Articolul precedentScos din foc
  Articolul următorZiua Domnului

  Imunitatea spirituală

  De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi biruit totul. (Efeseni 6:13)

  Trecând prin anii de facultate, nu puţine au fost momentele în care am rămas uimită de modul minunat în care ne-a creat Dumnezeu. Complexitatea organismului uman arată faptul că Dumnezeu S-a îngrijit de cele mai mici detalii pentru ca trupul nostru să funcţioneze într-o armonie perfectă.

  Una dintre materiile mele preferate a fost imunologia. Studiind sistemul imunitar, cel care apară organismul împotriva infecţiilor cu germeni patogeni din mediu, mi-am dat seama că fără el nu am putea trăi. Suntem atât de expuşi microbilor (bacterii, virusuri, paraziţi, fungi), încât, dacă organismul nostru nu ar avea un sistem de apărare bine pus la punct, acesta ar fi invadat şi în cele din urmă distrus. Fiecare componentă a acestui sistem are un rol bine definit: unele opresc intrarea microbilor în organism, altele îi neutralizează, împiedicându-i astfel să se multiplice, altele îi distrug odată pătrunşi, altele dau alarma şi cheamă şi alte surate care să ajute în toiul luptei. Deci toate lucrează împreună pentru a elimina intrusul şi pentru a reinstaura pacea în organismul nostru. Ce sistem minunat, nu-i aşa?

  Ei bine, descoperind complexitatea sistemului imunitar (imposibil de redat doar în câteva rânduri), m-am gândit că Dumnezeu nu S-a îngrijit doar de apărarea trupului, ci şi de apărarea sufletului nostru. Biblia ne spune că, în urma căderii în păcat, nu doar mediul fizic a fost atacat de bacterii, virusuri etc., ci şi cel spiritual. Aici suntem expuşi „infecţiilor” cu un alt fel de „microbi” (nemulţumirea, lăcomia, bârfa, moda, descurajarea, necumpătarea, materialismul, superficialitatea, îngâmfarea etc.).

  Pentru că avem de dus o luptă împotriva acestor atacuri, El a creat şi în domeniul spiritual un corespondent al sistemului imunitar. Acesta este alcătuit din următoarele „arme”: Biblia, rugăciunea, îngerii Săi, care abia aşteaptă să fie pas cu pas lângă noi şi să ne ajute; Duhul Sfânt, care să ne dea putere în faţa oricărei ispite. Însă pentru a deveni imune la aceste „infecţii” din domeniul spiritual, nu este suficient să ştim că există acest arsenal, ci trebuie să îl folosim în fiecare zi.

  „Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcate cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu” (Efeseni 6:14-17).

  Adela Toma, Sighişoara, Transilvania de Sud

  Imunitatea spirituală - 2016. Trecând prin anii de facultate, nu puţine au fost momentele în care am rămas uimită de modul minunat în care ne-a creat Dumnezeu. Complexitatea organismului uman arată faptul că Dumnezeu S-a îngrijit de cele mai mici detalii pentru ca trupul nostru să funcţioneze într-o armonie perfectă.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...