Dumnezeul meu salvator

  De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea. Toate oasele i le păzeşte, ca niciunul din ele să nu i se sfărâme. (Psalmii 34:19,20)

  Nu mă îndoiesc niciun moment de bunătatea şi îndurarea lui Dumnezeu, care zilnic veghează paşii noştri. Am învăţat dintotdeauna despre protecţia Lui şi despre faptul că merită să-mi pun încrederea în El. Suntem puşi la probă în fiecare zi prin anumite provocări, care mai de care mai subtile şi nebănuite.

  Voi alege una din experienţele mele personale, petrecute cu câteva luni în urmă. Niciodată nu plec de acasă fără să cer ajutorul şi protecţia lui Dumnezeu. Plecând spre serviciu, gândurile mele erau preocupate de ce aveam să fac în acea zi.

  Mă aflam pe trotuar, fără să bănuiesc ce avea să mi se întâmple. În următoarele secunde, aveam să fiu lovită şi aruncată la pământ. Pe moment nu am ştiut ce s-a întâmplat. Mi-am revenit puţin şi m-am ridicat speriată, fără ajutorul nimănui. Lumea din jurul meu era marcată de ceea ce văzuse. Când am încercat să aflu motivul căderii mele, mai multe persoane mi s-au adresat şi mi-au spus: „Doamnă, Dumnezeu a fost cu dumneata, puteai să fii moartă.” Altă persoană mi-a spus: „Îngerii v-au ocrotit.” Altele: „Nu aţi murit pentru că mai aveţi multe de făcut.” Iar eu le-am răspuns: „Da, cu adevărat am un Dumnezeu mare, care mi-a purtat de grijă mie şi vă poartă şi dumneavoastră.”

  Cu siguranţă vă întrebaţi ce s-a întâmplat. Dintr-un plop bătrân şi foarte înalt, s-a rupt o creangă groasă şi a căzut cu o viteză foarte mare, lovindu-mă la picioare şi doborându-mă la pământ. Dacă aceasta mi-ar fi căzut în cap, astăzi nu aş mai fi fost în viaţă.

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că a trimis îngerii lui păzitori şi m-a scăpat din această primejdie. Deşi vânătăile le-am avut pe durata mai multor săptămâni, le-am îndurat, gândind că Dumnezeu a făcut o minune în viaţa mea.

  Privind în urmă, îmi dau seama că şi în cele mai întunecate momente Dumnezeu ne ţine în mâna Sa. Cu adevărat, relaţia noastră cu El trebuie să fie prioritară, predându-ne zilnic Lui.

  „Îmi ridic ochii spre munţi… De unde îmi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita… Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac” (Psalmii 121:1-3,8).

  Viviana Comoraşu, Bucureşti, Muntenia

  Dumnezeul meu salvator - 2016. Nu mă îndoiesc niciun moment de bunătatea şi îndurarea lui Dumnezeu, care zilnic veghează paşii noştri. Am învăţat dintotdeauna despre protecţia Lui şi despre faptul că merită să-mi pun încrederea în El. Suntem puşi la probă în fiecare zi prin anumite provocări, care mai de care mai subtile şi nebănuite.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Sămânța pe cale – partea 1

  Inima mea era atât de învârtoșată, încât spinii au început să fie modul meu de exprimare. Spinii – modalitatea de a-i răni pe alții atunci când eu sufeream. Semănătorul a aruncat sămânţa și între spini. Apoi, ceva s-a întâmplat.

  Tu vei reveni!

  Roagă-te pentru acei oameni dedicați care dăruiesc din timpul și din talentele lor, care slujesc ca prezbiteri, diaconi, diaconi de ordine și instructoare pentru copii, pregătind flanelograful și decupajele, dar și restul membrilor de la biserică!

  Să cultivăm în inima noastră bunătatea

  Dacă vom arăta mai mult interes față de nevoile altora, aceasta va lumina fața lor, le va ușura povara și va face minuni în inima fiecăruia dintre ei. Să-L rugăm pe Tatăl să ne ajute să cuprindem cu dragoste viețile altora.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...