Articolul precedentAscultarea este rodul dragostei
  Articolul următorO recoltă târzie (1)

  Scut şi ocrotire

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare! (Psalmii 103:2,4)

  Eram fericită când am plecat din misiunea de la penitenciar, pentru că n-am pierdut ocazia să-L mărturisesc pe Dumnezeu. M-am hotărât să trec prin piaţă pentru a cumpăra răsaduri de grădină. Mai întâi m-am oprit la o masă şi am cumpărat răsadul de ardei, pe care l-am aşezat în plasă, apoi m-am oprit în altă parte de unde am luat şi răsad de sfeclă roşie. În momentul în care a trebuit să plătesc, mi-am dat seama că nu mai am portofelul în geantă. Parcă se învârtea piaţa cu mine. Rapid, am realizat că lipsa portofelului nu însemna doar pierdea banilor, deşi aveam la mine o sumă considerabilă pe care trebuia s-o dau cuiva, dar şi a actelor. Cum aveam să mă descurc fără buletin, cuponul de pensie şi celelalte acte? În timp ce mă rugam, am hotărât să mă întorc la masa de unde cumpărasem răsadul de ardei. Era aglomeraţie, dar l-am zărit. Portofelul meu, uşor întredeschis era pe masă. Se puteau observa banii, dar cred că Dumnezeu a pus mâna Lui protectoare peste el şi nimeni nu l-a observat. Pentru mine a fost o minune. A doua zi, aveam iarăşi programare la penitenciar şi fără buletin n-aş fi putut să intru. Dar experienţa nu se termină aici. Nici îngerii răi nu dorm. Am urcat în autobuz pentru a mă îndrepta spre casă. Înainte cu o staţie de a coborî, am simţit că mă sufoc şi am început să tuşesc. Oamenii din autobuz i-au cerut şoferului să oprească şi să deschidă larg uşile. Toţi am coborât repede. Cineva folosise spray paralizant. După cinci minute ne-am reluat cursa şi am ajuns în siguranţă acasă. Dumnezeu a fost adăpost şi sprijin pentru mine în ziua aceea!

  Într-o altă ocazie, Dumnezeu mi-a dovedit credincioşia Lui faţă de mine şi am înţeles cât de mult mă iubeşte! Eram în bucătărie cu treburi obişnuite. Am urcat apoi în pod, însă la coborâre o treaptă de lemn s-a rupt şi am căzut de la 3 metri înălţime. Un nepot care se afla în apropiere a încercat să mă ajute. Eram plină de vânătăi, gâtul mă durea foarte tare. Am fost dusă la Serviciul de Urgenţă pentru investigaţii. Deşi am căzut de la o înălţime considerabilă, nu am avut nicio fractură sau leziune craniană. Dumnezeu încă o dată a fost scut şi ocrotire pentru mine.

  „Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac” (Psalmii 121:7,8)

  Cu un astfel de Dumnezeu, ai toate motivele ca astăzi să cânţi, să te rogi şi să porneşti la lucru cu deplină încredere în El! Curaj!

  Leana Peşea, Craiova, Oltenia

  Scut şi ocrotire - 2016. Eram fericită când am plecat din misiunea de la penitenciar, pentru că n-am pierdut ocazia să-L mărturisesc pe Dumnezeu. M-am hotărât să trec prin piaţă pentru a cumpăra răsaduri de grădină. Mai întâi m-am oprit la o masă şi am cumpărat răsadul de ardei, pe care l-am aşezat în plasă, apoi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...