O nouă şansă

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. (Psalmii 91:11,12)

  În anul 2003, într-o joi după-amiază, fiul meu mai mare, în vârstă de 14 ani, a avut un accident îngrozitor. El era un ajutor de bază în familie, fiind cel mai mare dintre fraţi. Dădea de mâncare la animale şi tot el punea umărul la muncile câmpului.

  Cu toate că era în vacanţă, a înhămat calul la căruţă şi s-a dus să adune paiele de pe câmp. De unul singur a încărcat căruţa cu paie, apoi a pus furca peste acestea şi a dat bice calului, plecând spre casă. Ajunsese aproape de casă, însă, aflându-se pe o porţiune în pantă, calul a luat-o la fugă. A început să alerge şi el după căruţă, dar, deodată, la un hop, furca a lunecat de pe grămada de paie şi a căzut în coadă, cu coarnele în sus. În plină viteză, n-a mai apucat să o evite şi a intrat cu gâtul în colţii furcii. Unul dintre coarne i-a străpuns gâtul şi a ieşit prin cap. Speriat, el a început să strige după ajutor. L-a auzit o vecină care a venit imediat să mă anunţe. Văzându-l cu furca în gât, am simţit cum mi se înmoaie picioarele. Disperată, am sunat la ambulanţă, şi în timp ce aceasta sosea, l-am sunat şi pe soţul meu. El s-a îngălbenit la faţă şi a început să tremure. După ce şi-a mai revenit, a demontat coada furcii, iar doctorii au spus că am procedat bine, deoarece nu am încercat să-i scoatem furca. Ajuns la Spitalul Judeţean din Galaţi, a fost examinat de cei mai buni medici, care au afirmat că furca îi intrase prin partea anterioară a gâtului şi îi ieşise prin ceafă, între baza craniului şi a coloanei vertebrale. Avea o hemoragie foarte mare. Pentru că furca a atins măduva spinării, a rămas paralizat pe partea stângă (mâna şi piciorul). După grele încercări de recuperare şi multă mişcare la spitalul din Mangalia, fiul meu şi-a revenit. Eu cred că îngerul lui stătea lângă pat, îl veghea şi se ruga, deoarece fiul meu i-a simţit prezenţa şi l-a auzit. În prezent are 25 de ani şi este bine prin harul lui Dumnezeu.

  Vreau să vă încurajez că Dumnezeu poate face minuni indiferent în ce situaţie ne-am afla. Dacă treceţi prin momente grele, nu fiţi descurajate, aveţi încredere în Dumnezeu şi rugaţi-vă, pentru că El le va rezolva pe toate. Când a avut loc accidentul, eram îngrozită de faptul că puteam să-mi pierd fiul, dar Dumnezeu l-a salvat şi Îi mulţumesc în fiecare zi pentru aceasta. Să nu vă pierdeţi niciodată speranţa, fiindcă Tatăl nostru ceresc ne păzeşte mereu paşii şi nimic din ce ni se întâmplă nu cade sub incidenţa hazardului. Totul e supravegheat de un Tată iubitor. Puneţi-vă nădejdea în Domnul şi El va fi cu voi la orice pas.

  Aura Moisă, Galaţi, Moldova

  O nouă şansă - 2016. În anul 2003, într-o joi după-amiază, fiul meu mai mare, în vârstă de 14 ani, a avut un accident îngrozitor. El era un ajutor de bază în familie, fiind cel mai mare dintre fraţi. Dădea de mâncare la animale şi tot el punea umărul la muncile câmpului.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...