Articolul precedentVreau să zbor!
  Articolul următorMinuni ale harului

  Un cadou complet (II)

  Moise a zidit un altar şi i-a pus numele „Domnul, steagul meu”. (Exodul 17:15)

  La sfârşitul conferinţei, m-am urcat în trenul de întoarcere, de data aceasta direct: Constanţa-Oradea şi din nou la cuşetă. Eram tot patru persoane şi din nou un cuplu din Oradea, celălalt domn din compartiment fiind un împătimit de rebus. Seara a trecut repede, a urmat noaptea şi fiecare a reuşit să doarmă cât de cât.

  A doua zi dimineaţa, m-am trezit ceva mai devreme decât de obicei şi, spre mirarea mea, la 6 dimineaţa eram perfect trează, deşi somnul mi-a fost sincopat. Am ieşit pe culoarul strâmt din faţa compartimentelor şi acolo, privind pe geam minunile creaţiei lui Dumnezeu, am început să-L laud pe
  Domnul din toată inima mea, pe Cel care este Iehova Nisi, adică Dumnezeu Steagul meu, Dumnezeu biruitorul, Cel care ne dă biruinţa atunci când totul ni se pare pierdut. Am simţit stând acolo, la geam, că Domnul va purta de grijă acestei probleme, mă va ajuta să-L mărturisesc, mă va călăuzi cum anume să procedez şi ce să spun. Nu trebuia să-mi mai fac griji, nici să mă mai condamn în sinea mea că aş fi leneşă. Tot ceea ce trebuia să fac era să mă aşez cu totul la dispoziţia Lui. La un moment dat, m-am trezit rugându-mă astfel: „Doamne, nu ştiu cum va fi, dar eu cred că Tu îmi vei da o gură ca
  e a lui Ştefan să le pot vorbi celor din compartimentul meu fără să fiu oprită.”

  Şi exact aşa s-a şi întâmplat. Revenind în compartiment, am intrat rapid în vorbă cu doamna Doina şi am remarcat imediat interesul ei pentru lucrurile spirituale şi nu numai atât. Acest interes era dublat de o capacitate deosebită de recepţie, de răbdarea de a mă asculta cu un interes constant, astfel că i-am putut mărturisi despre Domnul cu lux de amănunte: atât întoarcerea mea la Domnul, cât şi primele experienţe pe drumul credinţei, care au venit să confirme dragostea Sa constantă şi temeinică pentru mine, faptul că m-a primit în familia Lui şi mă ocroteşte necurmat, i-am împărtăşit despre tema conferinţei: „Sezoanele vieţii şi Numele lui Dumnezeu”, despre femeile de excepţie care au vorbit şi despre puterea rugăciunii, a închinării care a caracterizat conferinţa. Întrucât ea mă asculta cu atenţie, atât soţul, cât şi celălalt domn din compartiment – împătimitul de rebus – ascultau şi ei, sau trăgeau cu urechea la tot ceea ce am spus.

  Astfel că pot afirma că Dumnezeu mi-a făcut un cadou complet, un dar peste măsură de mare, aşa cum obişnuieşte El. Slavă Lui pentru aceasta! Îl rog ca El să folosească în continuare cuvintele mele pentru întoarcerea la El şi binecuvântarea deplină atât a doamnei Doina şi a soţului ei, cât şi a celuilalt domn din compartiment.

  Mariana Dvorzsik, Oradea, Banat

  Un cadou complet (II) - 2016. Moise a zidit un altar şi i-a pus numele „Domnul, steagul meu”. (Exodul 17:15)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...