Articolul precedentAscultarea este rodul dragostei
  Articolul următorO recoltă târzie (1)

  Scut şi ocrotire

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare! (Psalmii 103:2,4)

  Eram fericită când am plecat din misiunea de la penitenciar, pentru că n-am pierdut ocazia să-L mărturisesc pe Dumnezeu. M-am hotărât să trec prin piaţă pentru a cumpăra răsaduri de grădină. Mai întâi m-am oprit la o masă şi am cumpărat răsadul de ardei, pe care l-am aşezat în plasă, apoi m-am oprit în altă parte de unde am luat şi răsad de sfeclă roşie. În momentul în care a trebuit să plătesc, mi-am dat seama că nu mai am portofelul în geantă. Parcă se învârtea piaţa cu mine. Rapid, am realizat că lipsa portofelului nu însemna doar pierdea banilor, deşi aveam la mine o sumă considerabilă pe care trebuia s-o dau cuiva, dar şi a actelor. Cum aveam să mă descurc fără buletin, cuponul de pensie şi celelalte acte? În timp ce mă rugam, am hotărât să mă întorc la masa de unde cumpărasem răsadul de ardei. Era aglomeraţie, dar l-am zărit. Portofelul meu, uşor întredeschis era pe masă. Se puteau observa banii, dar cred că Dumnezeu a pus mâna Lui protectoare peste el şi nimeni nu l-a observat. Pentru mine a fost o minune. A doua zi, aveam iarăşi programare la penitenciar şi fără buletin n-aş fi putut să intru. Dar experienţa nu se termină aici. Nici îngerii răi nu dorm. Am urcat în autobuz pentru a mă îndrepta spre casă. Înainte cu o staţie de a coborî, am simţit că mă sufoc şi am început să tuşesc. Oamenii din autobuz i-au cerut şoferului să oprească şi să deschidă larg uşile. Toţi am coborât repede. Cineva folosise spray paralizant. După cinci minute ne-am reluat cursa şi am ajuns în siguranţă acasă. Dumnezeu a fost adăpost şi sprijin pentru mine în ziua aceea!

  Într-o altă ocazie, Dumnezeu mi-a dovedit credincioşia Lui faţă de mine şi am înţeles cât de mult mă iubeşte! Eram în bucătărie cu treburi obişnuite. Am urcat apoi în pod, însă la coborâre o treaptă de lemn s-a rupt şi am căzut de la 3 metri înălţime. Un nepot care se afla în apropiere a încercat să mă ajute. Eram plină de vânătăi, gâtul mă durea foarte tare. Am fost dusă la Serviciul de Urgenţă pentru investigaţii. Deşi am căzut de la o înălţime considerabilă, nu am avut nicio fractură sau leziune craniană. Dumnezeu încă o dată a fost scut şi ocrotire pentru mine.

  „Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac” (Psalmii 121:7,8)

  Cu un astfel de Dumnezeu, ai toate motivele ca astăzi să cânţi, să te rogi şi să porneşti la lucru cu deplină încredere în El! Curaj!

  Leana Peşea, Craiova, Oltenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...