Întoarcerea mea

  Aduceţi cu voi cuvinte de căinţă şi întoarceţi-vă la Domnul. Spuneţi-I: „Iartă toate nelegiuirile şi primeşte-ne cu bunăvoinţă…”(Osea 14:2)

  După o primă întâlnire fericită pe care am avut-o cu Isus Hristos, condiţiile vieţii mele s-au schimbat şi… am uitat de biserică şi de El. Câteva decenii, am dus luptele vieţii singură. Am trecut prin încercări, tragedii şi dorinţe neîmplinite. Dumnezeu ne permite să ne trăim viaţa cum dorim, dar este mereu dornic să ne dăruiască un nou început.

  Eu L-am părăsit pe Dumnezeu, dar El nu m-a părăsit pe mine. S-a folosit de o colegă pentru a mă readuce în contact cu Isus şi Evanghelia Sa. Într-o pauză, în cancelarie, m-a invitat la o evanghelizare care se desfăşura la Cinematograful Capitol din Timişoara.

  Era aprilie 1991. Simţeam un îndemn puternic să particip şi am convins-o şi pe fiica mea. Pastorul adventist Helmut Mayer, din Germania, cu Biblia în mână şi cu pasiune ne chema la Hristos. Lacrimile îmi curgeau fără voie. Era bucuria reîntâlnirii cu Hristos, cu Biblia şi cu biserica pe care o cunoscusem puţin, dar profund, în copilărie. Cu acea ocazie, inima mea s-a convins de nevoia disperată pe care am ignorat-o zeci de ani. M-am hotărât să nu mă mai despart de Dumnezeu. Dar hotărârea mea îi displăcea celui rău.

  Abia aşteptam ora evanghehzării, ca să pot sorbi Cuvântul vieţii. Însă când pastorul începea să vorbească, un somn inexplicabil punea stăpânire pe mine. Ca să rezist, mă zgâriam pe mâini şi pe picioare provocându-mi durere. Aceste lupte au durat până când m-am rugat ca Dumnezeu să mă elibereze. Somnul m-a părăsit, dar Satana s-a hotărât să schimbe strategia. Nu mai dormeam, dar mă apuca o mâncărime irezistibilă, de parcă toţi puricii din lume erau pe mine. M-am rugat din nou, şi cel rău a plecat. Am participat la evanghelizare până la sfârşit. Apoi am continuat să merg la biserică şi am făcut studii bibbce. Tot atunci, Dumnezeu m-a eliberat în mod minunat de viciul fumatului. Pur şi simplu nu mai doream ţigara, fără regret, fără perturbări în organism de vreun fel. Atât de mare a fost recunoştinţa mea, încât m-am hotărât să nu mă mai despart de Dumnezeu şi am experimentat renaşterea spirituală. De atunci, Domnul Isus a început să-mi călăuzească drumul spre o viaţă de rugăciune, închinare, studiul Bibliei şi consacrare.

  Pe 16 noiembrie 1991, cu inima plină de bucurie, am primit botezul şi am spus: „Doamne, astăzi Îţi ofer viaţa mea.” Am murit faţă de păcat, pentru a învia la o viaţă nouă în Hristos. El a devenit Păstorul vieţii mele, mi-a restaurat sufletul tulburat şi am fost condusă pe cărările neprihănirii şi ale păcii. Acum merg împreună cu Isus spre cer şi vreau să-L fac cunoscut tuturor pe Salvatorul meu. Nu există bucurie mai mare!

  Zlatinca Mihaly, Timişoara, Banat

  Întoarcerea mea - 2016. După o primă întâlnire fericită pe care am avut-o cu Isus Hristos, condiţiile vieţii mele s-au schimbat şi... am uitat de biserică şi de El. Câteva decenii, am dus luptele vieţii singură. Am trecut prin încercări, tragedii şi dorinţe neîmplinite. Dumnezeu ne permite să ne trăim viaţa cum dorim, dar...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...