Planurile ascunse ale Domnului

  Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. Voi face din Tine bucuria şi veselia mea, voi cânta Numele Tău, Dumnezeule Preaînalte. (Psalmii 9:1,2)

  Mă aflam într-o campanie de colportaj în Canada. Într-una din seri, după o zi lungă de lucru, mă simţeam atât de obosită, încât abia aşteptam să mergem acasă. Era ultima stradă. Ce bucurie!

  Ca de obicei, am bătut la prima uşă de pe acea stradă. Când cineva îmi deschide uşa, obişnuiesc să le spun oamenilor cine sunt şi cu ce scop am venit. O doamnă în vârstă de vreo 60 de ani, mi-a deschis uşa. Era foarte senină şi avea un zâmbet larg pe faţă. M-am simţit în siguranţă. Aşa că am început prezentarea, spunându-i că sunt din România. Când a auzit lucrul acesta, a fost foarte fericită şi m-a invitat înăuntru. Am început să discutăm. Printre altele, mi-a spus că fiul ei cel mic a fost în România cu vreo zece ani în urmă. A fost foarte încântată să mă cunoască şi ne-am împrietenit.

  După un timp în care am stat de vorbă, am început să îi prezint cărţile. I-am spus că sunt adventistă de ziua a şaptea. Dumneaei părea foarte deschisă. A cumpărat o carte. Apoi mi-a cerut adresa de e-mail şi mi-a spus că vrea să ţinem legătura. I-am dat adresa, dar în mintea mea ştiam că nu vom ţine legătura, pentru s-a mai întâmplat aşa cu mai multe persoane.

  Fără să-mi dau seama, a trecut o oră şi am plecat acasă. Când am ajuns, înainte să mă bucur de somn, mi-am verificat e-mailul. Surpriză! Aveam deja un mesaj de la Donna, proaspăta mea prietenă. Locuiam la două ore distanţă de unde stătea ea. Am continuat să ne scriem, până astăzi.

  Într-o vineri seara, pentru că şi-a exprimat dorinţa să participe, i-am scris adresa bisericii. A participat şi i-a plăcut. Şi aşa a continuat să vină de la peste 200 de kilometri, cam trei Sabate la rând.

  Ne-a spus că niciodată n-a avut de-a face cu Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, dar i-a plăcut de mine şi de echipa mea. Mi-a spus că suntem oameni deosebiţi. Era şi ea creştină, însă nu frecventa nicio biserică. Ţinem legătura şi acum. Când îmi scrie un mesaj vineri seara, nu se poate să nu găsesc acolo un „Happy Sabbath”.

  Domnul e atât de bun. Niciodată nu mi s-a întâmplat să văd pe cineva venind la biserică doar după o singură întâlnire. A meritat tot efortul din ziua respectivă. Continui să mă rog pentru această doamnă. Sunt sigură că n-a fost la voia întâmplării întâlnirea noastră.

  Cred că mai sunt şi alte persoane ca Donna, care aşteaptă o vizită, o discuţie prietenoasă, o carte sau o invitaţie. N-ai vrea să încerci astăzi? Cu siguranţă vei avea surprize, aici sau în veşnicie.

  Emese Kun, Toronto, Canada

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...