Articolul precedentAscultarea este rodul dragostei
  Articolul următorO recoltă târzie (1)

  Scut şi ocrotire

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare! (Psalmii 103:2,4)

  Eram fericită când am plecat din misiunea de la penitenciar, pentru că n-am pierdut ocazia să-L mărturisesc pe Dumnezeu. M-am hotărât să trec prin piaţă pentru a cumpăra răsaduri de grădină. Mai întâi m-am oprit la o masă şi am cumpărat răsadul de ardei, pe care l-am aşezat în plasă, apoi m-am oprit în altă parte de unde am luat şi răsad de sfeclă roşie. În momentul în care a trebuit să plătesc, mi-am dat seama că nu mai am portofelul în geantă. Parcă se învârtea piaţa cu mine. Rapid, am realizat că lipsa portofelului nu însemna doar pierdea banilor, deşi aveam la mine o sumă considerabilă pe care trebuia s-o dau cuiva, dar şi a actelor. Cum aveam să mă descurc fără buletin, cuponul de pensie şi celelalte acte? În timp ce mă rugam, am hotărât să mă întorc la masa de unde cumpărasem răsadul de ardei. Era aglomeraţie, dar l-am zărit. Portofelul meu, uşor întredeschis era pe masă. Se puteau observa banii, dar cred că Dumnezeu a pus mâna Lui protectoare peste el şi nimeni nu l-a observat. Pentru mine a fost o minune. A doua zi, aveam iarăşi programare la penitenciar şi fără buletin n-aş fi putut să intru. Dar experienţa nu se termină aici. Nici îngerii răi nu dorm. Am urcat în autobuz pentru a mă îndrepta spre casă. Înainte cu o staţie de a coborî, am simţit că mă sufoc şi am început să tuşesc. Oamenii din autobuz i-au cerut şoferului să oprească şi să deschidă larg uşile. Toţi am coborât repede. Cineva folosise spray paralizant. După cinci minute ne-am reluat cursa şi am ajuns în siguranţă acasă. Dumnezeu a fost adăpost şi sprijin pentru mine în ziua aceea!

  Într-o altă ocazie, Dumnezeu mi-a dovedit credincioşia Lui faţă de mine şi am înţeles cât de mult mă iubeşte! Eram în bucătărie cu treburi obişnuite. Am urcat apoi în pod, însă la coborâre o treaptă de lemn s-a rupt şi am căzut de la 3 metri înălţime. Un nepot care se afla în apropiere a încercat să mă ajute. Eram plină de vânătăi, gâtul mă durea foarte tare. Am fost dusă la Serviciul de Urgenţă pentru investigaţii. Deşi am căzut de la o înălţime considerabilă, nu am avut nicio fractură sau leziune craniană. Dumnezeu încă o dată a fost scut şi ocrotire pentru mine.

  „Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac” (Psalmii 121:7,8)

  Cu un astfel de Dumnezeu, ai toate motivele ca astăzi să cânţi, să te rogi şi să porneşti la lucru cu deplină încredere în El! Curaj!

  Leana Peşea, Craiova, Oltenia

  Scut şi ocrotire - 2016. Eram fericită când am plecat din misiunea de la penitenciar, pentru că n-am pierdut ocazia să-L mărturisesc pe Dumnezeu. M-am hotărât să trec prin piaţă pentru a cumpăra răsaduri de grădină. Mai întâi m-am oprit la o masă şi am cumpărat răsadul de ardei, pe care l-am aşezat în plasă, apoi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...