O nouă şansă

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. (Psalmii 91:11,12)

  În anul 2003, într-o joi după-amiază, fiul meu mai mare, în vârstă de 14 ani, a avut un accident îngrozitor. El era un ajutor de bază în familie, fiind cel mai mare dintre fraţi. Dădea de mâncare la animale şi tot el punea umărul la muncile câmpului.

  Cu toate că era în vacanţă, a înhămat calul la căruţă şi s-a dus să adune paiele de pe câmp. De unul singur a încărcat căruţa cu paie, apoi a pus furca peste acestea şi a dat bice calului, plecând spre casă. Ajunsese aproape de casă, însă, aflându-se pe o porţiune în pantă, calul a luat-o la fugă. A început să alerge şi el după căruţă, dar, deodată, la un hop, furca a lunecat de pe grămada de paie şi a căzut în coadă, cu coarnele în sus. În plină viteză, n-a mai apucat să o evite şi a intrat cu gâtul în colţii furcii. Unul dintre coarne i-a străpuns gâtul şi a ieşit prin cap. Speriat, el a început să strige după ajutor. L-a auzit o vecină care a venit imediat să mă anunţe. Văzându-l cu furca în gât, am simţit cum mi se înmoaie picioarele. Disperată, am sunat la ambulanţă, şi în timp ce aceasta sosea, l-am sunat şi pe soţul meu. El s-a îngălbenit la faţă şi a început să tremure. După ce şi-a mai revenit, a demontat coada furcii, iar doctorii au spus că am procedat bine, deoarece nu am încercat să-i scoatem furca. Ajuns la Spitalul Judeţean din Galaţi, a fost examinat de cei mai buni medici, care au afirmat că furca îi intrase prin partea anterioară a gâtului şi îi ieşise prin ceafă, între baza craniului şi a coloanei vertebrale. Avea o hemoragie foarte mare. Pentru că furca a atins măduva spinării, a rămas paralizat pe partea stângă (mâna şi piciorul). După grele încercări de recuperare şi multă mişcare la spitalul din Mangalia, fiul meu şi-a revenit. Eu cred că îngerul lui stătea lângă pat, îl veghea şi se ruga, deoarece fiul meu i-a simţit prezenţa şi l-a auzit. În prezent are 25 de ani şi este bine prin harul lui Dumnezeu.

  Vreau să vă încurajez că Dumnezeu poate face minuni indiferent în ce situaţie ne-am afla. Dacă treceţi prin momente grele, nu fiţi descurajate, aveţi încredere în Dumnezeu şi rugaţi-vă, pentru că El le va rezolva pe toate. Când a avut loc accidentul, eram îngrozită de faptul că puteam să-mi pierd fiul, dar Dumnezeu l-a salvat şi Îi mulţumesc în fiecare zi pentru aceasta. Să nu vă pierdeţi niciodată speranţa, fiindcă Tatăl nostru ceresc ne păzeşte mereu paşii şi nimic din ce ni se întâmplă nu cade sub incidenţa hazardului. Totul e supravegheat de un Tată iubitor. Puneţi-vă nădejdea în Domnul şi El va fi cu voi la orice pas.

  Aura Moisă, Galaţi, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...