Planurile ascunse ale Domnului

  Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. Voi face din Tine bucuria şi veselia mea, voi cânta Numele Tău, Dumnezeule Preaînalte. (Psalmii 9:1,2)

  Mă aflam într-o campanie de colportaj în Canada. Într-una din seri, după o zi lungă de lucru, mă simţeam atât de obosită, încât abia aşteptam să mergem acasă. Era ultima stradă. Ce bucurie!

  Ca de obicei, am bătut la prima uşă de pe acea stradă. Când cineva îmi deschide uşa, obişnuiesc să le spun oamenilor cine sunt şi cu ce scop am venit. O doamnă în vârstă de vreo 60 de ani, mi-a deschis uşa. Era foarte senină şi avea un zâmbet larg pe faţă. M-am simţit în siguranţă. Aşa că am început prezentarea, spunându-i că sunt din România. Când a auzit lucrul acesta, a fost foarte fericită şi m-a invitat înăuntru. Am început să discutăm. Printre altele, mi-a spus că fiul ei cel mic a fost în România cu vreo zece ani în urmă. A fost foarte încântată să mă cunoască şi ne-am împrietenit.

  După un timp în care am stat de vorbă, am început să îi prezint cărţile. I-am spus că sunt adventistă de ziua a şaptea. Dumneaei părea foarte deschisă. A cumpărat o carte. Apoi mi-a cerut adresa de e-mail şi mi-a spus că vrea să ţinem legătura. I-am dat adresa, dar în mintea mea ştiam că nu vom ţine legătura, pentru s-a mai întâmplat aşa cu mai multe persoane.

  Fără să-mi dau seama, a trecut o oră şi am plecat acasă. Când am ajuns, înainte să mă bucur de somn, mi-am verificat e-mailul. Surpriză! Aveam deja un mesaj de la Donna, proaspăta mea prietenă. Locuiam la două ore distanţă de unde stătea ea. Am continuat să ne scriem, până astăzi.

  Într-o vineri seara, pentru că şi-a exprimat dorinţa să participe, i-am scris adresa bisericii. A participat şi i-a plăcut. Şi aşa a continuat să vină de la peste 200 de kilometri, cam trei Sabate la rând.

  Ne-a spus că niciodată n-a avut de-a face cu Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, dar i-a plăcut de mine şi de echipa mea. Mi-a spus că suntem oameni deosebiţi. Era şi ea creştină, însă nu frecventa nicio biserică. Ţinem legătura şi acum. Când îmi scrie un mesaj vineri seara, nu se poate să nu găsesc acolo un „Happy Sabbath”.

  Domnul e atât de bun. Niciodată nu mi s-a întâmplat să văd pe cineva venind la biserică doar după o singură întâlnire. A meritat tot efortul din ziua respectivă. Continui să mă rog pentru această doamnă. Sunt sigură că n-a fost la voia întâmplării întâlnirea noastră.

  Cred că mai sunt şi alte persoane ca Donna, care aşteaptă o vizită, o discuţie prietenoasă, o carte sau o invitaţie. N-ai vrea să încerci astăzi? Cu siguranţă vei avea surprize, aici sau în veşnicie.

  Emese Kun, Toronto, Canada

  Planurile ascunse ale Domnului - 2016. Mă aflam într-o campanie de colportaj în Canada. Într-una din seri, după o zi lungă de lucru, mă simţeam atât de obosită, încât abia aşteptam să mergem acasă. Era ultima stradă. Ce bucurie!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...