Articolul precedentDe la joc la excelență
  Articolul următorPus la probă

  Criză?

  Împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu in casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l şi nu întoarce spatele semenului tău. (Isaia 58:7)

  Este prea de tot. Doamne… Când toată lumea face provizii pentru ziua de mâine. Tu îmi spui să împart bucata de pâine şi hainele cu cei în nevoi… Dacă mi-ai fi zis cu cei din familie, aş fi făcut un efort, dar cu cei din afară, cu nişte necunoscuţi…, nu, nu, e prea mult. Nu gândim toţi la fel ?!

  Dumnezeu însă gândeşte altfel: întâi Eu şi apoi tu. Păi, Doamne, eu nu Îţi dau? Dacă ar fi aşa, Ţi-aş da tot.

  Aici este misterul: „Adevărat vă spun că ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut” (Matei 25:40). Dacă Dumnezeu îi numeşte fraţi, cine sunt eu să îi numesc alcoolici, drogaţi, nespălaţi, pleava societăţii?

  Împreună cu alte două surori din Departamentul Misiunea Femeii, am început o lucrare şi în fiecare duminică mergem într-o zonă din centrul oraşului să împărţim câte un sendviş şi ceva cald la peste 100 de persoane. Unii dintre ei dorm sub cerul liber, fie că e timp frumos sau nu; pe bănci, acoperiţi cu celofan sau direct pe ciment, pe cutii de carton. Dacă la început erau retraşi, reţinuţi, nici nu îndrăzneau să ne privească, acum ne aşteaptă cu braţele deschise şi ne ies în întâmpinare. Reacţiile lor ne aduc multă bucurie: „Voi sunteţi ca Dunărea care udă şi înveseleşte totul în drumul ei”, „Voi sunteţi ca îngerii”, „Vă aşteptăm cu nerăbdare în fiecare duminică, nu pentru mâncare, ci să vă vedem, pentru că ne face atât de bine prezenţa voastră…”, „Nimeni nu vorbeşte cu noi, suntem numiţi gunoaiele societăţii”. O îmbrăţişare şi un cuvânt de mângâiere le face mult bine.

  Persoane care se opresc în loc ne întreabă de unde suntem şi dacă aparţinem vreunei biserici, şi atunci avem ocazia să dăm mărturie despre credinţa noastră în Dumnezeul dragostei şi al empatiei.

  Suntem susţinute în rugăciune de mulţi fraţi din biserică, şi Domnul îi îndeamnă pe mulţi alţii să ne ajute financiar. De curând ni s-au alăturat două voluntare catolice: o tânără din Paraguay şi o doamnă spaniolă, care au zis că apreciază ceea ce facem şi vor să ne ajute.

  Criza?! Nu are nicio legătură cu lucrarea lui Dumnezeu. „Puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10).

  Noi am probat-o! Probeaz-o şi tu!

  Doina Băncilă, Spania

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...