi ca îngerii”, „Vă aşteptăm cu nerăbdare în fiecare duminică, nu pentru mâncare, ci să vă vedem, pentru că ne face atât de bine prezenţa voastră…”, „Nimeni nu vorbeşte cu noi, suntem numiţi gunoaiele societăţii”. O îmbrăţişare şi un cuvânt de mângâiere le face mult bine.

  Persoane care se opresc în loc ne întreabă de unde suntem şi dacă aparţinem vreunei biserici, şi atunci avem ocazia să dăm mărturie despre credinţa noastră în Dumnezeul dragostei şi al empatiei.

  Suntem susţinute în rugăciune de mulţi fraţi din biserică, şi Domnul îi îndeamnă pe mulţi alţii să ne ajute financiar. De curând ni s-au alăturat două voluntare catolice: o tânără din Paraguay şi o doamnă spaniolă, care au zis că apreciază ceea ce facem şi vor să ne ajute.

  Criza?! Nu are nicio legătură cu lucrarea lui Dumnezeu. „Puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10).

  Noi am probat-o! Probeaz-o şi tu!

  Doina Băncilă, Spania

  Criză? - 2016. Este prea de tot. Doamne... Când toată lumea face provizii pentru ziua de mâine. Tu îmi spui să împart bucata de pâine şi hainele cu cei în nevoi... Dacă mi-ai fi zis cu cei din familie, aş fi făcut un efort, dar cu cei din afară, cu nişte necunoscuţi..., nu, nu, e prea mult. Nu gândim toţi la fel ?!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...