Articolul precedentScos din foc
  Articolul următorZiua Domnului

  Imunitatea spirituală

  De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi biruit totul. (Efeseni 6:13)

  Trecând prin anii de facultate, nu puţine au fost momentele în care am rămas uimită de modul minunat în care ne-a creat Dumnezeu. Complexitatea organismului uman arată faptul că Dumnezeu S-a îngrijit de cele mai mici detalii pentru ca trupul nostru să funcţioneze într-o armonie perfectă.

  Una dintre materiile mele preferate a fost imunologia. Studiind sistemul imunitar, cel care apară organismul împotriva infecţiilor cu germeni patogeni din mediu, mi-am dat seama că fără el nu am putea trăi. Suntem atât de expuşi microbilor (bacterii, virusuri, paraziţi, fungi), încât, dacă organismul nostru nu ar avea un sistem de apărare bine pus la punct, acesta ar fi invadat şi în cele din urmă distrus. Fiecare componentă a acestui sistem are un rol bine definit: unele opresc intrarea microbilor în organism, altele îi neutralizează, împiedicându-i astfel să se multiplice, altele îi distrug odată pătrunşi, altele dau alarma şi cheamă şi alte surate care să ajute în toiul luptei. Deci toate lucrează împreună pentru a elimina intrusul şi pentru a reinstaura pacea în organismul nostru. Ce sistem minunat, nu-i aşa?

  Ei bine, descoperind complexitatea sistemului imunitar (imposibil de redat doar în câteva rânduri), m-am gândit că Dumnezeu nu S-a îngrijit doar de apărarea trupului, ci şi de apărarea sufletului nostru. Biblia ne spune că, în urma căderii în păcat, nu doar mediul fizic a fost atacat de bacterii, virusuri etc., ci şi cel spiritual. Aici suntem expuşi „infecţiilor” cu un alt fel de „microbi” (nemulţumirea, lăcomia, bârfa, moda, descurajarea, necumpătarea, materialismul, superficialitatea, îngâmfarea etc.).

  Pentru că avem de dus o luptă împotriva acestor atacuri, El a creat şi în domeniul spiritual un corespondent al sistemului imunitar. Acesta este alcătuit din următoarele „arme”: Biblia, rugăciunea, îngerii Săi, care abia aşteaptă să fie pas cu pas lângă noi şi să ne ajute; Duhul Sfânt, care să ne dea putere în faţa oricărei ispite. Însă pentru a deveni imune la aceste „infecţii” din domeniul spiritual, nu este suficient să ştim că există acest arsenal, ci trebuie să îl folosim în fiecare zi.

  „Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcate cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu” (Efeseni 6:14-17).

  Adela Toma, Sighişoara, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...