Întoarcerea mea

  Aduceţi cu voi cuvinte de căinţă şi întoarceţi-vă la Domnul. Spuneţi-I: „Iartă toate nelegiuirile şi primeşte-ne cu bunăvoinţă…”(Osea 14:2)

  După o primă întâlnire fericită pe care am avut-o cu Isus Hristos, condiţiile vieţii mele s-au schimbat şi… am uitat de biserică şi de El. Câteva decenii, am dus luptele vieţii singură. Am trecut prin încercări, tragedii şi dorinţe neîmplinite. Dumnezeu ne permite să ne trăim viaţa cum dorim, dar este mereu dornic să ne dăruiască un nou început.

  Eu L-am părăsit pe Dumnezeu, dar El nu m-a părăsit pe mine. S-a folosit de o colegă pentru a mă readuce în contact cu Isus şi Evanghelia Sa. Într-o pauză, în cancelarie, m-a invitat la o evanghelizare care se desfăşura la Cinematograful Capitol din Timişoara.

  Era aprilie 1991. Simţeam un îndemn puternic să particip şi am convins-o şi pe fiica mea. Pastorul adventist Helmut Mayer, din Germania, cu Biblia în mână şi cu pasiune ne chema la Hristos. Lacrimile îmi curgeau fără voie. Era bucuria reîntâlnirii cu Hristos, cu Biblia şi cu biserica pe care o cunoscusem puţin, dar profund, în copilărie. Cu acea ocazie, inima mea s-a convins de nevoia disperată pe care am ignorat-o zeci de ani. M-am hotărât să nu mă mai despart de Dumnezeu. Dar hotărârea mea îi displăcea celui rău.

  Abia aşteptam ora evanghehzării, ca să pot sorbi Cuvântul vieţii. Însă când pastorul începea să vorbească, un somn inexplicabil punea stăpânire pe mine. Ca să rezist, mă zgâriam pe mâini şi pe picioare provocându-mi durere. Aceste lupte au durat până când m-am rugat ca Dumnezeu să mă elibereze. Somnul m-a părăsit, dar Satana s-a hotărât să schimbe strategia. Nu mai dormeam, dar mă apuca o mâncărime irezistibilă, de parcă toţi puricii din lume erau pe mine. M-am rugat din nou, şi cel rău a plecat. Am participat la evanghelizare până la sfârşit. Apoi am continuat să merg la biserică şi am făcut studii bibbce. Tot atunci, Dumnezeu m-a eliberat în mod minunat de viciul fumatului. Pur şi simplu nu mai doream ţigara, fără regret, fără perturbări în organism de vreun fel. Atât de mare a fost recunoştinţa mea, încât m-am hotărât să nu mă mai despart de Dumnezeu şi am experimentat renaşterea spirituală. De atunci, Domnul Isus a început să-mi călăuzească drumul spre o viaţă de rugăciune, închinare, studiul Bibliei şi consacrare.

  Pe 16 noiembrie 1991, cu inima plină de bucurie, am primit botezul şi am spus: „Doamne, astăzi Îţi ofer viaţa mea.” Am murit faţă de păcat, pentru a învia la o viaţă nouă în Hristos. El a devenit Păstorul vieţii mele, mi-a restaurat sufletul tulburat şi am fost condusă pe cărările neprihănirii şi ale păcii. Acum merg împreună cu Isus spre cer şi vreau să-L fac cunoscut tuturor pe Salvatorul meu. Nu există bucurie mai mare!

  Zlatinca Mihaly, Timişoara, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...