Articolul precedentVreau să zbor!
  Articolul următorMinuni ale harului

  Un cadou complet (II)

  Moise a zidit un altar şi i-a pus numele „Domnul, steagul meu”. (Exodul 17:15)

  La sfârşitul conferinţei, m-am urcat în trenul de întoarcere, de data aceasta direct: Constanţa-Oradea şi din nou la cuşetă. Eram tot patru persoane şi din nou un cuplu din Oradea, celălalt domn din compartiment fiind un împătimit de rebus. Seara a trecut repede, a urmat noaptea şi fiecare a reuşit să doarmă cât de cât.

  A doua zi dimineaţa, m-am trezit ceva mai devreme decât de obicei şi, spre mirarea mea, la 6 dimineaţa eram perfect trează, deşi somnul mi-a fost sincopat. Am ieşit pe culoarul strâmt din faţa compartimentelor şi acolo, privind pe geam minunile creaţiei lui Dumnezeu, am început să-L laud pe
  Domnul din toată inima mea, pe Cel care este Iehova Nisi, adică Dumnezeu Steagul meu, Dumnezeu biruitorul, Cel care ne dă biruinţa atunci când totul ni se pare pierdut. Am simţit stând acolo, la geam, că Domnul va purta de grijă acestei probleme, mă va ajuta să-L mărturisesc, mă va călăuzi cum anume să procedez şi ce să spun. Nu trebuia să-mi mai fac griji, nici să mă mai condamn în sinea mea că aş fi leneşă. Tot ceea ce trebuia să fac era să mă aşez cu totul la dispoziţia Lui. La un moment dat, m-am trezit rugându-mă astfel: „Doamne, nu ştiu cum va fi, dar eu cred că Tu îmi vei da o gură ca
  e a lui Ştefan să le pot vorbi celor din compartimentul meu fără să fiu oprită.”

  Şi exact aşa s-a şi întâmplat. Revenind în compartiment, am intrat rapid în vorbă cu doamna Doina şi am remarcat imediat interesul ei pentru lucrurile spirituale şi nu numai atât. Acest interes era dublat de o capacitate deosebită de recepţie, de răbdarea de a mă asculta cu un interes constant, astfel că i-am putut mărturisi despre Domnul cu lux de amănunte: atât întoarcerea mea la Domnul, cât şi primele experienţe pe drumul credinţei, care au venit să confirme dragostea Sa constantă şi temeinică pentru mine, faptul că m-a primit în familia Lui şi mă ocroteşte necurmat, i-am împărtăşit despre tema conferinţei: „Sezoanele vieţii şi Numele lui Dumnezeu”, despre femeile de excepţie care au vorbit şi despre puterea rugăciunii, a închinării care a caracterizat conferinţa. Întrucât ea mă asculta cu atenţie, atât soţul, cât şi celălalt domn din compartiment – împătimitul de rebus – ascultau şi ei, sau trăgeau cu urechea la tot ceea ce am spus.

  Astfel că pot afirma că Dumnezeu mi-a făcut un cadou complet, un dar peste măsură de mare, aşa cum obişnuieşte El. Slavă Lui pentru aceasta! Îl rog ca El să folosească în continuare cuvintele mele pentru întoarcerea la El şi binecuvântarea deplină atât a doamnei Doina şi a soţului ei, cât şi a celuilalt domn din compartiment.

  Mariana Dvorzsik, Oradea, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...