O nouă şansă

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. (Psalmii 91:11,12)

  În anul 2003, într-o joi după-amiază, fiul meu mai mare, în vârstă de 14 ani, a avut un accident îngrozitor. El era un ajutor de bază în familie, fiind cel mai mare dintre fraţi. Dădea de mâncare la animale şi tot el punea umărul la muncile câmpului.

  Cu toate că era în vacanţă, a înhămat calul la căruţă şi s-a dus să adune paiele de pe câmp. De unul singur a încărcat căruţa cu paie, apoi a pus furca peste acestea şi a dat bice calului, plecând spre casă. Ajunsese aproape de casă, însă, aflându-se pe o porţiune în pantă, calul a luat-o la fugă. A început să alerge şi el după căruţă, dar, deodată, la un hop, furca a lunecat de pe grămada de paie şi a căzut în coadă, cu coarnele în sus. În plină viteză, n-a mai apucat să o evite şi a intrat cu gâtul în colţii furcii. Unul dintre coarne i-a străpuns gâtul şi a ieşit prin cap. Speriat, el a început să strige după ajutor. L-a auzit o vecină care a venit imediat să mă anunţe. Văzându-l cu furca în gât, am simţit cum mi se înmoaie picioarele. Disperată, am sunat la ambulanţă, şi în timp ce aceasta sosea, l-am sunat şi pe soţul meu. El s-a îngălbenit la faţă şi a început să tremure. După ce şi-a mai revenit, a demontat coada furcii, iar doctorii au spus că am procedat bine, deoarece nu am încercat să-i scoatem furca. Ajuns la Spitalul Judeţean din Galaţi, a fost examinat de cei mai buni medici, care au afirmat că furca îi intrase prin partea anterioară a gâtului şi îi ieşise prin ceafă, între baza craniului şi a coloanei vertebrale. Avea o hemoragie foarte mare. Pentru că furca a atins măduva spinării, a rămas paralizat pe partea stângă (mâna şi piciorul). După grele încercări de recuperare şi multă mişcare la spitalul din Mangalia, fiul meu şi-a revenit. Eu cred că îngerul lui stătea lângă pat, îl veghea şi se ruga, deoarece fiul meu i-a simţit prezenţa şi l-a auzit. În prezent are 25 de ani şi este bine prin harul lui Dumnezeu.

  Vreau să vă încurajez că Dumnezeu poate face minuni indiferent în ce situaţie ne-am afla. Dacă treceţi prin momente grele, nu fiţi descurajate, aveţi încredere în Dumnezeu şi rugaţi-vă, pentru că El le va rezolva pe toate. Când a avut loc accidentul, eram îngrozită de faptul că puteam să-mi pierd fiul, dar Dumnezeu l-a salvat şi Îi mulţumesc în fiecare zi pentru aceasta. Să nu vă pierdeţi niciodată speranţa, fiindcă Tatăl nostru ceresc ne păzeşte mereu paşii şi nimic din ce ni se întâmplă nu cade sub incidenţa hazardului. Totul e supravegheat de un Tată iubitor. Puneţi-vă nădejdea în Domnul şi El va fi cu voi la orice pas.

  Aura Moisă, Galaţi, Moldova

  O nouă şansă - 2016. În anul 2003, într-o joi după-amiază, fiul meu mai mare, în vârstă de 14 ani, a avut un accident îngrozitor. El era un ajutor de bază în familie, fiind cel mai mare dintre fraţi. Dădea de mâncare la animale şi tot el punea umărul la muncile câmpului.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...